Σε επιφυλακή η Ευρώπη λόγω της τρομοκρατίας- Επί ποδός οι αρχές- Συλλήψεις και στην Μόσχα

17:35 30/3/2016 - Πηγή: iPop

Τρομαγμένη η Ευρώπη λόγω της έκρηξης μίσους των μελών του Ισλαμικού Κράτους. Μετά τις πρόσφατες επιθέσεις στις Βρυξέλλες οι ευρωπαϊκές αρχές έχουν ξεκινήσει ευρεία έρευνα με στόχο να πλήξουν της τρομοκρατία και ανακαλύψουν τον πυρήνα των τζιχαντιστών. Την ίδια στιγμή 20 ύποπτοι ως μέλη του Ισλαμικού Κράτους συνελήφθησαν στην Μόσχα.

Σύμφωνα με το ρώσικο πρακτορείο Sputnik τα 20 άτομα συνελήφθησαν στην προσπάθεια να στρατολογήσουν νέους μαχητές. Πηγή την οποία επικαλείται το

πρακτορείο φαίνεται να δήλωσε:

Κατά την διάρκεια κοινής επιχείρησης από την Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Ασφαλείας (FSB) και την αστυνομία, περίπου 20 άτομα, ύποπτα για επαφές με το Ι.Κ., συνελήφθησα

Οι έρευνες ενισχύονται σε τρεις ευρωπαϊκές χώρες.

Στη βελγική πρωτεύουσα, οι άνδρες της αστυνομίας μαζί με τον στρατό βρίσκονται στους δρόμους, ενώ το αεροδρόμιο όπου έγιναν οι εκρήξεις παραμένει ακόμα κλειστό. Να τονισθεί πως μέσα στην Τετάρτη αναμένεται σχετική απόφαση η οποία θα εστιάζει στην μερική επαναλειτουργία του.

Παράλληλα, αν και είχε γνωστό πως η κυκλοφορία στο μετρό των Βρυξελλών θα είχε μέχρι την Τετάρτη αποκατασταθεί πλήρως, κάτι τέτοιο τελικά δεν έχει συμβεί.

Η έρευνα για τις επιθέσεις στις Βρυξέλλες συνεχίζεται, ενώ εξακολουθεί να υπάρχει σύγχυση στα στοιχεία που δημοσιεύονται. Η αστυνομία προσπαθεί να ξετυλίξει του κουβάρι των επιθέσεων και να δει την σύνδεση που υπάρχει στις επιθέσεις των Βρυξελλών με τις επιθέσεις στην Πόλη του Φωτός.

Νέα στοιχεία για τους στόχους των τρομοκρατών του Βελγίου:

Συνεχώς το φως της δημοσιότητας βλέπουν νέα στοιχεία για τους στόχους των τρομοκρατών που σκόρπισαν τον πανικό στις Βρυξέλλες.

Σύμφωνα με πληροφορίες του πρακτορείου Reuters, φωτογραφίες και σχεδιαγράμματα της οικίας αλλά και των γραφείων του Βέλγου πρωθυπουργού, Σαρλ Μισέλ, βρέθηκαν σε υπολογιστή που εντοπίστηκε μετά από την επιδρομή των αρχών σε διαμέρισμα της περιοχής Σκάαρμπεκ των Βρυξελλών. Το συγκεκριμένο διαμέρισμα χρησιμοποιούσε τουλάχιστον ένας εκ των βομβιστών αυτοκτονίας.

Βέβαια, οι εισαγγελικές αρχές του Βελγίου που συνεχίζουν να είναι φειδωλές στις δηλώσεις τους αρνήθηκαν μέχρι στιγμής να σχολιάσουν τη σχετική πληροφορία.

Να σημειωθεί πως σύμφωνα με το Reuters o φορητός υπολογιστής βρέθηκε σε έναν κάδο απορριμμάτων έξω από το διαμέρισμα.

Η αστυνομία βρίσκεται επί ποδός και στην Ολλανδία.

Νέα αστυνομική επιχείρηση πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Τρίτης σε πόλη αυτή της δυτικής Ολλανδίας χωρίς, όμως, να καταλήξει σε νέες συλλήψεις.

Συνεδρίαση για την έκδοση του Abdeslam

Την Πέμπτη αναμένεται να πραγματοποιηθεί συνεδρίαση κεκλεισμένων των θυρών ενώπιον της βελγικής δικαιοσύνης για το ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης που έχει εκδοθεί εναντίον του Abdeslam από τη Γαλλία, η οποία ζητεί την έκδοσή του.

The post Σε επιφυλακή η Ευρώπη λόγω της τρομοκρατίας- Επί ποδός οι αρχές- Συλλήψεις και στην Μόσχα appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα