Πόσο eco-friendly είναι η γκαρνταρόμπα σου;

14:26 21/2/2022 - Πηγή: iPop

Με τις συνέπειες της κλιματικής κρίσης να υπάρχουν παντού γύρω μας και τον πλανήτη να μας “φωνάζει” ότι εξαντλείται, είναι πολύ σημαντικό όλοι μας να προσπαθούμε μέσα στην καθημερινότητά μας να επιβαρύνουμε το περιβάλλον όσο λιγότερο γίνεται. Έχεις αναρωτηθεί πόσο eco-friendly είναι τα ρούχα σου;

Έχουμε αναφερθεί αρκετές φορές στο παρελθόν στην έννοια του Sustainable Fashion και τι ακριβώς σημαίνει. O όρος “Sustainable Fashion” ή αλλιώς «βιώσιμη μόδα»

περιγράφει ένα κίνημα και μια διαδικασία προώθησης της αλλαγής στα προϊόντα μόδας και το σύστημα μόδας προς μεγαλύτερη οικολογική ακεραιότητα και κοινωνική δικαιοσύνη.

Εκτός φυσικά απ’ την κατάργηση της γούνας, άλλα βήματα που γίνονται προς την κατεύθυνση του να επιβαρύνουμε λιγότερο το περιβάλλον είναι για παράδειγμα η αντικατάσταση ενός τύπου ινών για μια λιγότερο επιβλαβή για το περιβάλλον επιλογή.

Εμείς παράλληλα, σαν καταναλωτές μπορούμε να αγοράζουμε με περισσότερη συνείδηση, να επενδύουμε σε πιο οικολογικά κομμάτια και να αποφεύγουμε τα προϊόντα “fast fashion”, όσο ελκυστική κι αν είναι η τιμή τους.

Fast Fashion και κλιματική αλλαγή: Η αιτία της καταστροφής του πλανήτη μπορεί να βρίσκεται στην ντουλάπα σου

Όλοι μπορούμε να βοηθήσουμε στην μεταστροφή της κατάστασης, επαναχρησιμοποιώντας αυτά που ήδη έχουμε και αγοράζοντας ποιοτικά ρούχα που προορίζονται να διαρκέσουν για χρόνια. 

Κάνε το κουίζ και μάθε πόσο eco-friendly είναι τα ρούχα σου!

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Πόσο eco-friendly είναι η γκαρνταρόμπα σου; εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα