Πώς να φροντίσεις ένα νεογέννητο γατάκι χωρίς μητέρα

14:00 28/10/2021 - Πηγή: iPop

Εάν γκούγκλαρες “Πώς να φροντίσω ένα νεογέννητο γατάκι” σίγουρα βρίσκεσαι σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Δεν είναι σπάνιο φαινόμενο οι γάτες να εγκαταλείπουν ένα μικρό γατάκι όταν έχουν ήδη πολλά νεογέννητα να θρέψουν και δεν μπορούν να τα θηλάσουν όλα. Σε αυτές τις περιπτώσεις βλέπουμε νεογέννητα γατάκια να τριγυρνούν μόνα τους με τον κίνδυνο να χάσουν εντός ολίγων ωρών τη ζωή τους από διάφορους παράγοντες. Εάν συναντήσεις ένα τέτοιο γατάκι είναι σίγουρο πως χρειάζεται άμεση βοήθεια. Στα πρώτα στάδια της ζωής του έχει ανάγκη από συνεχή προσοχή και σίτιση ενώ μάλιστα υπάρχουν συγκεκριμένα πράγματα

που πρέπει να κάνεις.

Έρευνα που κέρδισε το βραβείο Ig Nobel δείχνει ότι μία γάτα που νιαουρίζει έχει κάτι να σου πει!

Πόσο συχνά πρέπει να ταΐζεις ένα νεογέννητο γατάκι

Το τάισμα έχει μεγάλη σημασία για το πώς πρέπει να φροντίζω είναι νεογέννητο γατάκι το πρώτο διάστημα. Τα νεογνά γατάκια πρέπει να τρέφονται σε τακτική βάση μέρα και νύχτα. Για την πρώτη εβδομάδα της ζωής τους, πρέπει να ταΐζονται περίπου κάθε δύο έως τρεις ώρες και έπειτα κάθε τέσσερις ώρες.

Είναι απαραίτητο να ταΐζονται με μπιμπερό χρησιμοποιώντας υποκατάστατο γάλακτος ειδικό για γάτες, το οποίο διατίθεται είτε σε υγρή είτε σε μορφή σκόνης. Είναι παρόμοιο με το γάλα για μωρά που τρέφεται με μπιμπερό, εκτός από το ότι προορίζεται για γάτες. Η φόρμουλα, τα μπουκάλια και οι θηλές είναι όλα διαθέσιμα στα καταστήματα με είδη κατοικίδιων ζώων.

Κατά την προετοιμασία της φιάλης, πρέπει να προσέξεις τη ροή του γάλακτος. Εάν κάνεις την τρύπα στη θηλή πολύ μεγάλη, το γατάκι μπορεί να πνιγεί. Τα μπουκάλια συνοδεύονται από οδηγίες για το πώς να προετοιμάσετε τη θηλή για τη ροή γάλακτος.

Απίστευτα facts για τις μαύρες γάτες που πρέπει να γνωρίζεις!

Τι συμβαίνει με την τουαλέτα;

Τα νεογέννητα γατάκια χρειάζονται βοήθεια προκειμένου να επιτελέσουν τις λειτουργίες του ουροποιητικού τους συστήματος. Μια γάτα προετοιμάζει τα μικρά της γλύφοντας με την γλώσσα της την περιοχή. Αυτό σημαίνει πως τα μικρά γατάκια χρειάζονται ζέστη. Με ένα βαμβάκι και οινόπνευμα τρίψτε απαλά την κοιλίτσα τους μετά από κάθε γεύμα αυτό θα τα βοηθήσει να ενεργηθούν. Αυτή η διαδικασία θα πρέπει να επαναλαμβάνεται για τις 4 πρώτες εβδομάδες.

Χρειάζονται ειδικό κρεβατάκι;

Μπορείς να χρησιμοποιήσεις ένα απλό κουτί με μαλακές κουβέρτες για να φυλάξεις το γατάκι. Για ζεστασιά, θα προτείναμε να χρησιμοποιήσεις ένα μπουκάλι ζεστό νερό τυλιγμένο σε μια πετσέτα. Απλά βάλτο ανάμεσα σε δύο κουβέρτες που καλύπτουν ολόκληρο το κουτί.

Πότε πρέπει να πάει στον κτηνίατρο;

Συνολικά, είναι καλή ιδέα να διατηρείς επαφή με τον κτηνίατρό κατά τη διάρκεια των πρώτων τεσσάρων εβδομάδων της ζωής του γατιού, ώστε να μπορεί να σε βοηθήσει να παρακολουθήσεις την πρόοδό του και να απαντήσει σε τυχόν ερωτήσεις που μπορεί να προκύψουν.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News.

Το άρθρο Πώς να φροντίσεις ένα νεογέννητο γατάκι χωρίς μητέρα εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα