Πώς νιώθουν τα σκυλιά μας για όλο αυτό που περνάμε;

12:55 5/4/2020 - Πηγή: iPop

Αν μπορεί να θεωρηθεί κάποιος “νικητής” σε όλο αυτό που περνάμε, τότε αυτός είναι ο σκύλος μας. Πώς νιώθει ο σκύλος για όλα αυτά που συμβαίνουν στον κόσμο; Νιώθει τίποτα άραγε; Αντιλαμβάνεται πως τα πράγματα έχουν αλλάξει;

Σε αυτήν την παγκόσμια κρίση αν υπάρχει ένας νικητής είναι ο σκύλος. Δεν μένει μόνος του στο σπίτι, περιμένοντάς μας να γυρίσουμε από τη δουλειά,

γιατί δουλεύουμε μαζί του στο σπίτι.

Ίσως δεν πηγαίνει πια τόσες μεγάλες βόλτες αλλά δεν τον απασχολεί πολύ, καθώς απολαμβάνει τη δική σου παρέα όλη μέρα. Και δεν έχει καλύτερο από αυτό.

«Αυτό πρέπει να είναι φανταστικό για σένα φίλε», λέει ο άνθρωπος στον σκύλο του και ο ίδιος έχει να κάνει μπάνιο 5 μέρες και φορά διαρκώς τις ίδιες πιτζάμες. Αλλά… αλήθεια ο σκύλος μας αγαπά όλη αυτήν την κατάσταση; Πώς νιώθει ο σκύλος σε αυτήν την παγκόσμια κρίση; Είναι δύσκολο να πει κανείς.

Δεν μπορεί να μιλήσει, ούτε μπορεί να μας στείλει ένα sms για να ξέρουμε πως νιώθει, αλλά μπορείς να το δεις από τη συμπεριφορά του.

Παιχνίδια που μπορείς να κάνεις με τον σκύλο στο σπίτι!

Στην αρχή το γεγονός ότι είσαι πάντα δίπλα του και τον ρωτάς τι κάνει ο πιο όμορφος σκύλος στον κόσμο, ίσως να του διακόπτει λίγο τον ύπνο, αλλά μετά το συνηθίζει και συνεχίζει ανενόχλητος. Φαίνεται να έχει προσαρμοστεί στο γεγονός ότι τίποτα δεν συμβαίνει έτσι κι αλλιώς, επομένως παίρνει έναν υπνάκο.

Τα σκυλιά είναι σαν τους ανθρώπους με αυτή την έννοια, δηλαδή προσαρμόζονται στις αλλαγές και τις ακολουθούν με την πάροδο του χρόνου, χωρίς πια να τους κάνει αίσθηση.

Τα σκυλιά δεν γνωρίζουν από πανδημίες ή ιούς, δεν γνωρίζουν από παγκόσμιες κρίσεις και δεν παρακολουθούν με τρόμο τις ειδήσεις. Αλλά σίγουρα ξέρουν ότι η ρουτίνα τους έχει αλλάξει και ότι βρίσκεσαι στο σπίτι περισσότερο από ότι στο παρελθόν. Αυτό το γνωρίζουν πλέον με βεβαιότητα.

Ίσως αισθάνεται ότι συναισθηματικά κάτι έχει αλλάξει και για σένα. Μελέτες έχουν δείξει ότι οι άνθρωποι εκκρίνουν οσμές που επικοινωνούν τα συναισθήματά τους με τα σκυλιά, επιτρέποντάς τους να είναι μοναδικά συντονισμένα στο πώς αισθανόμαστε. Κι έτσι, ο σκύλος σου ξέρει πότε είσαι στεναχωρημένος. Είναι σχεδόν βέβαιο, ότι νιώθουν πως περνάμε μια δύσκολη στιγμή, λένε οι ειδικοί.

Τα καλά νέα είναι πως ο σκύλος σου είναι χαρούμενος επειδή είσαι πλάι του αλλά κι εσύ το ίδιο, αφού έχεις την καλύτερη συντροφιά. Τα σκυλιά, όπως και οι άνθρωποι χρειάζονται λίγο χρόνο για να προσαρμοστούν στον νέο τρόπο ζωής.

Αυτή η περίοδος προσαρμογής μπορεί να επιταχυνθεί εάν φτιάξεις ένα πρόγραμμα, μια ρουτίνα στο σπίτι. Δηλαδή, αν το βγάζεις βόλτα την ίδια ώρα, το ταΐζεις την ίδια ώρα κάθε μέρα και παίζετε τα ίδια χρονικά διαστήματα. Όσο περισσότερο συνεπής είσαι, τόσο πιο γρήγορα θα προσαρμοστεί και ο σκύλος σου.

Και φυσικά, όταν τελειώσει όλο αυτό και επιστρέψεις στη δουλειά και τις εξόδους σου, μην ξεχνάς να του δείχνεις την ίδια αγάπη!

Διαβάστε επίσης:

Όσα δεν ξέρεις ότι πρέπει να κάνεις αφού βγάλεις βόλτα τον σκύλο σου!

Photo: Pexels

Το άρθρο Πώς νιώθουν τα σκυλιά μας για όλο αυτό που περνάμε; εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα