Όσα ανακοίνωσαν Μητσοτάκης- Κεραμέως για την Παιδεία

11:40 12/7/2019 - Πηγή: iPop

Παράταση στα μηχανογραφικά, ακύρωση της ίδρυσης νέας Νομικής στην Πάτρα και κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου, ήταν ανάμεσα στα όσα ανακοίνωσαν Μητσοτάκης- Κεραμέως για την Παιδεία.

Ο Πρωθυπουργός έθεσε ως πολιτική προτεραιότητα την Παιδεία κατά την επίσκεψή του στο υπουργείο Παιδείας το πρωί της Παρασκευής.

Θα προχωρήσουμε

με ταχύτητα και αποτελεσματικότητα στην εφαρμογή του σχεδίου μας. Έχουμε θέσει ως πρωθυπουργικό γραφείο συγκεκριμένους στόχους. Εκφράζω την απόλυτη υποστήριξή μου στους εκπαιδευτικούς. Είναι σύμμαχοί μας στην προσπάθεια να προσφέρουμε όσο το δυνατόν καλύτερη παιδεία στα παιδιά για να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις ενός δύσκολου κόσμου που αλλάζει συνεχώς

Απ’ την πλευρά της, η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, ανακοίνωσε πως το εξεταστικό σύστημα δεν θα αλλάξει και θα μείνει ως έχει αλλά απλώς θα γίνουν βελτιωτικές κινήσεις σε στρεβλώσεις που πιθανόν να υπάρχουν.

Παράλληλα, έκανε γνωστό πως θα δοθεί παράταση στην υποβολή των Μηχανογραφικών και πως δεν θα ιδρυθεί η 4η Νομική στην Πάτρα

Δεν θα αλλάξει το εξεταστικό σύστημα στους βασικούς του άξονες, θα εξεταστούν αυτοί που θα δώσουν του χρόνου πανελλήνιες με το ίδιο σύστημα. Στην τριτοβάθμια εκπαίδευση θα υπάρχει ρύθμιση για την κατάργηση του ασύλου. Θα είναι στο πρώτο νομοσχέδιο της Κυβέρνησης 23 Ιουλίου 

Δύο ημέρες παράταση θα πάρει, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ, η υποβολή των μηχανογραφικών δελτίων. Σύμφωνα με υψηλόβαθμο στέλεχος του υπουργείου, η παράταση θα δοθεί μέχρι την ερχόμενη Τετάρτη, 17 Ιουλίου, ενώ περισσότερες λεπτομέρειες θα ανακοινωθούν προσεχώς.

Η Νίκη Κεραμέως αναφερόμενη στις προσλήψεις εκπαιδευτικών ειδικής αγωγής, ενημέρωσε πως προχωράνε κανονικά, γνωστοποιώντας παράλληλα ότι συζήτησε με τον Πρωθυπουργό το ζήτημα της δίχρονης προσχολικής αγωγής.

Πρέπει να βεβαιωθούμε ότι υπάρχει όλο το δυναμικό. Γνώμονας μας να μην μείνει κανένα παιδί εκτός

Τέλος, η υπουργός Παιδείας είπε πως με τον Κυριάκο Μητσοτάκη συζήτησαν σχετικά με ένα νέο θεσμικό πλαίσιο με γενική κατεύθυνση «να δώσουμε μεγαλύτερη αυτονομία στα σχολεία και στα πανεπιστήμια».

Σημειώνεται πως ο Πρωθυπουργός τόνισε ότι μετά τη σημερινή πρώτη επίσκεψη θα ακολουθήσει κύκλος επισκέψεων σε όλα τα υπουργεία, επισημαίνοντας ότι έκλεισε η πρώτη εβδομάδα στην Κυβέρνηση και υπογράμμισε πως η έμφαση δίνεται πάντα στο αποτέλεσμα και όχι στην επικοινωνία, και «στόχος είναι το πώς θα κάνουμε τις ζωές όλων καλύτερες».

Το άρθρο Όσα ανακοίνωσαν Μητσοτάκης- Κεραμέως για την Παιδεία εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα