Πούτιν- Ερντογάν: Η δολοφονία του Ρώσου πρεσβευτή είναι προβοκάτσια

22:01 19/12/2016 - Πηγή: iPop

Ως προβοκάτσια με στόχο την υπονόμευση της ειρηνευτικής διαδικασίας στην Συρία χαρακτήρισε την δολοφονία του Ρώσου πρεσβευτή στην Άγκυρα ο πρόεδρος της Ρωσίας, Βλαντιμίρ Πούτιν. Την ίδια άποψη εξέφρασε και ο Ταγίπ Ερντογάν.

Παράλληλα, ο Β. Πούτιν τόνισε πως επιθυμία του Κρεμλίνου είναι να μάθει ποιος έδωσε την εντολή για την δολοφονία του Καρλόφ.

«Πρέπει να μάθουμε ποιος έδωσε εντολές στον δολοφόνο».

Ο Τ. Ερντογάν τόνισε απ’ την πλευρά του ότι η δολοφονία ήταν προβοκάτσια με στόχο να πληγούν οι διμερείς σχέσεις Τουρκίας-

Ρωσίας. Ο ίδιος πρόσθεσε πως συμφώνησαν με τον Πούτιν ότι η συνεργασία της Άγκυρας με τη Μόσχα και η αμοιβαία αλληλεγγύη θα ενισχυθούν στο πλαίσιο των κοινών προσπαθειών αντιμετώπισης της τρομοκρατίας.

Άγρια και αποτρόπαια η δολοφονία του Ρώσου πρέσβη- Παγκόσμιες αντιδράσεις

Ως άγρια και αποτρόπαια χαρακτηρίζεται η δολοφονία του Ρώσου Πρέσβη από τους πολιτικούς ηγέτες κι όχι μόνο σ’ όλο τον κόσμο. Όλος ο πλανήτης έχει το βλέμμα του στραμμένο στην Τουρκία μετά την δολοφονία του πρέσβη της Ρωσίας στην Άγκυρα από αστυνομικό.

Η Federica Mogherini, Ύπατη Εκπρόσωπος της Ε.Ε. για Θέματα Εξωτερικής Πολιτικής εξέφρασε τα συλλυπητήρια της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην οικογένεια του Ρώσου πρέσβη και τόνισε πως η Ε.Ε. καταδικάζει την δολοφονία.

Το ελληνικό ΥΠΕΞ καταδικάζει την δολοφονία του Ρώσου Πρέσβη στην Τουρκία. «Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους φίλους του».

Greece unequivocally condemns the heinous murder of #Russia's Ambassador to #Turkey.Sincerest condolences to his family&friends @mfa_russia

— Υπουργείο Εξωτερικών (@GreeceMFA) December 19, 2016

«Καταδικάζουμε αυτή την πράξη βίας, όποια κι αν είναι η πηγή της. Οι σκέψεις και οι προσευχές μας είναι με τον ίδιο (σ.σ. τον Ρώσο πρεσβευτή) και την οικογένειά του», δήλωσε ο εκπρόσωπος του State Department.

Η γαλλική Προεδρία ανακοίνωσε μέσω Twitter ότι ο Φρανσουά Ολάντ καταδικάζει έντονα την ένοπλη επίθεση εις βάρος του Καρλόφ.

Ο Βρετανός ΥΠΕΞ, Μπόρις Τζόνσον, σε tweet του δηλώνει σοκαρισμένος απ’ την δολοφονική επίθεση εναντίον του Ρώσου πρέσβη κι εκφράζει τα συλλυπητήριά του στην οικογένεια του θύματος.

Shocked to hear of despicable murder of #Russia's Ambassador to #Turkey. My thoughts are with his family. I condemn this cowardly attack.

— Boris Johnson (@BorisJohnson) December 19, 2016

Και ο πρώην Τούρκος πρωθυπουργός, κ. Νταβούτογλου καταδίκασε την δολοφονική επίθεση, κάνοντας λόγο για μια επίθεση στην σταθερότητα και το prestige της Τουρκίας.

Rusya'nın Ankara büyükelçisine yönelik suikasti lanetliyorum. Bu saldırılar Türkiye'nin istikrarını, uluslararası saygınlığını hedef alıyor.

— Ahmet Davutoğlu (@Ahmet_Davutoglu) December 19, 2016

Ο γ.γ. του ΝΑΤΟ, Γ. Στόλτενμπεργκ καταδίκασε την δολοφονία, λέγοντας πως μια τέτοια αποτρόπαια πράξη δεν έχει καμία δικαιολογία.

I condemn the killing of Russia’s amb to Turkey. My condolences to his family & Russian people. No justification for such a heinous act.

— Jens Stoltenberg (@jensstoltenberg) December 19, 2016

The post Πούτιν- Ερντογάν: Η δολοφονία του Ρώσου πρεσβευτή είναι προβοκάτσια appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα