Πώς διαλέγουμε το καλύτερο καρπούζι;

13:19 17/8/2020 - Πηγή: iPop

Είναι το σήμα κατατεθέν του καλοκαιριού! Χωρίς αυτό στο ψυγείο μας δεν… υπάρχει καλοκαίρι! Συνδυάζεται με πολλά φαγητά, κυρίως με τη φέτα και είναι πάρα πολύ δροσιστικό. Αρκετές φορές, όμως, αυτό που αγοράζουμε είναι στυφό και καθόλου γλυκό; Πώς επιλέγουμε καρπούζι; Εμείς είμαστε εδώ για να σου μάθουμε!

Πολλές είναι οι θεωρίες για τη σωστή επιλογή καρπουζιού. Άλλες είναι αληθείς κι άλλες δεν έχουν σχέση με την πραγματικότητα. Ωστόσο, όπως λένε και οι παλιοί «δεν θέλει κόπο, θέλει τρόπο»! Έτσι, και το διασημότερο καλοκαιρινό φρούτο, θέλει απλά πράγματα και λίγη παρατηρητικότητα!

Γι’ αυτό, λοιπόν, διαβάζοντας τα παρακάτω tips, το πώς επιλέγουμε καρπούζι θα σου φανεί παιχνιδάκι και οι γύρω σου θα σε ευγνωμονούν.

Πως επιλέγουμε καρπούζι;

Ζύγισε το μόνος σου!

Όχι, δεν θα κουβαλάς ζυγαριά από το σπίτι! Απλά κατά την επιλογή του καρπουζιού, κι ενώ είσαι ανάμεσα σε κάποια, πάρε ένα από αυτά στα χέρια σου και ζύγισε το. Με τα χέρια! Υπολόγισε πάνω κάτω πόσα κιλά είναι. Θυμίσου, δεν θες ένα καρπούζι πολύ βαρύ, ούτε ένα καρπούζι πολύ ελαφρύ. Θες ένα καρπούζι μεσαίου μεγέθους και βάρους.

Κοίτα την «κοιλιά» του!

Όσο περίεργο κι αν σου φαίνεται, ναι τα καρπούζια έχουν κοιλιά. Δεν είναι δύσκολο να την παρατηρήσεις. Η κοιλιά είναι το ανοιχτόχρωμο μέρος, που δημιουργείται στο φλοιό του καρπουζιού. Εσύ θα διαλέξεις το καρπούζι με την μεγαλύτερη «κοιλιά», ή αλλιώς αυτό που η «κοιλιά» του θα έχει χρώμα σκούρο κίτρινο ή πορτοκαλοκίτρινο. Μείνε μακριά από το καρπούζι που έχει αχνό κίτρινο στην «κοιλιά» γιατί… θα στο φέρουν στο κεφάλι!

Ψάξε το «πλέγμα»!

Οι καφέ κηλίδες που βλέπεις πάνω στο καρπούζι, μόνο κακό σημάδι δεν είναι. Αντίθετα είναι πολύ καλό σημάδι, καθώς σημαίνει πως το καρπούζι είναι γλυκό. Οι κηλίδες αυτές δημιουργούνται από τις μέλισσες, οι οποίες πάνε και κάθονται πάνω στο καρπούζι, γιατί είναι ώριμο και συνάμα πολύ γλυκό. Όπως πέφτουν οι μέλισσες πάνω στο συγκεκριμένο καρπούζι, πέσε κι εσύ γιατί θα στο πάρει άλλος!

Παρατήρησε το φύλο του καρπουζιού!

Εδώ έχει «κοιλιά», φύλο δεν θα έχει! Κι όμως τα καρπούζια χωρίζονται σε αρσενικά και θηλυκά. Τα αρσενικά έχουν ένα πιο φαρδύ σχήμα σε σχέση με τα θηλυκά που είναι πιο μαζεμένα. Τα αρσενικά έχουν μεγαλύτερο σχήμα, καθώς έχουν περισσότερα υγρά μέσα τους, ενώ τα θηλυκά δεν έχουν. Αυτό είναι και το χαρακτηριστικό που τα θηλυκά κερδίζουν σε γεύση! Στα αρσενικά τα παραπανίσια υγρά δεν αφήνουν τη γεύση να πρωταγωνιστήσει. Κυνήγα το θηλυκό καρπούζι, σίγουρα θα πέσει!

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Μάθε τι κοκτεϊλάρα μπορείς να φτιάξεις με το σωστό καρπούζι που μόλις αγόρασες:

Το πιο δροσιστικό κοκτέιλ του Καλοκαιριού έχει άρωμα καρπούζι!

Photo: Unsplash/Scott Webb

Το άρθρο Πώς διαλέγουμε το καλύτερο καρπούζι; εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα