Ποιοι είναι οι πιο τσιγκούνηδες τουρίστες;

06:31 14/8/2014 - Πηγή: iPop

Είσαι στις διακοπούλες σου (ελπίζουμε), κάθεσαι στην ταβέρνα με την παρέα ή την οικογένεια και ακούς «κατά λάθος» την παραγγελία του διπλανού τραπεζιού στο οποίο τυχαίνει να κάθονται τουρίστες. «Μια χωριάτικη σαλάτα». Αυτό. Τέλος.

Θα σου λύσουμε το μυστήριο: είναι οι γύφτοι του τουρισμού. Θέλουν να κάνουν διακοπές, αλλά όχι και να ξοδέψουν μια περιουσία. Για φιλοδώρημα; Ούτε λόγος. Αν έχεις την απορία ποιοι είναι οι πιο τσιγκούνηδες τουρίστες της χώρας, στη λύνουμε με στοιχεία της έρευνας που

δημοσίευσε η ταξιδιωτική ιστοσελίδα tripadvisor. Στη διαδικτυακή έρευνα συμμετείχαν περισσότεροι από 25.000 χρήστες.

Οι τσιγκούνηδες τουρίστες:

Ιταλοί: Αφήνει πουρμπουάρ μόνο το 11%.

Γάλλοι: 15%

Βρετανοί: 26%

Ρώσοι: 28%

Ισπανοί: 30%

Βραζιλιάνοι: 33%

Οι γενναιόδωροι τουρίστες

Αμερικάνοι: 60%

Γερμανοί: 49%

Οι παραπάνω δήλωσαν ότι αφήνουν φιλοδώρημα κάθε φορά. Το 56% των Αμερικανών θεωρεί ότι το φιλοδώρημα είναι δεδομένο και το 54% αφήνει όταν το προσωπικό ανταποκρίνεται στοιχειωδώς στις υποχρεώσεις του. Το 55% που δεν αφήνει πάντα πουρμπουάρ είναι δυσαρεστημένο με την εξυπηρέτηση του προσωπικού.

Τα έσοδα για τους εργαζομένους σε τουριστικά επαγγέλματα που προκύπτουν από τα φιλοδωρήματα ανέρχονται σε 100 εκατ. ευρώ το χρόνο. Αναρωτιέσαι σε ποια θέση θα βρίσκονταν οι Έλληνες στη λίστα; Μάλλον, πολύυυυ χαμηλά. Αν, πάντως, έχεις την καλή διάθεση να δώσεις πουρμπουάρ, δες ποιο ποσό πρέπει να δίνεις ανά περίσταση.

The post Ποιοι είναι οι πιο τσιγκούνηδες τουρίστες; appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα