Παραολυμπιακοί Αγώνες: Ασημένιο μετάλλιο για τον Γρηγόρη Πολυχρονίδη, έβδομο για την Ελλάδα

11:52 1/9/2021 - Πηγή: iPop

Περήφανη όλη η Ελλάδα! Ο Γρηγόρης Πολυχρονίδης πραγματοποίησε σπουδαία εμφάνιση στον τελικό του Μπότσια στην κατηγορία BC3, κατακτώντας το ασημένιο μετάλλιο, χάνοντας στο tie-break.

Ο Γρηγόρης Πολυχρονίδης κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στο Μπότσια στην κατηγορία BC3. Ο Πολυχρονίδης πραγματοποίησε τρομερή εμφάνιση σε έναν όμορφο αγώνα, φτάνοντας πολύ κοντά στο χρυσό μετάλλιο.

Αυτό είναι το έβδομο

μετάλλιο της ελληνικής αποστολής στους φετινούς Παραολυμπιακούς Αγώνες. Να υπενθυμίσουμε πως τα υπόλοιπα μετάλλια της Ελλάδας είναι ένα χάλκινο στην Άρση Βαρών από τον Δημήτρη Μπακοχρήστο, ένα χάλκινο για τον ξιφομάχο Πάνο Τριανταφύλλου, ο Δημοσθένης Μιχαλεντζάκης κατέκτησε επίσης την τρίτη θέση στα 100 μέτρα ελεύθερο της κατηγορίας S8 στην κολύμβηση, ο Θανάσης Κωνσταντινίδης πήρε το αργυρό στην κορίνα, ο Αντώνης Τσαπατάκης κατέκτησε χάλκινο μετάλλιο στα 100 μ. πρόσθιο SB4 και ο Στράτος Νικολαΐδης κατάφερε με την προσπάθειά του να κατακτήσει το χάλκινο μετάλλιο στη σφαιροβολία F20.

Τι είναι το Μπότσια;

Το μπότσια είναι άθλημα για αθλητές με αναπηρία και παίζεται ατομικά, σε ζευγάρια ή σε ομάδες των τριών. Σκοπός του παιχνιδιού είναι να ρίξουν οι παίκτες την πλαστική μπάλα τους (χρώματος κόκκινου ή μπλε) όσο πιο κοντά μπορούν στη λευκή μπάλα – στόχο που καλείται “jack”. Η λευκή μπάλα ρίχνεται πρώτη, ενώ στη συνέχεια οι ομάδες ρίχνουν εναλλάξ τις μπάλες τους. Οι μπάλες προωθούνται με τα χέρια, τα πόδια, ή -εάν η αναπηρία του συμμετέχοντα είναι σοβαρή- με μια βοηθητική συσκευή. Στο τέλος του κάθε γύρου, ο διαιτητής μετράει την απόσταση που έχουν οι μπάλες των ομάδων από τη μπάλα – στόχο και δίνει ένα βαθμό για κάθε μπάλα που είναι πιο κοντά στη μπάλα στόχο από τη κοντινότερη μπάλα του αντιπάλου. Η ομάδα ή παίκτης με την υψηλότερη βαθμολογία είναι νικητής στο τέλος του αγώνα.

Ο αριθμός των γύρων και οι μπάλες έχει στη διάθεσή της κάθε ομάδα εξαρτώνται από των αριθμό των συμμετεχόντων. Στο ατομικό παιχνίδι υπάρχουν 4 γύροι, και ο κάθε παίκτης έχει στη διάθεσή του 6 μπάλες. Στο παιχνίδι με ζευγάρια, οι γύροι παραμένουν τέσσερις ενώ ο κάθε παίκτης έχει στη διάθεσή του 3 μπάλες ανά γύρο. Όταν αγωνίζονται ομάδες των τριών, το παιχνίδι αποτελείται από έξι γύρους, ενώ κάθε παίκτης έχει στη διάθεσή του 2 μπάλες.

Παγκόσμιο ρεκόρ ο Γκαβέλας

Ο Θανάσης Γκαβέλας στα 100 μέτρα Τ11 σημείωσε παγκόσμιο ρεκόρ με χρόνο 10.88 και προκρίθηκε στον ημιτελικό. Ο πρωταθλητής, ο οποίος έχει συνοδό τον, επίσης, σπρίντερ Σωτήρη Γκαραγκάνη, πήγε στους αγώνες με προσωπικό ρεκόρ 10.98, το οποίο κατέβασε δηλαδή ένα ολόκληρο δέκατο. Το προηγούμενο παγκόσμιο ρεκόρ στο αγώνισμα 100 μέτρων Τ11 ήταν 10.92. 

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Παραολυμπιακοί Αγώνες: Ασημένιο μετάλλιο για τον Γρηγόρη Πολυχρονίδη, έβδομο για την Ελλάδα εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα