Πώς να επιβραβεύσεις τον εαυτό σου σήμερα

12:57 3/11/2019 - Πηγή: iPop

Πώς να επιβραβεύσεις τον εαυτό σου σήμερα και πώς να μάθεις και να βρίσκεις λίγο χρόνο να το κάνεις κάθε μέρα. Ένα τεστ για όσους θέλουν να κάνουν κάτι γι’ αυτούς. 

Καθημερινά όλοι έχουμε τις δικές μας μικρές επιτυχίες, τις οποίες ωστόσο συχνά παραβλέπουμε. Θεωρούμε επιτυχία μόνο κάτι που καταφέραμε μετά από πολύ κόπο και αρκετή προσωπική δουλειά, όπως όταν για παράδειγμα τελειώσαμε το πανεπιστήμιο ή βρήκαμε την πρώτη μας δουλειά στο αντικείμενο μας.

Ωστόσο, κάθε μέρα ο καθένας σημειώνει τις δικές του

μικρές προσωπικές επιτυχίες. Κάποιος μπορεί σήμερα να ξύπνησε 10 λεπτά νωρίτερα και έτσι να έφτασε στη δουλειά στην ώρα του. Κάποιος μπορεί να πήγε με το δικό του ποτήρι στην καφετέρια για να μην χρησιμοποιήσει το πλαστικό. Κάποιος μπορεί να γέλασε στον άνθρωπο που είχε απέναντί του το στο μετρό ή κάποιος μπορεί να κατάφερε να τελειώσει επιτέλους το βιβλίο που προσπαθούσε να διαβάσει εδώ και μέρες.

Δεν έχει σημασία τι είναι αυτή η μικρή επιτυχία που πέτυχες σήμερα. Μπορεί να είναι κάτι που εκείνη τη στιγμή να μην το αντιλαμβάνεσαι καν. Παρόλα αυτά, είναι σημαντικό στο τέλος της ημέρας να αφιερώνεις λίγα λεπτά και να σκέφτεσαι τι είναι αυτό που δεν έκανες τόσο λάθος, αυτό που νόμιζες ότι δεν θα καταφέρεις, αλλά τελικά το κατάφερες.

Σκέψου αυτά για τα οποία πρέπει να σου πεις ένα μπράβο σήμερα, γιατί όσα κι εάν ακούσεις απ’ τους άλλους, δεν θα είναι το ίδιο με το να αναγνωρίζεις εσύ η ίδια τα μικρά-μεγάλα κατορθώματά σου.

Πώς να επιβραβεύσεις τον εαυτό σου σήμερα;

Ένα τεστ σου ζητάει να σχεδιάσεις τη σημερινή σου ημέρα για να σου αποκαλύψει τον τρόπο με τον οποίο μπορείς να επιβραβεύσεις τον εαυτό σου. Δεν χρειάζεται να είναι κάτι μεγάλο. Μπορεί να είναι να αγοράσεις λίγα λουλούδια για το καθιστικό, να κάνεις μια μάσκα ομορφιάς, να βάλεις τα αγαπημένα σου ρούχα ή να επισκεφτείς το αγαπημένο σου μέρος.

Διάβασε ακόμη:

Self-care για τον καθένα σημαίνει διαφορετικά πράγματα

Photo: Unsplash/NordWood Themes

Το άρθρο Πώς να επιβραβεύσεις τον εαυτό σου σήμερα εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα