Όταν παραείναι καλός για να είναι αληθινός, μάλλον είναι αυτό που φοβάσαι

20:40 17/11/2022 - Πηγή: iPop

Ξεκινάς μια νέα σχέση, ο άλλος σε πρώτη ματιά φαίνεται ότι έχει όλο το πακέτο αλλά τελικά εσύ ψάχνεις για ανησυχητικά σημάδια στην αρχή της σχέσης. Ακούμε τόσα πολλά πια να γίνονται στις μέρες μας και επιπλέον έχουμε τόσο καεί από τον χυλό στις προηγούμενες σχέσεις, που φυσάμε και το γιαούρτι. Μπορεί ο άλλος να είναι μια χαρά αλλά δίνεις σιγά σιγά, αφήνεις λίγο λίγο το σχοινί μη και δώσεις λίγο παραπάνω και μετά τρέχεις να καλύψεις τη χασούρα.

«Έχει όλο το πακέτο»

Όποιος πει ότι δεν τον ενδιαφέρει η εμφάνιση

λέει ψέματα. Η εμφάνιση είναι το πρώτο που θα δεις. Πριν καν ανοίξει ο άλλος το στόμα του, πρώτα θα δεις το στήσιμό του, την κορμοστασιά του, τα μάτια, τα χέρια, τον τρόπο του, θα δεις την εμφάνιση και θα αξιολογήσεις σε λίγα δευτερόλεπτα, αν αυτός είναι που είναι ο ιδανικός για σένα.

Από κει και πέρα παίζουν πολλά ρόλο, η συμπεριφορά, ο χαρακτήρας, η εργασία, η αυτοπεποίθηση, το χιούμορ, το να είναι ικανός να διαχειρίζεται με ωριμότητα τα συναισθήματά του. Για τον καθένα είναι διαφορετικός ο ορισμός του «όλου του πακέτου».

Αν όμως αυτός που σου άρεσε εξελιχθεί σε σχέση, στην αρχή τουλάχιστον εύχεσαι να είναι αυτό ακριβώς που δείχνει χωρίς δεύτερες σκέψεις, ζήλιες, ανασφάλειες, εσωστρέφεια, κολλήματα και κόμπλεξ. Εύχεσαι να τον διάβασες καλά τον άλλο και να μην βρεθείς αντιμέτωπη δυσάρεστων εκπλήξεων.

Unsplash/Sinitta LeunenΑνησυχητικά σημάδια στην αρχή της σχέσης

Στο εξωτερικό τα λένε Red Flags. Αυτό το κόκκινο πανί που δεν όταν το καταλάβεις πολλές φορές είναι αργά. Τα Red Flags είναι εκεί από την πρώτη στιγμή αλλά δεν μπορούσες τότε να τα διακρίνεις γιατί ο έρωτας είναι τυφλός. Και αυτό δεν είναι κλισέ. Σε τυφλώνει και βλέπεις με παραμορφωτικά γυαλιά τον άλλον. Δεν μπορείς να διακρίνεις την αλήθεια και αν κάποιος σου πει μια κουβέντα γι’ αυτόν βαφτίζεται στη στιγμή αιώνιος εχθρός σου που ζηλεύει την ευτυχία σου.

Ανησυχητικά σημεία στη συμπεριφορά του που ίσως αξίζει να προσέξεις πριν προχωρήσεις

Χάνεται. Δεν στέλνει ποτέ μήνυμα, ούτε τηλεφωνεί εκείνος πρώτος. Δεν έχεις την ανάγκη να είσαι το σκυλάκι κανενός, όποιος θέλει να επικοινωνήσει το κάνει και πρέπει να μπορεί να το κάνει ελεύθερα.Θέλει συνεχώς την προσοχή και τα φώτα στραμμένα πάνω του. Τι θα συμβεί αν η προσοχή πάει σε σένα; Θέλει να μιλάτε κάθε μια ώρα στο τηλέφωνο. Αυτό όσο και αν σε κολακεύει στην αρχή, λυπάμαι αλλά λέγεται έλεγχος και κανείς δεν το χρειάζεται αυτό στη ζωή του.Είναι πολύ στα Social Media. Ανεβάζει συνεχώς φωτογραφίες, stories, video. Αν δεν βγάζει τον επιούσιο από αυτό το κομμάτι δεν καταλαβαίνω τι δουλειά έχει εκεί. Ειδικά αν αυτό ξεφεύγει από το μέτρο του φυσιολογικού.Δεν τσακώνεστε ποτέ. Το να αποφεύγει συνεχώς τις εντάσεις δεν είναι λύση. Δεν αφήνουμε τα θέμα τα ανοιχτά ή τα κρύβουμε κάτω από το χαλί για να μην δημιουργήσουμε μεγαλύτερα θέματα. Αν υπάρχει ένα θέμα καλό είναι να λυθεί, αλλιώς αυτό θα επιστρέφει συνεχώς. Δεν είμαστε πια παιδιά. Παιδικές συμπεριφορές έχουν θέση μόνο στο νηπιαγωγείο, άντε και το δημοτικό. Δεν είσαι ούτε η μαμά ούτε η δασκάλα κανενός. Ίσως είναι ώρα να ωριμάσει αυτός ο άνθρωπος και εσύ δεν είσαι αυτή που χρειάζεται να επέμβεις.Δεν ξέρει τι θέλει. Δεν θα τον βοηθήσεις εσύ να πάρει τις αποφάσεις που πρέπει για τον εαυτό του.Είναι πολύ καλός για να είναι αληθινός. Και αυτό μπορεί να είναι μια αλήθεια. Δεν μπορεί ποτέ να είναι τόσο καλός, όλοι οι άνθρωποι έχουμε ελαττώματα και αν βλέπεις κάτι τόσο καλό σημαίνει ότι υπάρχουν πάρα πολλές πιθανότητες να είναι ψεύτικος.Γίνεται βίαιος. Δεν διαπραγματεύεται η βία σε καμία της μορφή. Η βία δεν είναι καν κόκκινη σημαία. Είναι κατακόκκινος τοίχος που γράφει: ΦΥΓΕ ΜΑΚΡΙΑ. Δεν είναι κάτι που πρέπει να σκεφτείς αν φταις εσύ, δεν φταις εσύ και αυτό δεν διαπραγματεύεται. Να σέβεσαι και να τιμάς τα προσωπικά σου όρια

Πονάει όταν ο άλλος κατακρεμνίζεται από το βάθρο που τον είχες βάλει στην αρχή. Γι’αυτό δεν πρέπει να βάζουμε ανθρώπους σε βάθρα, όσο και αν έχει το πακέτο, όσο και αν φαίνεται κελεπούρι εκ πρώτης όψεως. Δεν υπάρχουν κελεπούρια και ακόμα και αν υπάρχουν δεν χρειάζεται να ανέβουν σε κανένα βάθρο στα μάτια μας.

Είμαστε όλοι ίσοι, όλοι ίδιοι και στις σχέσεις καλό είναι να βαδίζουμε ο ένας δίπλα στον άλλον και όχι ο ένας να προπορεύεται και άλλος να τρέχει να προφτάσει.

Πριν μπεις σε μια σχέση καλό είναι να έχεις ξεκάθαρα τα δικά σου όρια και να τα σέβεσαι πρώτα εσύ ώστε να τα σεβαστούν και οι άλλοι. Αν κάτι δεν σου φαίνεται υγιές, αγάπη, σεβασμός, έρωτας, νοιάξιμο και σου χτυπάει άσχημα, τότε είναι κάποιο όριό σου που σου χτυπάει τον κώδωνα του κινδύνου ότι κάτι εδώ πρέπει να προσέξεις, κάπου πρέπει να χαράξεις το όριό σου.

Σου κάνει συνέχεια κομπλιμέντα και σε γεμίζει με δώρα; Πρόσεχε γιατί μπορεί να είναι σημάδια «Love Bombing»

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Όταν παραείναι καλός για να είναι αληθινός, μάλλον είναι αυτό που φοβάσαι εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα