Πώς μπορείς να συνεργαστείς με κάποιον που δεν αντέχεις να βλέπεις μπροστά σου;

17:20 24/3/2021 - Πηγή: iPop

Μπορείς να επιλέξεις τους φίλους σου, αλλά δυστυχώς όχι τους συναδέλφους σου, εκτός αν έχεις δική σου επιχείρηση. Η πιθανότητα να κληθείς να συνεργαστείς με κάποιο συνάδελφο που δεν συμπαθείς είναι τεράστια κατά τη διάρκεια της καριέρας σου και, πίστεψέ μας, δεν θα σου συμβεί μόνο μια φορά.

Κι ενώ σου περνάει απ’ το μυαλό να παραιτηθείς, φυσικά ο αντιπαθητικός συνάδελφος ή καλύτερα ο συνάδελφος με τον οποίο δεν έχετε καλή επικοινωνία, δεν είναι ένας καλός λόγος για να το κάνεις!

Η εργασία απ’ το σπίτι, μπορεί να περιορίζει την αλληλεπίδραση που έχεις με το συγκεκριμένο

άτομο, αλλά μπορεί επίσης να επιδεινώσει και την κατάσταση… Δεν μπορείς να καταλάβεις τη γλώσσα του σώματος, τις εκφράσεις του προσώπου και μπορεί να γίνεις πιο ευάλωτος σε παρεξηγήσεις στη δουλειά.

cuinsight.com

Πώς θα μπορέσεις να κάνεις την κατάσταση πιο ανεκτή για σένα;

Αυτό που κάνει ο κόσμος αυτή τη στιγμή δεν λέγεται remote work

tips για να μπορέσεις να συνεργαστείς με έναν συνάδελφο που δεν συμπαθείς

Αναγνώρισε ότι είναι πρόβλημά σου

Το γεγονός ότι δεν αντέχεις να βλέπεις κάποιον μπροστά σου, είναι δικό σου πρόβλημα, όχι δικό του. Αν βρίσκεις κάποιον δυσάρεστο, με την οποιαδήποτε έννοια, αυτό οφείλεται στην κρίση που έχεις και στις αντιδράσεις σου. Πρέπει να αποδεχτείς ότι αυτά είναι δικά σου συναίσθημα.

Φυσικά, τα παραπάνω ισχύουν στην περίπτωση που δεν συμπαθείς απλά κάποιον, όχι στην περίπτωση που κάποιος παραβιάζει τα όρια ή τους κανόνες στον χώρο εργασίας.

Κάνε πιο συγκεκριμένο το τι σε ενοχλεί

Το να μην σου αρέσει ή να αντιπαθείς κάποιον είναι κάτι πολύ γενικό. Είναι μια συγκεκριμένη συμπεριφορά που σε ενοχλεί; Ο τρόπος που μιλάει ή σε αντιμετωπίζει; Για να διαχειριστείς τα συναισθήματά σου πρέπει πρώτα να τα καταλάβεις.

Για παράδειγμα, μπορεί να ανακαλύψεις ότι η δυσαρέσκειά σου προέρχεται απ’ τη ζήλια κι αυτός είναι ο τρόπος σου να αντιδράς όταν αισθάνεσαι ζήλια.

Freepik

Προσδιόρισε γιατί είναι σημαντικό να εργάζεσαι με αυτό το άτομο

Για να καταφέρεις να συνεργαστείς με επιτυχία μαζί του, πρέπει να ξέρεις γιατί αυτή η συνεργασία είναι σημαντική. Μπορεί να έχετε αναλάβει ένα πρότζεκτ μαζί. Μόλις καταλάβεις τον λόγο, θα μπορέσεις να επικεντρωθείς στον κοινό σας στόχο και να το δεις πιο ομαδικά. Αυτό δεν σημαίνει να γίνετε φίλοι, αλλά να μπορέσετε να επικεντρωθείτε στο να γίνει η δουλειά “αναίμακτα”.

Ο συνάδελφός σου σε αντιπαθεί χωρίς λόγο; Να τι μπορείς να κάνεις!

Φτιάξε πλάνο

Μοιράσου τον σκοπό μαζί με το άλλο άτομο και ξεκαθαρίστε τις ευθύνες σας. Τι αναλαμβάνει ο καθένας και τι μαζί. Το να μοιραστείς πληροφορίες μαζί του θα σας φέρει πιο κοντά και θα σας βοηθήσει να συνεργαστείτε πιο αποατελεσματικά.

Και να θυμάσαι ότ ο συνάδελφός σου βρίσκεται στη συγκεκριμένη θέση για κάποιο λόγο. Πιθανότατα είναι πολύ καλός στη δουλειά του. Μήπως, λοιπόν, να σκεφτείς πόσα μπορείς να πάρεις απ’ αυτόν;

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Πώς μπορείς να συνεργαστείς με κάποιον που δεν αντέχεις να βλέπεις μπροστά σου; εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα