Ουκρανία: Η Ρωσία ανακοίνωσε κατάπαυση του πυρός και άνοιγμα ανθρωπιστικών διαδρόμων για τους αμάχους

11:00 7/3/2022 - Πηγή: iPop

Ο ρωσικός στρατός θα παύσει πυρ και θα ανοίξει ανθρωπιστικούς διαδρόμους στην Ουκρανία, σε Κίεβο, τη Μαριούπολη, το Χάρκοβο και το Σούμι στις 10:00 ώρα Μόσχας τη Δευτέρα 07/03, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Interfax, το οποίο επικαλείται το ρωσικό υπουργείο Άμυνας. Αρκετές πόλεις της Ουκρανίας έχουν αναφέρει θανάτους και εκτεταμένες ζημιές καθώς οι δύο πλευρές προετοιμάζονται για τον τρίτο γύρο ειρηνευτικών συνομιλιών, που αναμένεται τη Δευτέρα 07/03.

ΟΗΕ – Ουκρανία: Η ταχύτερα

εξελισσόμενη προσφυγική κρίση στην Ευρώπη από το τέλος του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου

Η Ουκρανία αντιδρά για το άνοιγμα ανθρωπιστικών διαδρόμων υπό τους όρους της Ρωσίας

Η Ουκρανία καταδίκασε ως «εντελώς ανήθικη» τη στάση της Ρωσίας για τους ανθρωπιστικούς διαδρόμους, αφού η Μόσχα πρότεινε ότι θα επιτρέψει στους ανθρώπους να εγκαταλείψουν τις ουκρανικές πόλεις, υπό την προϋπόθεση ότι θα φύγουν στη Λευκορωσία ή τη Ρωσία.

Ένας εκπρόσωπος του Ουκρανού προέδρου Βολοντίμιρ Ζελένσκι είπε ότι θα πρέπει να επιτραπεί στους Ουκρανούς πολίτες να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους μέσω του ουκρανικού εδάφους και κατηγόρησε τη Ρωσία ότι εσκεμμένα παρεμπόδισε προηγούμενες απόπειρες εκκένωσης.

«Αυτή είναι μια εντελώς ανήθικη ιστορία. Τα βάσανα των ανθρώπων χρησιμοποιούνται για να δημιουργηθεί η επιθυμητή τηλεοπτική εικόνα», είπε ο εκπρόσωπος σε γραπτό μήνυμα. «Αυτοί είναι πολίτες της Ουκρανίας, θα πρέπει να έχουν το δικαίωμα να εκκενώσουν στο έδαφος της Ουκρανίας».

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Ουκρανία: Η Ρωσία ανακοίνωσε κατάπαυση του πυρός και άνοιγμα ανθρωπιστικών διαδρόμων για τους αμάχους εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα