Πώς οι επιλογές σου δημιουργούν το αύριο

18:27 15/7/2021 - Πηγή: iPop

Καθημερινά καλούμαστε να κάνουμε διάφορες επιλογές. Για διάφορα θέματα από τα πιο απλά, όπως τι θα διαλέξεις για φαγητό την ώρα που περιμένει πάνω από το κεφάλι σου ο σερβιτόρος (για εμένα συχνά είναι ένα μικρό βάσανο αυτή η επιλογή), μέχρι τα πιο σημαντικά και εκείνα που θα καθορίσουν αργότερα την πορεία της ζωής σου και τον τρόπο που θα ζεις αύριο. 

Σε ποια εργασία θα πηγαίνεις, δίπλα σε ποιον σύντροφο θα ξυπνάς κάθε πρωί, αν θα γίνεις γονιός ή όχι, ποιο αυτοκίνητο θα αγοράσεις, πού θα ζεις. Όλα αυτά ήταν αποτελέσματα απ’ τις επιλογές που έκανες κάποτε είτε συνειδητά (ελπίζω πώς

ναι) είτε λιγότερο συνειδητά.

Οι επιλογές και η σημασία τους

Το ότι στα 18 αποφάσισες να σπουδάσεις κάτι χάριν στο οποίο, αν είσαι τυχερός, βγάζεις τον επιούσιο σήμερα, δε σημαίνει ότι είναι ο κανόνας ή ότι μπορεί να αισθάνεσαι γεμάτος από αυτό. 

Γνωρίζω τριαντάρηδες που σήμερα θα έδιναν τα πάντα να έκαναν κάτι διαφορετικό όταν ήταν πιο νέοι και να ζουν σήμερα αλλιώς. (Θα μου πεις εύλογα τι είναι αυτό που τους εμποδίζει);

Ξέρω ανθρώπους που νιώθουν φυλακισμένοι μέσα σε μια ζωή που κάποιοι άλλοι ή και οι ίδιοι, θεωρώντας σαν καλύτερη επιλογή κάποτε, διάλεξαν για εκείνους.

Για όλα τα υπόλοιπα οκ, είναι δεκτό να αλλάξεις γνώμη, για την απόφαση όμως να φέρεις έναν άνθρωπο στον κόσμο είναι κάτι που δεν αλλάζει.

Κανένα παιδί δεν ζήτησε να έρθει σε αυτόν τον κόσμο. Ούτε είναι δικό του πρόβλημα αν είσαι εγκλωβισμένος μέσα στην ζωή που έφτιαξες για εσένα. 

Δεν είσαι υποχρεωμένος να ζεις μια ζωή που δεν σου αρέσει, η ζωή σου είναι το δώρο που σου δόθηκε εντελώς απρόσμενα και εύχομαι να την απολαμβάνεις κάθε μέρα με όλες τις αισθήσεις σου. Σε όποια ηλικία και αν είσαι σήμερα εσύ που το διαβάζεις αυτό, εύχομαι να μπορείς να κάνεις τις ερωτήσεις που θα σε βοηθούν να αλλάζεις level, να θέτεις στόχους και να ξεπερνάς εμπόδια. 

Εύχομαι να ανυπομονείς να έρθει η επόμενη μέρα για να κάνεις αυτό που αγαπάς. Να προσφέρεις την αξία και τις γνώσεις σου στους ανθρώπους γύρω σου. Να μην αναζητάς τις διακοπές αλλά να φτιάξεις τη ζωή σου σαν να είσαι κάθε μέρα σε διακοπές!

Ο Jeff Bezos διάβασα (βιβλίο Bezonomics εκδ.Ψυχογιός) έχει τη θεωρία του κάθε μέρα σαν την πρώτη μέρα! Θυμήσου την πρώτη μέρα που πήγες στην νέα σου εργασία. Από το βράδυ ετοίμασες τα ρούχα που θα φορέσεις, ίσως είχες προετοιμάσει και το κολατσιό ή οτιδήποτε άλλο χρειαστεί να έχεις μαζί σου. Έκανες το μπάνιο σου, χτένισες όμορφα τα μαλλιά σου, ξεκίνησες μια ώρα νωρίτερα για μια απόσταση δεκαπέντε λεπτών για να είσαι σίγουρος ότι δε θα βρεις κίνηση ή για να είσαι σίγουρος ότι θα βρεις θέση για το αυτοκίνητο. Ξεκίνησες με ενθουσιασμό και λαχτάρα. Αυτό ήταν το mindset που ήθελε ο Bezos  να έχουν οι άνθρωποι που δουλεύουν στην Αmazon. Και αν το καλοσκεφτούμε είναι ένας πολύ ωραίος τρόπος να ξεκινάς έτσι τη μέρα σου. Το να νιώθεις χρήσιμος, παραγωγικός και δημιουργικός και επιπλέον με εξαιρετική διάθεση.

Ναι γίνεται αυτό, αρκεί να ξαναμοιράσεις τα χαρτιά μόνος σου. Δεν μας μοιράζει κανείς τα χαρτιά για εμάς, θα ήταν πολύ απαισιόδοξη αυτή η θεωρία και θα έδινε μια αίσθηση ανημπορίας. Δεν είσαι τόσο ανήμπορος όσο θες να πιστεύεις. Ακόμα και αν ήρθε ένα τριαράκι εκεί που περίμενες βαλέ κράτα το και χρησιμοποίησέ το εσύ με τον δικό σου τρόπο, κάπου θα χρειαστεί για να έρθει. Έχε πίστη ότι θα έρθει ο βαλές και ότι το τριάρι μπορεί τώρα να σου είναι παντελώς άχρηστο αλλά για να έρθει κάτι θέλει να σου δείξει, να σου μάθει, να βοηθήσει και αυτό με τον τρόπο του να γίνεις η καλύτερη εκδοχή του εαυτού σου. 

Ακόμα και αν έχεις γαλουχηθεί σε ένα περιβάλλον με αυτήν την αίσθηση ότι δεν μπορείς, να μην κουραστείς να μην πονέσεις, το έκαναν από αγάπη, για το καλό σου, για να σου έρθουν πιο εύκολα και να αποφύγεις τις κακοτοπιές και τα λάθη.

Άσε τον εαυτό σου να προσπαθήσει και ας κάνει λάθος κάτι θα μάθεις από αυτό. Πάρε την ευθύνη των επιλογών σου και χάραξε μόνος σου τον δρόμο της ζωής σου. Χωρίς δεκανίκια, γιατί όταν δε θα υπάρχουν ούτε και αυτά θα πελαγώσεις, προετοιμάσου από σήμερα κιόλας. Μπορείς να τα καταφέρεις, εγώ πιστεύω σε εσένα, ελπίζω να πιστεύεις και εσύ!

Βιογραφικό

Είμαι η Λαμπρινή Λαδά (Instagram account – Site– Podcasts), κάπου γύρω στο 2018 ξεκίνησα το μαγικό ταξίδι προς την αυτοβελτιώση και την αυτογνωσία. Ο πρώτος σταθμος αυτού του ταξιδιού, με έβγαλε στο Coaching. Είμαι κάτοχος του Certificate of Coaching, του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου με εξειδίκευση στο Life Coaching. 

Αποστολή μου είναι να βοηθήσω με τα εφόδια που έχω αποκτήσει, όσους περισσότερους ανθρώπους μπορώ, να βρουν το σκοπό της ζωής τους και να εργαστούν γι’ αυτόν, μιας που είμαι βέβαιη ότι όλο αυτό, μπορεί να βγάλει από μέσα μας την προσωπική μας λάμψη.  

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News 

Το άρθρο Πώς οι επιλογές σου δημιουργούν το αύριο εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα