Παγκόσμια Ημέρα Μνημείων: Δωρεάν η είσοδος σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους

13:15 18/4/2022 - Πηγή: iPop

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Μνημείων, η είσοδος για τους αρχαιολογικούς χώρους και τα μουσεία της πόλης θα είναι δωρεάν για όλους! Είναι μία εξαιρετική ευκαιρία, λοιπόν, να επιλέξεις το αγαπημένο σου μουσείο, να οργανωθείς με την παρέα σου ή την οικογένειά σου και να το επισκεφτείς!

Η 18η Απριλίου κάθε χρόνου έχει ορισθεί από την UNESCO και το Διεθνές Συμβούλιο Μνημείων και Τοποθεσιών (ICOMOS) ως Παγκόσμια Ημέρα των Μνημείων. Η επέτειος αυτή αποβλέπει στην ευαισθητοποίηση του κοινού στο

σημαντικό θέμα της προστασίας της Πολιτιστικής Κληρονομιάς.

«Non-Returns»: Το σκληρό πρόσωπο της ανθρωπότητας μέσα από τον φωτογραφικό φακό του Σωτήρη Δανέζη

Παγκόσμια Ημέρα Μνημείων: Όσα πρέπει να ξέρεις

Για το σκοπό αυτό διοργανώνονται σε όλο τον κόσμο με πρωτοβουλία της UNESCO και του ICOMOS κάθε μορφής εκδηλώσεις. Επιδιώκεται με τις εκδηλώσεις αυτές, όχι μόνο να γίνουν γνωστά στο ευρύτερο κοινό η σημασία των μνημείων κάθε χώρας και τα προβλήματά τους, αλλά και να προωθηθεί η υπόθεση της προστασίας και ένταξή τους στη σύγχρονη κοινωνική, πολιτιστική και οικονομική ζωή.

Το Ελληνικό Τμήμα του ICOMOS, οργανώνει κάθε χρόνο εκδηλώσεις με την ευκαιρία της προαναφερόμενης επετείου. Ανάμεσα σε αυτές τις εκδηλώσεις και δράσεις συμπεριλαμβάνεται και η ελεύθερη είσοδος στα μνημεία, ενώ παράλληλα, δημοσιοποιούνται αγαθά της πολιτιστικής κληρονομιάς τα οποία απειλούνται.

Unsplash / Stelios Kazazis

Τέλος, ως βασικός στόχος της ημέρας αυτής είναι η ευαισθητοποίηση των νέων στο θέμα της προστασίας και διατήρησης των μνημείων.

Φεστιβάλ Αθηνών – Επιδαύρου 2022: Αναλυτικά το πρόγραμμα και όλα όσα θέλεις να γνωρίζεις!

Το υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού σε σχετική ανακοίνωση αναφέρει ότι αφιερώνει στα παιδιά και στον δημιουργικό διάλογο με τη νέα γενιά την Παγκόσμια Ημέρα Μνημείων και Τοποθεσιών.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Παγκόσμια Ημέρα Μνημείων: Δωρεάν η είσοδος σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα