Ολοκληρώθηκε η συνάντηση Κυβέρνησης και Κουαρτέτου -Ο χρόνος πιέζει

13:45 19/3/2016 - Πηγή: iPop

Ολοκληρώθηκε η συνάντηση Κυβέρνησης και Κουαρτέτου η οποία ξεκίνησε με καθυστέρηση και φέρνει αρκετές αυξήσεις σε φόρους.

Στη συνάντηση βρισκόντουσαν ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, ο υπ. Οικονομίας Γιώργος Σταθάκης και Εργασίας, Γιώργος Κατρούγκαλος με τους εκπροσώπους των Θεσμών.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων έπεσαν αυξήσεις σε κινητά, ακίνητα και αυτοκίνητα με στόχο να παρθούν μέτρα με έσοδα για τα δημόσια ταμεία άνω του 1,4 δισ. ευρώ.

Πέρα από τη μείωση του αφορολογήτου ορίου και την αύξηση των συντελεστών

φορολόγησης των χαμηλών και μεσαίων εισοδημάτων από μισθούς και συντάξεις, το σχέδιο της κυβέρνησης φαίνεται πως περιλαμβάνει νέες αυξήσεις στους ειδικούς φόρους κατανάλωσης καυσίμων, στα τέλη ταξινόμησης των ΙΧ αυτοκινήτων, στα τέλη κινητής τηλεφωνίας ακόμη και στον ΕΝΦΙΑ.

Να σημειωθεί ότι η Κυβέρνηση φαίνεται να εμμένει στην πρότασή για επιβολή τέλους 1 τοις χιλίοις στις περισσότερες τραπεζικές συναλλαγές καθώς εκτιμά ότι θα αποδώσει έσοδα ύψους άνω των 500 εκατ. ευρώ.

Αυξήσεις στους ειδικούς φόρους κατανάλωσης καυσίμων

Αύξηση κατά 0.10 ευρώ ανά λίτρο στην αμόλυβδη βενζίνης ώστε να φθάσει στα 0,77 ευρώ ανά λίτρο, από 0,67 ευρώ σήμερα έχει σαν στόχο η κυβέρνηση. Αυτές οι αυξήσεις θα έχουν ως αποτέλεσμα ανατιμήσεις άνω των 0,12 ευρώ στις λιανικές τιμές πώλησης του καυσίμου, οι οποίες αναμένεται να εκτιναχθούν πάνω από το 1,40 ευρώ το λίτρο.

Αυξήσεις, όμως, εξετάζονται και στον ΕΦΚ του πετρελαίου θέρμανσης κατά 10 λεπτά το λίτρο ώστε να φθάσει στο ίδιο επίπεδο με τον ΕΦΚ του πετρελαίου κίνησης.

Ανάμεσα στις αυξήσεις που εξετάζει η Κυβέρνηση και το Κουαρτέτο είναι οι αυξήσεις στα τέλη ταξινόμησης των μεταχειρισμένων ΙΧ αυτοκινήτων, στα φορολογικά τέλη που επιβάλλονται στη χρήση κινητών τηλεφώνων και νέες αλλαγές στη δομή του Ενιαίου Φόρου Ιδιοκτησίας Ακινήτων (ΕΝ.Φ.Ι.Α.).

Photo:Alexandros Michailidis / SOOC

The post Ολοκληρώθηκε η συνάντηση Κυβέρνησης και Κουαρτέτου -Ο χρόνος πιέζει appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα