Ποιος θα κάτσει με ποιον; Το wedding seating chart που θα σε σώσει κι εσένα αν ετοιμάζεις τον γάμο σου!

19:11 24/6/2022 - Πηγή: iPop

Η μεγάλη μέρα πλησιάζει! Η μέρα του γάμου σας και μαζί με την ημέρα αυτή θα πρέπει να είσαι έτοιμη και να μπορείς να έχεις τη λύση στο πώς να φτιάξω τα τραπέζια του γάμου; Η δεξίωση μετά τον γάμο είναι εξίσου σημαντική και καλό είναι να έχεις υπολογίσει τα πάντα πριν από τη μέρα του γάμου. Το μεγαλύτερο άγχος νομίζω είναι το πώς θα φτιάξετε τα τραπέζια, ποιος θα κάτσει πού, σε ποια θέση, πόσο κοντά ή μακριά θα είναι στο νυφικό τραπέζι ή την πίστα. Αυτός είναι ο λόγος που συνήθως υπάρχουν παρατράγουδα την επόμενη μέρα

του γάμου και όλοι κάτι έχουν να πουν, όσο καλά και αν έχει πάει η δεξίωση.

Πώς να φτιάξω τα τραπέζια του γάμου;

Είναι δύσκολο το κομμάτι της ετοιμασίας των τραπεζιών για πολλούς λόγους. Από τη μια γιατί στη μέση μπαίνουν καλεσμένοι δικοί σου, του συντρόφου σου και των γονιών σας. Η λίστα με τους καλεσμένους, είναι ένας λόγος που μπορεί να δημιουργηθούν εντάσεις γιατί αν θέλετε να κρατήσετε τους καλεσμένους χαμηλά, οι γονείς μπορεί να έχουν κάποιες υποχρεώσεις που δεν μπορούν να μην καλέσουν στο γάμο σας. Αποφασίστε σε έναν αριθμό όλοι μαζί και μην ξεπεράσετε ποτέ το νούμερο αυτό.

Έχετε κατά νου ότι το περίπου το 10% από τους καλεσμένους δεν θα μπορέσουν να έρθουν στο γάμο σας. Όπως επίσης ότι από τους καλεσμένους που θα έρθουν ένα μεγάλο μέρος των καλεσμένων θα φύγουν με το που θα φάνε την τούρτα. Αυτές είναι δύο πολύ χρήσιμες πληροφορίες που είναι καλό να τις ξέρεις όταν ετοιμάζεις τη λίστα με τραπέζια.

Τι με έσωσε

Αυτό που θα σε βοηθήσει, όπως βοήθησε και εμένα, περισσότερο από οτιδήποτε στη φάση που ετοιμάζεις τον γάμο είναι ένα Excel με όλες τις πληροφορίες. Δεν είναι ανάγκη να κυκλοφορείς με 100 λίστες, άλλη για τους καλεσμένους, άλλη για τα προσκλητήρια, για τα κεράσματα, για τα τραπέζια.

Σε αυτό το Excel μπορείς να βάλεις όλες τις πληροφορίες σε στήλες δίπλα στο όνομα του καλεσμένου. Οι κεφαλίδες αυτές θα μπορούσαν να είναι: Όνομα, Διεύθυνση ( για να στείλεις πρόσκληση), πρόσκληση, ημερομηνία αποστολής, άτομα που θα έχει μαζί, αριθμός τραπεζιού, μπομπονιέρα, δώρο. Αυτές είναι οι βασικές πληροφορίες που χρειαζόμαστε για κάθε καλεσμένο.

7 λεπτομέρειες της τελευταίας στιγμής που θα ήθελα να μου είχαν πει πριν τον γάμο

Τι να προσέξεις

Καθώς θα φτιάχνεις τα τραπέζι θα πρέπει να υπολογίσεις πολλούς παράγοντες. Αρχικά σε ποια θέση θα βάλεις τον καλεσμένο αυτό. Θα είναι κοντά σου στο τραπέζι το νυφικό ή στην πίστα; Συνήθως οι χώροι μοιράζονται στη μέση από τη μια πλευρά είναι οι καλεσμένοι του γαμπρού και στην άλλη της νύφης.

Οι συγγενείς μας καθώς και οι συγγενείς του κουμπάρου θα πρέπει να είναι σε πολύ μπροστινό τραπέζι. Τον κουμπάρο και την οικογένειά του, την τιμάμε σαν την οικογένειά μας. Μην τους βάλεις πίσω πίσω μόνους τους, αποκομμένους. Επίσης οι φίλοι μας, οι οικογένεια που έχουμε διαλέξει να μας συντροφεύουν στο μονοπάτι της ζωής μας πρέπει να έχουν και εκείνοι περίοπτη θέση στη δεξίωση, πλάι στους συγγενείς μας.

Μην κάψεις εντελώς τα πρώτα τραπέζια με ανθρώπους που θα φάνε την τούρτα και θα φύγουν, ή που δεν θα σηκωθούν στην πίστα να χορέψουν γιατί δεν τους αρέσει ο χορός.

Τα τραπέζια των φίλων των γονιών, θα πρέπει να τα φτιάξουν εκείνοι. Εκείνοι ξέρουν καλύτερα ποιος ταιριάζει με ποιον και έχουν την εμπειρία να κάνουν τα πράγματα αυτά που φαίνονται σε σένα βουνό, εύκολα.

Στα backstage ενός γάμου: Όσα συμβαίνουν μετά το μυστήριο και ίσως δεν έχεις ξανακούσει

Το wedding seating chart

Αφού έχεις στείλει τα προσκλητήριά σου και έχεις τις πρώτες επιβεβαιώσεις και το Excel σου αρχίζει να γεμίζει με πληροφορίες, τύπωσε ένα wedding seating chart που θα σου δώσει το άτομο που μιλάς από το χώρο. Είναι ουσιαστικά μια κάτοψη του χώρου που δειχνει τα τραπέζια και τη θέση που μπορούν να μπουν μέσα στο χώρο.

Pinterest

Εμένα με είχαν βοηθήσει πολύ αυτοί οι χρωματιστοί σελιδοδείκτες τύπου post-it καθώς είχα χωρίσει τα τραπέζια ανά χρώμα, κάθε χρώμα ήταν και μια κατηγορία, όπως φίλοι, συγγενείς, συνάδελφοι, φίλοι γονιών κλπ. Το βολικό σε αυτό είναι ότι κολλάς και ξεκολλάς το άτομο ανάλογα με τις αλλαγές και τις πληροφορίες που έχεις συνήθως μέχρι τελευταία στιγμή. Οπότε δε χρειάζεται να σβήνεις και να γράφεις ξανά απ’την αρχή τα πάντα.

Προσοχή:

Σε αυτούς που δεν μιλάνε μεταξύ τους, σε αυτούς που δεν ταιριάζουν, σε αυτούς που το γεγονός ότι θα τους βάλεις σε λάθος θέση θα τους δημιουργήσει μεγάλο πρόβλημα. Υπάρχουν άνθρωποι που γκρινιάζουν για τα πάντα και το ξέρεις ότι όσο και αν θες να τους έχεις όλους χαρούμενους αυτό είναι μια ουτοπία. Φρόντισε τουλάχιστον οι τσακωμένοι να είναι χωρισμένοι.

Τα παρατράγουδα σε ένα γάμο είναι κάτι που πάντα θα υπάρχουν, εσείς κάνετε το καλύτερο από μεριάς σας και δεν ξεχνάτε ότι εκείνο το βράδυ είστε και οι οικοδεσπότες, οπότε φερθείτε ανάλογα στους ανθρώπους που σας τίμησαν με την παρουσία τους, στη μέχρι τώρα σημαντικότερη βραδιά της ζωής σας.

Παντρεύω το παιδί μου: Τι ρούχα να φορέσω στον γάμο και τι όχι;

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Ποιος θα κάτσει με ποιον; Το wedding seating chart που θα σε σώσει κι εσένα αν ετοιμάζεις τον γάμο σου! εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα