Πώς μπορούμε να χτίσουμε την καριέρα μας σε στέρεες βάσεις;

19:26 22/7/2022 - Πηγή: iPop

Όταν θέλουμε να βρούμε μια καινούρια επαγγελματική στέγη ή βρισκόμαστε στο ξεκίνημα της καριέρας μας, το πιο σημαντικό ζητούμενο είναι το κομμάτι των εμπειριών. Είναι δεδομένο ότι σε οποιαδήποτε δουλειά και αν βρισκόμαστε, η εμπειρία που αποκομίζουμε είναι πολύ σημαντική για την εξέλιξη της επαγγελματικής μας πορείας. Πάμε να δούμε λοιπόν αναλυτικά τα οφέλη από την απόκτηση εμπειριών και τι μπορούμε να κάνουμε για να προωθήσουμε την καριέρα μας.

Μήπως σκέφτεσαι το ενδεχόμενο της αλλαγής καριέρας αλλά δεν έχεις ιδέα πώς να αρχίσεις;

Πώς η εμπειρία βοηθά στην εύρεση
δουλειάς;

Όταν μπαίνουμε στην διαδικασία να ψάξουμε για μια εργασία, το κομμάτι της εμπειρίας μπορεί να αποδειχθεί ιδιαίτερα σημαντικό για την εξασφάλιση μιας θέσης εργασίας. Πιο συγκεκριμένα, είναι δεδομένο ότι οι περισσότεροι εργοδότες προτιμούν ο υποψήφιος εργαζόμενος να έχει μια σχετική εμπειρία με το επάγγελμα που πρόκειται να ασχοληθεί. Έτσι, όταν λοιπόν ο υποψήφιος διαθέτει εμπειρία αυτόματα ανεβαίνει στις προτιμήσεις του μελλοντικού εργοδότη και είναι πολύ πιθανό να κερδίσει την θέση για την δουλειά. Οπότε, οποιαδήποτε εμπειρία και αν διαθέτουμε είναι πάντα ευπρόσδεκτη για τον εργοδότη μας.

Όλες εκείνες τις φορές που σε αυτοπεριόρισες και έμεινες σε μια δουλειά που δεν σου ταιριάζει

Πώς μπορούμε να αποκτήσουμε εμπειρία;

Υπάρχουν πολλές επιλογές που μπορούμε να βασιστούμε για την απόκτηση εμπειρίας, με σκοπό να μας φανεί χρήσιμη για το ξεκίνημα της καριέρας μας ή την πορεία της. Τι κάνουμε λοιπόν για να αποκτήσουμε εμπειρία;

Πρέπει να δικτυωθούμε στον χώρο εργασίας. Πιο συγκεκριμένα, είναι καλό να κάνουμε γνωριμίες με άτομα που μπορεί να βρίσκονται στον ίδιο επαγγελματικό κλάδο που θέλουμε να βρούμε θέση εργασίας. Με αυτό τον τρόπο θα ανταλλάξουμε απόψεις και θα λάβουμε συμβουλές για το πώς μπορούμε να ανταπεξέλθουμε με επιτυχία στο κομμάτι μιας δουλειάς. Παράλληλα μέσω γνωριμιών, μπορούμε να κάνουμε μια πρακτική άσκηση πάνω στο αντικείμενο που μας ενδιαφέρει που θα είναι μια πολύ χρήσιμη και ουσιαστική εμπειρία.Μπορούμε να φτιάξουμε ένα δωρεάν blog. Μέσω του προσωπικού μας blog στο ίντερνετ μπορούμε να διαφημίσουμε το περιεχόμενο της δουλειάς μας. Παράλληλα, αυτό θα λειτουργήσει και σαν χαρτοφυλάκιο όταν θα χρειαστεί να παρουσιάσουμε την εμπειρία μας για μια θέση εργασίας. Επίσης, μέσω του προσωπικού blog, μπορούμε να λάβουμε χρήσιμες συμβουλές από άλλους για να βελτιώσουμε τις δεξιότητές μας.Μπορούμε να παρακολουθούμε επιμορφωτικά σεμινάρια. Όταν θέλουμε να αποκτήσουμε εμπειρία πάνω σε κάτι, μπορούμε να επιλέξουμε να παρακολουθήσουμε κάποια επιμορφωτικά σεμινάρια σχετικά με τις δεξιότητες που θέλουμε να βελτιώσουμε. Αυτά τα σεμινάρια μπορούν να γίνουν είτε με την παρακολούθηση μαθημάτων με φυσική παρουσία, είτε με εξ αποστάσεως διδασκαλία είτε ακόμα και με την χρήση διαφόρων βίντεο. Τέλος, το πιο σημαντικό με τα σεμινάρια είναι ότι ορισμένα προσφέρουν και πιστοποίηση μετά την ολοκλήρωσή τους την οποία μπορούμε να προσθέσουμε στο βιογραφικό μας.PexelsΠρέπει να έχουμε έναν μέντορα. Το να έχουμε έναν μέντορα είναι πολύ σημαντικό για το ξεκίνημα της καριέρας μας. Πιο συγκεκριμένα, μέσω ενός καταξιωμένου επαγγελματία στο χώρο που θέλουμε να εργαστούμε, μπορούμε να αποκομίσουμε πολύ σημαντικές γνώσεις και εμπειρίες πάνω στο αντικείμενο που θέλουμε να ασχοληθούμε. Ακόμα, μέσω ενός μέντορα μπορούμε να μάθουμε νέες δεξιότητες και να κάνουμε γνωριμίες με εταιρίες ή οργανισμούς που αναζητούν νέους υπαλλήλους. Τέλος, ζητάμε συμβουλές και βοήθεια από συναδέλφους. Είναι πολύ σημαντικό όταν δεν έχουμε κατακτήσει κάποιες δεξιότητες στο ξεκίνημα μιας δουλειάς, να ζητάμε την βοήθεια από πιο έμπειρους συναδέλφους. Οι πιο έμπειροι συνάδελφοι μπορούν να προσφέρουν απλόχερα σημαντικές γνώσεις και να μας λύσουν απορίες που είναι κομβικές στο ξεκίνημα της δουλείας μας. Έτσι με αυτό τον τρόπο θα μπούμε γρήγορα στο κλίμα των απαιτήσεων.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Πώς μπορούμε να χτίσουμε την καριέρα μας σε στέρεες βάσεις; εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα