Πόσα χρήματα θα παίρνουν οι γιατροί και οι φαρμακοποιοί για κάθε ραντεβού και εμβόλιο

12:37 23/7/2021 - Πηγή: iPop

Στο ευρύτερο σχέδιο της αύξησης των εμβολιασμών, ο υπουργός υγείας Βασίλης Κικίλιας ανακοίνωσε τα κίνητρα προς τους επαγγελματίες υγείας. Συγκεκριμένα, αναφέρθηκε στην αμοιβή γιατρών και φαρμακοποιών για εμβόλια που θα προγραμματίζονται και θα πραγματοποιούνται στο πλαίσιο της καμπάνια εμβολιασμοί “πόρτα – πόρτα”. Στόχος είναι η αύξηση των εμβολιασμών το επόμενο διάστημα και η επίτευξη της ανοσίας στην χώρα.

Πιστοποιητικό εμβολιασμού: Όσα πρέπει να γνωρίζουν οι εργαζόμενοι

Η αμοιβή γιατρών και φαρμακοποιών για εμβόλια κατ’ οίκον

Συγκεκριμένα, ο Yπουργός Yγείας ανακοίνωσε πως για

κάθε ραντεβού που θα προγραμματίζεται σε φαρμακείο οι φαρμακοποιοί θα αμείβονται με 10 ευρώ, ως ελάχιστη προτροπή για να κλείνουν στο εξής περισσότερα ραντεβού. Παράλληλα, οι ιδιώτες γιατροί θα λαμβάνουν 20 ευρώ για κάθε εμβόλιο που θα πραγματοποιείται στο ιατρείο τους έναντι των 3 ευρώ που λάμβαναν μέχρι σήμερα.

Δημιουργία εμβολιαστικών κέντρων στα πανεπιστήμια – Τι θα γίνει με τον υποχρεωτικό εμβολιασμό των εκπαιδευτικών

Για τους γιατρούς που θα επισκέπτονται τους πολίτες στα σπίτια για να διενεργήσουν εμβολιασμό κατ’ οίκον ανακοινώθηκε πως στο εξής θα αμείβονται με το ποσό των 50 ευρώ αυξάνοντας την αρχική αμοιβή των 20 ευρώ. Πρόκειται για μια προσπάθεια επίσπευσης των διαδικασιών του εμβολιασμού καθώς ο στόχος είναι να εμβολιαστεί κάθε πολίτης ακόμη και στο πιο απομακρυσμένο σημείο της Ελλάδας. Η καμπάνια εμβολιασμού “πόρτα – πόρτα” θεωρείται υψίστης σημασίας για τον εμβολιασμό της ευπαθούς ομάδας των ηλικιωμένων ατόμων.

Ο υπουργός υγείας Βασίλης Κικίλιας δήλωσε: “Η κυβέρνηση δείχνει εμπιστοσύνη στους υγειονομικούς και καλεί όλους τους συμπολίτες μας να πάνε να εμβολιαστούν, καθώς η μετάλλαξη Δέλτα είναι επιθετική και διασπείρεται εύκολα”.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News 

Το άρθρο Πόσα χρήματα θα παίρνουν οι γιατροί και οι φαρμακοποιοί για κάθε ραντεβού και εμβόλιο εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα