Σκωτία: Η πρώτη χώρα που διδάσκει την LGBTQ+ ιστορία και ισότητα στα σχολεία

18:18 12/6/2020 - Πηγή: iPop

Η Σκωτία γράφει ιστορία, αφού γίνεται η πρώτη χώρα σε όλον τον κόσμο που θα διδάσκει την LGBTQ+ ιστορία και ισότητα στα σχολεία

Ο Ιούνιος είναι ο μήνας του Pride και για το 2020 σίγουρα θα μείνει στην ιστορία. Μπορεί ακόμα να υπάρχουν χώρες στις οποίες είναι παράνομο να είσαι ομοφυλόφιλος και οτιδήποτε άλλο εκτός από ετεροφυλόφιλος και μόνο αν και έχουν περάσει ήδη 30 χρόνια απ’ όταν ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας έπαψε να θεωρεί ως ασθένεια

την ομοφυλοφιλία, όμως, τα νέα είναι καλά για την LGBTQ+ κοινότητα.

Τον Νοέμβριο του 2018, οι Σκωτσέζοι Υπουργοί αποδέχτηκαν πλήρως τις προτάσεις του σχολικού υλικού που θα αφορούσε την εκπαίδευση πάνω σε LGBTI θέματα. Και τώρα, το 2020, η Σκωτία γράφει ιστορία και γίνεται η πρώτη χώρα σε όλον τον κόσμο που θα διδάσκει την LGBTQ+ ιστορία και ισότητα στα σχολεία της. Μάλιστα, τίθεται κι όλας σε εφαρμογή από τη νέα σχολική χρονιά.

Σκοπός είναι η βελτίωση του μαθησιακού περιβάλλοντος για όλα τα παιδιά και τους εφήβους. Μέσα από την ύλη που θα διδάσκεται, τα παιδιά θα μπορούν να μαθαίνουν για τα κινήματα, την ομοφοβία, την τρανσφοβία και την εξερεύνηση της ταυτότητας. Το μάθημα δεν θα είναι προαιρετικό και δεν θα υπάρχουν εξαιρέσεις.

Η ιδέα προτάθηκε από μία ομάδα που ξεκίνησε την εκστρατεία ΤΙΕ (Time for Inclusive Education) και τελικά έγινε αποδεκτή απ’ την κυβέρνηση. Ο συνιδρυτής Jordan Daly δηλώνει χαρούμενος που η κοινωνία εξελίσσεται.  «Είναι μία στιγμή ορόσημο για την εκστρατεία μας και μία ιστορική στιγμή για τη χώρα. Η εκπαίδευση για LGBTI θέματα. Σε περίοδο παγκόσμιας αβεβαιότητας, στέλνουμε παντού ένα δυνατό και καθαρό μήνυμα σε όλους τους νέους LGBTQ+ νέους ότι βλέπουμε την  αξία τους εδώ, στη Σκωτία».

Έρευνα έχει δείξει ότι 9 στους 10 LGBTQ+ Σκωτσέζους έχουν βιώσει την ομοφοβία στο σχολείο, ενώ το 27% έχει κάνει απόπειρα αυτοκτονίας εξαιτίας του bullying που δέχτηκε. Μάλιστα, υπήρχε μικρή κατανόηση από τα σχολεία για τις προκαταλήψεις απέναντι σε ανθρώπους με διάφορες παραλλαγές φυλετικών χαρακτηριστικών.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Διάβασε ακόμα:

Παγκόσμια Ημέρα κατά της Ομοφοβίας: 70 χώρες θεωρούν ακόμα παράνομη την ομοφυλοφιλία

Photo: Unsplash/ Stavrialena Gontzou

Το άρθρο Σκωτία: Η πρώτη χώρα που διδάσκει την LGBTQ+ ιστορία και ισότητα στα σχολεία εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα