Σχέση με αλλοδαπό: Όχι δεν είναι αυτός λόγος για να ντρέπεσαι

20:42 18/8/2022 - Πηγή: iPop

Οι σχέσεις των ανθρώπων έχουν γίνει τόσο περίπλοκες. Η διαφορετικότητα ακόμα είναι ταμπού, όπως ή σχέση με αλλοδαπό η σχέση με άτομα του ίδιου φύλου, η σχέση με Αλβανό, με Πακιστανό, με οποιονδήποτε άνθρωπο που δεν ταιριάζει στην εικόνα του ευτυχισμένου πακέτου. Να είναι περήφανος ο γονιός σου ρε παιδί μου, να βγαίνει έξω να διατυμπανίζει ότι βρήκες την τέλεια δουλειά, σπούδασες στο σούπερ πανεπιστήμιο και βρήκες και το κελεπούρι (δεν ξέρω πώς είναι σίγουροι ότι η επιλογή σου δεν είναι όντως κελεπούρι). Γονείς τρελαμένοι με το τι θα πει ο κόσμος

αν μάθει ότι το παιδί του τα έχει με κάποια από αυτές τις περιπτώσεις, δημιουργεί πόλεμο στο παιδί του με κρίσεις, αποκληρώσεις κλπ. Σήμερα στο 2022, θεωρώ ντροπή να γράφω αυτό το κείμενο. Θεωρώ ντροπιαστικό το google search: η κόρη μου τα έχει με Αλβανό.

Η σχέση με αλλοδαπό είναι απλώς σχέση με άνθρωπο.

Το καταλαβαίνω ότι ως γονείς έχουμε κάποια όνειρα για τα παιδιά μας. Θέλουμε το καλύτερο, θέλουμε να περνούν καλά και να είναι ευτυχισμένα. Ποιος, όμως ,μπορεί να μας διαβεβαιώσει, ότι η σχέση που έχει σήμερα το παιδί μας δεν του προσφέρει την ευτυχία και την πληρότητα; Αν η επιλογή του δεν καλύπτει τα δικά μας στάνταρ είναι μόνο δικό μας πρόβλημα και όχι δικό του.

Γιατί χρειάζεται να γράψουμε δίπλα από την λέξη σχέση την εθνικότητα του άλλου. Κάτι που δηλαδή κατά τύχη του δόθηκε όπως και σε εμάς. Το ότι γεννηθήκαμε σε αυτόν τον χώρο, την συγκεκριμένη περίοδο από τους συγκεκριμένους γονείς, είναι κάτι που δεν επιλέξαμε και κάτι που έγινε εντελώς τυχαία.

Πώς είσαι μέσα σε αυτή τη σχέση

Γνωρίζεις έναν άνθρωπο και η ζωή σου φωτίζεται. Αλλάζει εντελώς γιατί ο έρωτας έχει αυτή τη μαγική δύναμη να σε μεταμορφώσει. Από εκεί που αισθάνεσαι μοναξιά, ξαφνικά μπαίνει ένας άνθρωπος στη ζωή σου και αλλάζει εντελώς χρώμα η κάθε μέρα σου.

Ανεξάρτητα από το τι θέλει ο κόσμος από εσένα, μέχρι πότε θα συμβιβάζεις την ευτυχία σου με αυτό που θέλει η οικογένεια ή η κοινωνία; Από τη στιγμή που είσαι ενήλικη, μπορείς να έχεις εσύ το λόγο για τη ζωή σου. Είσαι εσύ υπεύθυνη για την ευτυχία σου και κανένας άλλος.

Είναι δύσκολο το να έχεις να διαλέξεις ανάμεσα στην αποδοχή των γονιών σου, που τόσο λαχταράς, και τον έρωτα που εσένα κάνει ευτυχισμένη, αλλά προσφέρει τόση απογοήτευση σε εκείνους. Προς τα πού να γείρει η ζυγαριά; Είναι τεράστιο το δίλημμα και δεν θα ήθελα να είμαι στη θέση σου.

Coming out στους γονείς: Γιατί είναι τόσο δύσκολο να μιλήσουμε για την ταυτότητά μας;

PexelsΣτερεότυπα και τσουβάλιασμα πληθυσμών χωρίς αποδείξεις

Αν θες να κατηγορήσεις κάποιον με σκοπό να προφυλάξεις έναν δικό σου άνθρωπο, θα πρέπει να έχεις αποδείξεις ενοχής εναντίον του, αλλιώς είσαι απλώς ένας άνθρωπος που στέκεται μόνο στην επιφάνεια, σε απαρχαιωμένα στερεότυπα που μας κατσικώθηκαν από το παρελθόν και δεν λένε ξεκολλήσουν από πάνω μας με τίποτα.

Δεν υπάρχουν ανώτεροι άνθρωποι και καλύτεροι. Δεν υπάρχει καλύτερη φυλή και πιο τίμια ή πιο εργατική. Είμαστε όλοι το ίδιο. Παραδέξου ότι αυτό που σε νοιάζει περισσότερο είναι το ότι με την επιλογή του παιδιού σου δεν μπορείς να καυχηθείς στους γύρω σου, όπως έκανες τόσα χρόνια που το είχες καλοκουρδισμένο να σου κάνει όλα τα γούστα.

Και πάντα μιλάμε για τη ζωή του! Όχι για τη δική σου ζωή. Στη ζωή που έχει το δικαίωμα να ζήσει όπως θέλει, χωρίς να χρειάζεται να νιώθει υποχρεωμένο να σου κάνει όλα τα χατίρια ειδικά αν είναι πάνω από τα 18 και υπεύθυνο για τη ζωή του.

Είμαστε οι επιλογές μας

Όλη η ζωή μας είναι επιλογές. Διαλέγεις τη μια δουλειά, διαλέγεις έναν σύντροφο, διαλέγεις μια πόλη, διαλέγεις ένα σπίτι, διαλέγεις ένα lifestyle. Ταυτόχρονα, διαλέγοντας μια συγκεκριμένη επιλογή αποκλείεις κάποια άλλη. Δεν ξέρουμε ποτέ πώς θα ήταν η ζωή μας αν είχαμε διαλέξει κάτι άλλο, το μόνο σίγουρο είναι ότι με τα δεδομένα που έχεις σήμερα, αυτή η επιλογή είναι αυτή που μοιάζει η ιδανική στα μάτια σου.

Αν, όμως, με το πέρασμα του χρόνου και κατά την εξέλιξή σου δεις ότι η επιλογή σου είναι λάθος, πάντα έχεις το δικαίωμα να κάνεις τις αλλαγές που θα σου βελτιώσουν τη ζωή. Χωρίς να είσαι υποχρεωμένη να δώσεις λόγο ή εξηγήσεις σε κανέναν. Ζήσε τη ζωή σου χωρίς να ζητάς έγκριση, χωρίς να περιμένεις επιβεβαίωση, επίτρεψε στον εαυτό σου να ζήσει και να κάνει ακόμα και λάθη. Είναι πολύ προτιμότερο να το ζήσεις παρά να μετανιώνεις για πάντα επειδή δεν το έζησες!

«Η χαρά είναι μια πόρτα που ανοίγει από μέσα»! Οι 5 συνήθειες των ευτυχισμένων ανθρώπων που μπορείς να υιοθετήσεις σήμερα

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Σχέση με αλλοδαπό: Όχι δεν είναι αυτός λόγος για να ντρέπεσαι εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Αναζητήσεις
Τυχαία Θέματα