Πελμένι: Τα μυστικά για να πετύχεις τα πιο νόστιμα και εναλλακτικά ραβιόλια με κιμά

16:04 2/11/2022 - Πηγή: iPop

Ακόμα θυμάμαι την πρώτη φορά που δοκίμασα πελμένι και τα λάτρεψα από την πρώτη μπουκιά! Ήμουν τόσο ενθουσιασμένη που δοκίμαζα κάτι νέο όσον αφορά τα ζυμαρικά, τα οποία λατρεύω. Ο κόσμος των ζυμαρικών, πόσο μάλλον των γεμιστών, είναι απέραντος κι έχει άπειρες συνταγές που δεν έχεις δοκιμάσει ακόμα. Σήμερα θα μάθεις να μάθεις πελμένι με κιμά και θα τα αγαπήσεις στο λεπτό, στο υπόσχομαι!

Τι είναι τα πελμένι;

Τα πελμένι είναι μικρά πουγκάκια ζύμης που συχνά γεμίζονται με κιμά, ψιλοκομμένα κρεμμύδια και μερικές φορές ζεστά μπαχαρικά όπως κύμινο. Φυσικά,

υπάρχουν πολλές παραλλαγές, αλλά σε αυτή τη συνταγή, τα ζυμαρικά μοιάζουν σχεδόν με τορτελίνια από τον τρόπο που πλάθονται. 

Λατρεύεις τα ζυμαρικά αλλά δεν μπορείς να τα τρως συνέχεια; Αυτά τα ραβιόλι από κολοκυθάκια με χαμηλούς υδατάνθρακες είναι το ιδανικό γεύμα για σένα!

Πελμένι συνταγή: Τα υλικά που θα χρειαστείς

Ζύμη:

240 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις, συν περισσότερο1 μεγάλο αυγό 1/2 κουτ. αλάτι1/3 φλιτζάνι συν 2 κ.σ. ζεστό νερό

Για την γέμιση:

Αλεύρι για όλες τις χρήσεις450 γρ. κιμάς μοσχαρίσιος 1/2 φλιτζάνι κρεμμύδι ψιλοκομμένο 1 κουτ. αλάτι, συν περισσότερο1/2 φλιτζάνι λιωμένο βούτυροΨιλοκομμένο φρέσκο ​​άνηθο και sour cream

Κι όμως! Μαγειρεύεις λάθος τα ζυμαρικά! Τα 4 λάθη που κάνεις

Τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσεις:

Για τη ζύμη:

Σε ένα μίξερ χτυπάμε το αλεύρι, το αυγό και το αλάτι σε μέτρια ταχύτητα μέχρι να σχηματιστεί μια σφιχτή ζύμη. Ρίχνουμε νερό και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να ομογενοποιηθεί η ζύμη. Συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι η ζύμη να γίνει λεία και εύπλαστη, περίπου 5 λεπτά. Τυλίγουμε τη ζύμη σε πλαστική μεμβράνη και την αφήνουμε να ξεκουραστεί για 15 με 30 λεπτά.Χωρίζουμε τη ζύμη σε 2 κομμάτια. Σε μια ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια, πλάθουμε τη ζύμη και με έναν κόφτη κόβουμε 50 κομμάτια. Τα τοποθετούμε σε μια αλευρωμένη επιφάνεια και καλύπτουμε με πλαστική μεμβράνη. Αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί μέχρι να τα χρησιμοποιήσουμε.

Για τη γέμιση:

Στρώνουμε ένα ταψί με λαδόκολλα και την πασπαλίζουμε με αλεύρι. Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατεύουμε τον κιμά, το κρεμμύδι και το αλάτι.Τοποθετούμε 1 κουταλάκι του γλυκού γέμιση στο κέντρο κάθε ζύμη. Διπλώνουμε τη ζύμη σε μισά φεγγάρια και πιέζουμε τις άκρες για να κλείσουν. Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία με την υπόλοιπη ζύμη και την γέμιση. Έπειτα, τοποθετούμε τα πελμένι στην λαδόκολλα. Βάζουμε μια μεγάλη κατσαρόλα με αλατισμένο νερό να σιγοβράσει. Δουλεύοντας σε παρτίδες, ρίχνουμε τα πελμένι και μαγειρεύουμε 3 έως 4 λεπτά. Χρησιμοποιώντας μια τρυπητή κουτάλα μεταφέρουμε τα πελμένι σε ένα μεγάλο μπολ. Ρίχνουμε μέσα το βούτυρο και ανακατεύουμε.Σερβίρουμε τα πελμένι, πασπαλίζουμε με άνηθο και τα συνοδεύουμε με sour cream.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Πελμένι: Τα μυστικά για να πετύχεις τα πιο νόστιμα και εναλλακτικά ραβιόλια με κιμά εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα