Ποια θα είναι η τιμή του rapid test από την Δευτέρα 13/09; Τι αλλάζει για τους ανεμβολίαστους

15:32 10/9/2021 - Πηγή: iPop

Από την Δευτέρα 13/09 τίθενται σε ισχύ τα νέα μέτρα για την αναχαίτιση της πανδημίας τα οποία αφορούν κυρίως τους ανεμβολίαστους. Σε αυτό το πλαίσιο, δημοσιεύτηκε σήμερα 10/09 ο ΦΕΚ με αναλυτικές πληροφορίες σχετικά με τα rapid test,

τα σημεία διάθεσης και την τιμή τους. Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση, η τιμή του rapid test θα είναι προκαθορισμένη στα 10 ευρώ ενώ δόθηκαν διευκρινίσεις και για την τιμή του μοριακού test. Τα δωρεάν test στο εξής θα είναι διαθέσιμα μόνο για τους εμβολιασμένους.

Τα νέα μέτρα για τους ανεμβολίαστους – Ολικός αποκλεισμός από ορισμένες δραστηριότητες και υποχρεωτικό εργαστηριακό test με προσωπική δαπάνη

Η νέα τιμή του rapid test και του μοριακού ελέγχου: Τι αλλάζει από την Δευτέρα 13/09

Σύμφωνα με τον αναλυτικό ΦΕΚ:

1) Για το τεστ ανίχνευσης του κορωνοϊού SARS-CoV-2 με τη μέθοδο μοριακού ελέγχου Real Time – PCR:


α) ως ανώτατο όριο τιμής χρέωσης παροχής υπηρεσίας (ανάλυση δείγματος κ.λπ.), περιλαμβανόμενων των απαιτούμενων αντιδραστηρίων και αναλώσιμων υλικών, το ποσό των σαράντα ευρώ (40 €) και


β) ως ανώτατο όριο τιμής χρέωσης της δειγματοληψίας στα ιδιωτικά διαγνωστικά εργαστήρια και στις ιδιωτικές κλινικές, το ποσό των είκοσι ευρώ (20 €).


2)  Για  το  τεστ  ανίχνευσης  αντιγόνου  του  κορωνοϊού SARS-CoV-2 με τη μέθοδο ταχείας δοκιμασίας (rapid test) ως ανώτατο όριο του αθροίσματος της τιμής χρέωσης παροχής υπηρεσίας (ανάλυση κ.λπ.), περιλαμβανόμενων των απαιτούμενων αντιδραστηρίων και αναλώσιμων υλικών, και της δειγματοληψίας στα ιδιωτικά διαγνωστικά εργαστήρια, στις ιδιωτικές κλινικές και σε κάθε άλλο σημείο λιανικής πώλησης το ποσό των δέκα ευρώ (10 €).


3) Οι ανώτατες τιμές που προβλέπονται στις περ. 1β) και 2 δεν ισχύουν στην περίπτωση κατά την οποία η δειγματοληψία πραγματοποιείται εκτός ιδιωτικών διαγνωστικών εργαστηρίων και ιδιωτικών κλινικών, οπότε η τιμή τους διαμορφώνεται ελεύθερα.

 Σε περίπτωση μη συμμόρφωσης με όσα ορίζονται στις περ. 1 και 2, επιβάλλεται από τα αρμόδια ελεγκτικά όργανα διοικητικό πρόστιμο ύψους πέντε χιλιάδων ευρώ (5.000 €). Σε περίπτωση μη συμμόρφωσης με όσα ορίζονται στην περ. 3, επιβάλλεται από τα αρμόδια ελεγκτικά όργανα διοικητικό πρόστιμο ύψους χιλίων ευρώ (1.000 €).

Τα νέα μέτρα για τους ανεμβολίαστους θα τεθούν σε ισχύ από την Δευτέρα 13/09 και φέρνουν αλλαγές σε πολλούς τομείς της καθημερινότητας. Οι ανεμβολίαστοι αποκλείονται εντελώς από ορισμένες δραστηριότητες ενώ σε άλλες είναι υποχρεωτική η διενέργεια εργαστηριακού test.

Ακτινογραφίες ασθενών με κορονοϊό: Η διαφορά των εμβολιασμένων από τους ανεμβολίαστους

Τα νέα μέτρα προβλέπουν:

Αναστολή εργασίας από 1η Σεπτεμβρίου για τους εργαζόμενους στα νοσοκομεία που δεν έχουν εμβολιαστεί ή δεν έχουν πιστοποιητικό νόσησης. Ο υποχρεωτικός εμβολιασμός αφορά και ιδιώτες γιατρούς και φαρμακοποιούς, διευκρίνισε ο υπουργός Υγείας εξηγώντας ότι θα επιβάλλονται πρόστιμα και κυρώσεις για όσους δεν ευθυγραμμιστούν Από τις 13/9 οι ανεμβολίαστοι εργαζόμενοι σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα θα πρέπει να κάνουν ένα εργαστηριακό τεστ κάθε εβδομάδαΥποχρεωτικά δύο εργαστηριακά τεστ την εβδομάδα για ανεμβολίαστους εκπαιδευτικούς, από 13 Σεπτεμβρίου. Δωρεάν τεστ θα δίδονται μόνο σε μαθητές. Οι ανεμβολίαστοι εκπαιδευτικοί και ακαδημαϊκοί, οι εργαζόμενοι σε τουρισμό, εστίαση, τηλεοπτικές, κινηματογραφικές, θεατρικές, μουσικές και χορευτικές παραγωγές θα κάνουν δύο τεστ την εβδομάδαΔύο εργαστηριακά τεστ την εβδομάδα θα πρέπει να διενεργούν και οι ανεμβολίαστοι φοιτητές με δική τους δαπάνηΑνεμβολίαστοι ταξιδιώτες θα πρέπει να κάνουν ένα εργαστηριακό τεστ το πολύ 48 ώρες πριν το ταξίδι τους (ΚΤΕΛ, τρένο, πλοίο, αεροπλάνο κλπ)Κλειστά και ανοικτά γήπεδα μόνο για εμβολιασμένους και νοσήσαντες (έως 6 μήνες από τη διάγνωση)Κλειστά γυμναστήρια για εμβολιασμένους, νοσήσαντες (έως 6 μήνες από τη διάγνωση) και ανεμβολίαστους που έχουν πραγματοποιήσει αρνητικό rapid test αντιγόνου εντός 48 ωρώνΠρόσβαση σε κλειστούς χώρους εστίασης και ψυχαγωγίας μόνο για εμβολιασμένους και νοσήσαντεςΚλειστοί χώροι θεάτρων, σινεμά, μουσείων και αρχαιολογικών χώρων για εμβολιασμένους, νοσήσαντες (έως 6 μήνες από τη διάγνωση) και ανεμβολίαστους που έχουν πραγματοποιήσει αρνητικό rapid test αντιγόνου εντός 48 ωρών

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News 

Το άρθρο Ποια θα είναι η τιμή του rapid test από την Δευτέρα 13/09; Τι αλλάζει για τους ανεμβολίαστους εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Ποια, Δευτέρα 1309,poia, deftera 1309