Πώς να περάσω καλά ακόμα και με τον ίδιο μου τον εαυτό στις διακοπές

17:01 23/8/2021 - Πηγή: iPop

Το καλοκαίρι είναι ακόμα εδώ! Αν φέτος δεν κατάφερες να πας κάπου διακοπές ούτε για δυό μέρες, γιατί δεν έχεις παρέα, αλλά έχεις άδεια και χρήματα το σενάριο «πάω διακοπές μόνη μου» δεν είναι το τόσο αξιολύπητο όσο μπορεί να ακούγεται ή όσο μπορεί να σου φαινόταν αν το άκουγες για κάποιον άλλο. Το αντίθετο είναι και θα μπορούσε να γίνει ο ορισμός του self care και της αυτογνωσίας και μιας τεράστιας ευκαιρίας για να σε γνωρίσεις πολύ καλά!

Εγώ, ο εαυτός μου και εγώ!

Ο εαυτός μας είναι η αρχή, είναι η προϋπόθεση

και μόνο η καλή σχέση μας με εμάς μπορεί να μας διασφαλίσει καλές σχέσεις με τους άλλους. Αν δεν τα έχεις καλά με τον εαυτό σου, αν θες συνεχώς την παρέα κάποιου άλλου για να γεμίσεις τα κενά σου, ίσως είσαι ένας εξαρτημένος άνθρωπος από την παρουσία άλλων στη ζωή σου.

Δεν είναι εγωισμός το self love, είναι αυτό-φροντίδα και βάση για όλες τις άλλες σχέσεις μας

Eat pray love

Μόλις τελειώσα το βιλβίο «Eat pray love» και ήταν ακριβώς αυτό που χρειαζόμουν. Η συγγραφέας όταν το έγραψε βρισκόταν σε μια συγκεκριμένη φάση της ζωής της, μετά από ένα πολυτάραχο διαζύγιο, πήρε μια βαλίτσα και έφυγε για σολο τραβελιγνκ σε Ιταλία-Ινδία-Ινδονησία για ένα χρόνο. Μέσα από αυτήν την εμπειρία της ήταν σαφές το πόσο ωραία πέρασε μόνη της και πόσα πράγματα έμαθε για τον εαυτό της.

Ίσως έχεις δει και εσύ τουρίστες με ένα σακίδιο στην πλάτη να γυρνάνε μόνοι τον κόσμο. Εγώ πολύ τους θαυμάζω για την εμπειρία και για τη δυνατότητα να αφιερώσουν χρόνο στον εαυτό τους, να γνωρίσουν νέους ανθρώπους, να μιλήσουν, να κοινωνικοποιηθούν, πράγμα που μπορεί να μην έκαναν αν ήταν με παρέα. Σκέψου πόσα μπορεί να χάσεις έχοντας την ευκολία της παρέας σου.

Κάνε το λίγο εικόνα

Λίγες μέρες, ας πούμε τρεις, με ένα σάκο με τα απαραίτητα, κοντά σου οπωσδήποτε βιβλίο και μουσική. Ξεκινάς για το ταξίδι και γιατί όχι σε έναν προορισμό που πάντα ήθελες να πας αλλά κανείς δε σε συνόδευε.

Να ακούς τις ανάγκες σου, να ξυπνάς ότι ώρα θες, να τρως όποτε θες και ότι θες, να λιώνεις στην παραλία όση ώρα θες με τη συντροφιά του βιβλίου σου ή των σκέψεων σου. Τρεις μέρες χωρίς κανένα πρόγραμμα και με τη λέξη που θα χαρακτηρίζει τις διακοπές αυτές να είναι η απόλαυση και η αγάπη για εσένα.

Solo travel: Οι βασικοί κανόνες που πρέπει να ξέρεις αν αποφασίσεις να ταξιδέψεις μόνος σου!

Ξεκίνα με κάτι light

Αν σε ψήνει η ιδέα του solo traveling αλλά φοβάσαι ή ντρέπεσαι για το τι μπορεί να πει ο κόσμος, μπορείς να ξεκινήσεις με κάτι πολύ light για παράδειγμα, να σε πας για φαγητό κάπου χωρίς παρέα και χωρίς βιβλίο και κινητό. Να σε πας και να το απολαύσεις με όλη σου την καρδιά. Ή να πας να δεις μια ταινία στο σινεμά.

Αγνόησε τους ανθρώπους που μπορεί να σε κοιτούν, ας κοιτούν. Είσαι άγνωστος μεταξύ αγνώστων που δε θα σε ξαναδούν και δε θα ξαναδείς ποτέ. Γιατί μπορεί να σε νοιάζει τι ιδέα θα σχηματίσουν;

Απόλαυσε την παρέα του εαυτού σου

Αν δεν στο έχει πει κανείς ως σήμερα, είσαι ένα υπέροχο και μοναδικό πλάσμα! Δεν θα ήθελα να το ξεχάσεις αυτό. Δεν χρειάζεσαι στη ζωή σου πραγματικά κανέναν μπορείς να κάνεις και να απολαύσεις πολλά περισσότερα από εκείνα που έχεις πείσει τον εαυτό σου ότι μπορεί.

Μην σε περιορίζεις και μην μπαίνεις στα καλούπια που μας έχουν βάλει άλλοι.

Είσαι μια απόφαση μακριά από το να πεις: «Θα πάω διακοπές μόνη μου και θα περάσω καλά». Βγάζεις εισιτήριο, φτιάχνεις βαλίτσα και έφυγες! Μην το φοβηθείς, οι μεγαλύτεροι φόβοι μας κατοικούν μέσα στο μυαλό μας και μόλις οπλιστούμε με θάρρος κάνουν περίπατο! Προχώρα και μη φοβάσαι ούτε τι θα πουν οι άλλοι, ούτε τη μοναξιά.

Η μοναξιά κάποιες φορές είναι ένα δώρο και αυτή η ησυχία πολλές φορές είναι αυτό που πραγματικά χρειαζόμαστε μετά τη βαβούρα που υπάρχει παντού γύρω μας.

Να σε ακούς! Και αν η ανάγκη σου λέει ότι χρειάζεσαι να πας διακοπές μόνη σου, να το κάνεις! Μετά εγγυημένα θα σε ευχαριστείς!

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Πώς να περάσω καλά ακόμα και με τον ίδιο μου τον εαυτό στις διακοπές εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα