Ποια είναι η καλύτερη ώρα της ημέρας για να ζυγιστείς;

20:16 11/7/2019 - Πηγή: iPop

Έχεις βάλει έναν στόχο για να χάσεις κιλά. Κι έχεις κι ένα σχέδιο για το πώς θα καταφέρεις. Τι λάθη μπορεί να κάνεις στην πορεία; Εκτός απ’ τα λάθη που μπορεί να κάνεις στη διατροφή σου, υποβάλλοντας τον εαυτό σου σε εξαντλητικές δίαιτες, μπορεί να είναι λάθος και η ώρα που ζυγίζεσαι!

Μάλιστα, δεν υπάρχει μόνο κατάλληλη ώρα για να ζυγιστείς, αλλά και σωστή συχνότητα. Η μόνη στιγμή που πρέπει να ζυγίζεσαι είναι το πρωί, αφού πας στην τουαλέτα, χωρίς να φοράς καθόλου ρούχα.

Εάν φοράς, σου έχουμε πει στο παρελθόν πόσα ακριβώς κιλά πρέπει ν’ αφαιρείς απ’ αυτό που βλέπεις, αλλά

το ιδανικό είναι χωρίς ρούχα! Μ’ αυτό τον τρόπο θα έχεις την πιο ακριβή μέτρηση των κιλών, χωρίς να χρειάζεται να σκέφτεσαι «ναι, αλλά φοράω ρούχα» ή «ναι, αλλά μόλις ήπια ένα λίτρο νερό!». Εκείνη τη στιγμή, η ζυγαριά θα σου πει μόνο την αλήθεια που πρέπει να ξέρεις!

Όσον αφορά τη συχνότητα, οι ειδικοί επισημαίνουν ότι θα πρέπει να ζυγιζόμαστε κάθε μέρα για λόγους συνέπειας, αλλά παράλληλα θα πρέπει να έχουμε στο μυαλό μας ότι ο αριθμός των κιλών μπορεί ν’ αυξομειώνεται ανά μέρα, ανεξάρτητα απ’ το τι φάγαμε ή πόση γυμναστική κάναμε την προηγούμενη μέρα.

Έτσι, οι ειδικοί συστήνουν ναι μεν να ζυγιζόμαστε κάθε μέρα, αλλά να παρακολουθούμε το βάρος μας κατά τη διάρκεια αρκετών εβδομάδων και στη συνέχεια να βγάζουμε τα συμπεράσματά μας.

Εξάλλου, δεν θα πρέπει να ξεχνάς ότι η απώλεια βάρους είναι μια αργή διαδικασία και το να χάσεις πολλά κιλά δεν είναι θέμα μερικών ημερών (τουλάχιστον η υγιής απώλεια βάρους χωρίς εξαντλητικές δίαιτες και χωρίς εξωτερική παρέμβαση στο σώμα).

Βέβαια, δεν θα πρέπει να περιμένεις μόνο απ’ τη ζυγαριά να σου πει πώς τα πηγαίνεις με τον στόχο σου. Εάν έχεις ένα παντελόνι που δεν σου κάνει πλέον, αλλά με την πάροδο των εβδομάδων παρατηρείς ότι φτάνεις όλο πιο κοντά στο να σου κάνει, να είσαι σίγουρη ότι βρίσκεσαι σε καλό δρόμο!

Μην ξεχνάς ότι σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να δίνεις έμφαση στο να τρως σωστά και ν’ ασκείσαι. Εάν τα κάνεις αυτά και δεν τρέφεσαι κάθε μέρα με fast food, θα καταφέρεις να πετύχεις τον στόχο σου. Και μην κολλάς με τα κιλά, δεν χρειάζεται να έχεις αναλογίες μοντέλου για να είσαι υγιής (ίσα ίσα εάν γίνεις υπερβολικά αδύνατη θα φορτωθείς με άλλα προβλήματα υγείας…).

Photo: Pixabay

Το άρθρο Ποια είναι η καλύτερη ώρα της ημέρας για να ζυγιστείς; εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Ποια,poia