Προκαλεί η κατάθεση αστυνομικού στη δίκη της Χρυσής Αυγής

17:13 11/1/2016 - Πηγή: iPop

Προκλητική ήταν η κατάθεση ενός ακόμα αστυνομικού στη δική της Χρυσής Αυγής την Δευτέρα. Ο μάρτυρας- αστυνομικός εστίασε στην αδυναμία της ΕΛΑΣ και τόνισε πως η παρουσία της αστυνομίας είναι για πρόληψη και όχι για αντιμετώπιση γεγονότων.

Ο Ανδρέας Μπιάγκης, ο οποίος είναι μέλος της ομάδας ΔΙΑΣ και βρέθηκε στον τόπο της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα,

το μοιραίο εκείνο βράδυ, είπε:

Δεν μπορούσαμε να προβλέψουμε τι θα γίνει, δεν μπορούσαμε να το αποτρέψουμε. Εμείς είμαστε για παρουσία και πρόληψη όχι για αντιμετώπιση για να διαλύσουμε το πλήθος.

Αναλυτικά η κατάθεση του:

Πρόεδρος: Γιατί ; Οκτώ αστυνομικοί ήσαστε εκ των υστέρων θεωρείται ότι κάνατε αυτό που πρέπει;Μάρτυρας: Ότι καλύτερο μπορούσαμε κάναμε.Δεν μπορούσαμε να προβλέψουμε τι θα γίνει.Πρόεδρος: Τι θα έπρεπε να είχατε κάνει για να μην συμβεί ότι συνέβη;Μάρτυρας: Δεν μπορούσαμε να το αποτρέψουμε.Πρόεδρος: Ένα «διαλυθείτε, αστυνομία» γιατί δεν το φωνάξατε;Μάρτυρας: όταν φτάσαμε την ώρα της συμπλοκής, έμειναν οι δύο που καβγάδιζαν κι οι άλλοι έσπασανΠρόεδρος: Τι έλεγε η εκπαίδευση σας να κάνετε;Μάρτυρας: τραβήξαμε τα δύο παιδιά …οι άλλοι δύο μπήκαν σε ένα αμάξιΠρόεδρος: Πριν λέω εγώ δεν μπορούσατε να επιληφθείτε;Μάρτυρας: τρέξαμε προς τα εκεί. Δυστυχώς δεν είμαστε τόσο γρήγοροι.Πρόεδρος : Μ΄ ένα δυστυχώς ….Μάρτυρας: «Είδα κάποιους παρατεταγμένους με χαρακτηριστικά της Χρυσής Αυγής»
Ο μάρτυρας αναφέρθηκε στο μοιραίο βράδυ της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα περιγράφοντας τα εξής: «Στην Π. Μελλά ήταν συγκεντρωμένα 40 -50 άτομα με μαύρα ρούχα και ήταν κοντοκουρεμένα. Εγώ δεν είδα ρόπαλα αλλά είδαν οι συνάδελφοι μου».Πρόεδρος : Υπήρχε φωτισμός που θα μπορούσατε να δείτε;Μάρτυρας : Δεν ήταν καλός ο φωτισμός. Εγώ δεν είδα πάντως, ρόπαλα. Είδα να κρατούν κάποια κράνη μόνο, γιατί υπήρχαν και μηχανές.Πρόεδρος: Πόσες μηχανές;Μάρτυρας: Είδα κάποια παπάκια , πρέπει να ήταν καμία δεκαριά , σαν να τα είχαν παρκάρει.Πρόεδρος: Τα άτομα ήταν παρατεταγμένα;Μάρτυρας : Όχι σαν να είχαν έρθει εκείνη τη στιγμή και περίμεναν κάτι.Πρόεδρος: Θα μπορούσαν να ήταν φίλαθλοι;Μάρτυρας: Στην αρχή αυτό σκέφτηκα όταν πήραμε το σήμα. Όταν όμως πήγα κατάλαβα ότι δεν ήταν γιατί σε αυτή την περίπτωση θα έκαναν επίθεση και θα έσπαγαν την καφετέρια. Είδα κάποιους παρατεταγμένους με χαρακτηριστικά της Χρυσής Αυγής.Πρόεδρος: Αυτή ήταν προσωπικής σας γνώμη;Μάρτυρας: Ναι, έπαιζαν και στην τηλεόραση πολύ εκείνη την περίοδο και αυτή τη γνώμη σχημάτισα, ότι ήταν άτομα της Χρυσής Αυγής. Παρατηρούσαμε τις διαθέσεις τους, μας κοιτούσαν περίεργα και πριν προλάβουμε να πάρουμε τα στοιχεία κάποιων , άρχισαν να τρέχουν. Κάτι φώναζαν αλλά δεν μπορώ να θυμηθώ τι έλεγαν.Πρόεδρος: Μέχρι να αρχίσουν να τρέχουν δεν ρωτήσατε «τι κάνετε εδώ;»;Μάρτυρας : Αυτή η πρόθεση υπήρχε, αλλά έπρεπε να έρθουν και άλλοι.Πρόεδρος : Αφού ήταν ήσυχοι.Μάρτυρας: Δεν ξέραμε τις προθέσεις τους. Μας κοίταζαν κάπως και φοβηθήκαμε μην μας κάνουν επίθεση.Πρόεδρος: Μόνο επειδή σας κοίταζαν περίεργα φοβηθήκατε; Καλέσατε ενισχύσεις;Μάρτυρας : Ναι είχε καλέσει ενισχύσεις ο συνάδελφος. Περιέγραψε την εικόνα άκουσα ότι ενημέρωσε για συγκεντρωμένα άτομα και για την παρεξήγηση.Πρόεδρος: Αφού η παρεξήγηση φαινόταν τελειωμένη γιατί φοβηθήκατε;Μάρτυρας : Γιατί ήταν πολλά τα άτομα.

Η δίκη της Χρυσής Αυγής θα συνεχιστεί αύριο Τρίτη, ενώ αξίζει να σημειωθεί πως και νωρίτερα δεν έλειψε η ένταση, καθώς η μητέρα του θύματος φώναξε αναφερομένη στους κατηγορούμενους:

Μου σκότωσαν το παιδί μου και τώρα χασκογελάνε.

The post Προκαλεί η κατάθεση αστυνομικού στη δίκη της Χρυσής Αυγής appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα