Περί έρωτος: Τι σε φοβίζει περισσότερο; Η ευθύνη ή το απρόβλεπτο; Για τις σχέσεις που δεν οδηγούν πουθενά και εκείνες τις συμβιβασμένες…

20:51 24/8/2022 - Πηγή: iPop

Πόσες φορές δεν έχουμε βρεθεί μπροστά σε σχέσεις που δεν οδηγούν πουθενά. Υπάρχει ένα αδιέξοδο ανάμεσα σε δύο ανθρώπους, ένας τοίχος κατά κάποιον τρόπο και τελικά δεν λέμε αυτό το πολυπόθητο και έζησαν αυτοί καλά και εμείς καλύτερα. Οι ανθρώπινες σχέσεις μη θαρρείς ότι είναι εύκολες. Μόνο στα φιλικά και κοντινά σου ζευγάρια να κοιτάξεις, ειδικά αν είσαι σε αυτή τη φάση single, θα πεις: «Σχέση; Ευχαριστώ δεν θα πάρω». Ποια απ’ όλες αυτές τις σχέσεις που βλέπεις γύρω σου και τώρα στις διακοπές που ζεις από κοντά σε θάλασσες και ταβέρνες

και μπαράκια, είναι αξιοζήλευτη με την καλή έννοια; Θα σου πω εγώ όπως το βλέπω, καμία. Χωρίς υπερβολή. Προφανώς οι δύο τους με κάποιον τρόπο τα έχουν καταφέρει και τα έχουν κιμιάσει, άλλος συμβιβάστηκε, άλλος έριξε νερό στο κρασί του, που πια πίνει σκέτο νερό και όχι κρασί, άλλος γλυκοκοιτά την έξοδο. Για τις περιπτώσεις δε με μικρά παιδιά, εκεί μιλάμε για πλήρη αντισύλληψη για όλους όσους δεν έχουν κάνει ακόμα παιδιά.

Οι σχέσεις που δεν οδηγούν πουθενά

Είναι όλα ιδανικά, η χημεία, η επικοινωνία, το νοιάξιμο, ο έρωτας, το καρδιοχτύπι, αυτό που μπορεί ίσως κάποτε να ονομαστεί αγάπη, και όλα δείχνουν ότι αυτό που ζείτε τώρα θα κρατήσει για μια ζωή. Ότι είστε φτιαγμένοι ο ένας για τον άλλο. Τελικά όμως στραβώνει η δουλειά, το ασήμαντο γίνεται σημαντικό, ο εγωισμός νικά, τελικά καταλαβαίνεις ότι η σχέση αυτή αν συνεχιστεί, δεν οδηγεί πουθενά.

Δεν αναφέρομαι με τη λέξη πουθενά στο γάμο απαραίτητα. Δεν είναι ο γάμος αυτοσκοπός και όσοι γάμοι έγιναν μόνο για να γίνει ο γάμος και να έχεις και αυτό σαν τίτλο στα κατάστιχα των κατορθωμάτων τους, είναι σαθροί από τα θεμέλια και ό,τι δεν έχει θεμέλια, πέφτει.

Δεν οδηγεί πουθενά: Εκείνος θέλει άλλα, εκείνη θέλει άλλα. Εκείνος θέλει να πηγαίνει τα ταξίδια του, να χάνεται, να κάνει ό,τι του γουστάρει χωρίς να δίνει λογαριασμό. Εκείνη θέλει έρωτες και λουλούδια. Διαβάζει ποίηση και βλέπει σαχλές ταινίες με happy end. Πού θα συναντηθούν αυτοί οι δύο;

Και μη νομίζεις ότι μόνο η γυναίκα το θέλει το ρομάντζο της. Είναι και άντρες που θέλουν να ζήσουν τον έρωτα με τη μία και μοναδική, να κάνουν παιδιά, να ξυπνάνε από τον μεσημεριανό τους ύπνο, να κάθονται στην αυλή και να απολαμβάνουν όσα έφτιαξαν, υλικά και ουσιαστικά και εκείνες είναι είναι πέρα βρέχει. Που δεν είναι και αυτό κακό να είσαι πέρα βρέχει, αλλά βρε αδερφέ μου, πες το και στον άλλο, να μην πλάθει ψεύτικες προσδοκίες.

7 σημάδια που μαρτυρούν ότι πέρασε η φάση του honeymoon. Τελικά πόσο μπορεί να αλλάξει η σχέση;

Αυτές οι μεγάλες προσδοκίες πήραν πολύ κόσμο στο λαιμό τους

Είναι η σιωπή που καμιά φορά δημιουργεί μυστήριο. Λες από μέσα σου: πόσο ερωτεύσιμος και γοητευτικός είναι ο άντρας που διάλεξα. Όλο μυστήριο και απορία. Ψάχνεις να βρεις τι να έχει μέσα στο μυαλό του αφού ποτέ δεν έχει ανοίξει τα χαρτιά του. Δεν παίζει τίμια το παιχνίδι! Αυτό είναι όλο. Και ύστερα είναι και οι προσδοκίες που μόνες μας πλάθουμε κάποιες φορές.

Προσδοκάμε ότι είναι διαφορετικός αυτός που διαλέξαμε, αυτός που έχει την τιμή να κρατά τα κλειδιά της καρδιάς μας. Αυτός που κάθεται όρθιος μέσα στον θρόνο της καρδιάς μας και ότι τελικά δεν ήταν τόσο λίγος όσο φοβηθήκαμε από την πρώτη στιγμή.

Δεν σε έχω συνηθίσει σε τέτοια κείμενα το ξέρω

Συνήθως από το γραπτό μου θα δεις να ξεπροβάλλει από κάπου το ουράνιο τόξο εκεί στην κατακλείδα, δεν μου αρέσει να μην έχει happy end η ζωή, δεν μπορώ να πιστέψω ότι έτσι τελειώνει μια ιστορία. Άλλαξα γνώμη, και το unhappy end έχει θέση στη ζωή μας. Και το να κάτσεις κάτω να σκεφτείς τι ακριβώς θέλεις από τη ζωή σου είναι χρήσιμο. Και να τα υπολογίσεις τα πράγματα και να τα μετρήσεις και όταν πιάσεις τα αισθηματικά σου, να αφήσεις έξω την καρδιά, είναι κακός σύμβουλος κάποιες φορές.

Να τα υπολογίσεις με το μυαλό σου πρέπει, να δεις τι θες εσύ από τη ζωή σου και να μιλήσεις με τον άλλο να δεις τι θέλει και εκείνος. Και αν οι δρόμοι είναι παράλληλοι ή αντίθετοι να πάρετε των ομματιών σας και να φύγετε. Να πλεύσετε σε άλλα πελάγη, εκεί που σας αγαπούν όσο αγαπάτε και εσείς, εκεί που θέλετε τα ίδια πράγματα, εκεί που το για πάντα είναι όντως για πάντα και όχι μέχρι να βαρεθούμε. Όταν μια σχέση δεν βγάζει πουθενά, είναι κρίμα να αναλώνεις το χρόνο σου σε αυτήν.

Ένα γράμμα για αυτό το μικρό-τρελό πράγμα που λέγεται αγάπη, χαρισμένο σε εσένα- Εμένα δεν μου χρειάζεται πια

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Περί έρωτος: Τι σε φοβίζει περισσότερο; Η ευθύνη ή το απρόβλεπτο; Για τις σχέσεις που δεν οδηγούν πουθενά και εκείνες τις συμβιβασμένες… εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα