Σπιτικό, μυρωδάτο λιμοντσέλο για να απολαύσεις το απόγευμα!

14:28 27/5/2020 - Πηγή: iPop

Το λιμοντσέλο είναι απ’ τα αγαπημένα μας γλυκά λικέρ και είναι ακόμα πιο νόστιμο, όταν είναι σπιτικό κι όχι έτοιμο αγορασμένο. Συνταγή για λιμοντσέλο για να κεράσεις όλη την παρέα στο μπαλκόνι!

Σύμφωνα με την παράδοση, το λιμοντσέλο παρασκευάστηκε για πρώτη φορά στις αρχές του εικοστού αιώνα και η πατρότητα του αποτελεί θέμα αντιδικίας  μεταξύ Σορρέντο, Αμάλφι και Κάπρι: Στην πραγματικότητα,  η παραγωγή αυτού του προϊόντος είναι πολύ δημοφιλής στην Καμπανία με τη χρήση των λεμονιών του Σορρέντο ή της ποικιλίας Sfusato του Αμάλφι.

Τι θα χρειαστείς για το λιμοντσέλο;Φλούδες
από 4 λεμόνια750 ml βότκα150 γρ. ζάχαρη

Για το σιρόπι:

150 γρ. νερό170 γρ. ζάχαρηΠώς θα φτιάξεις τη συνταγή για λιμοντσέλο;Για να φτιάξουμε το λιμοντσέλο, ξεκινάμε πλένοντας πολύ καλά τα λεμόνια.Αφού τα πλύνουμε, αφαιρούμε τις φλούδες τους και τις βάζουμε στο μπλέντερ μαζί με τη ζάχαρη.Βάζουμε το μείγμα απ’ το μπλέντερ σ’ ένα βάζο, στο οποίο προσθέτουμε τη βότκα και το κλείνουμε ερμητικά για 4 μέρες.Αφού περάσουν οι 4μέρες, σουρώνουμε το μείγμα που είχαμε βάλει στο βάζο.Σ’ ένα κατσαρολάκι, βάζουμε τη ζάχαρη και το νερό για να φτιάξουμε το σιρόπι.Τα βράζουμε για 2 λεπτά και κατεβάζουμε από τη φωτιά.Αφήνουμε να κρυώσουν λίγο και προσθέτουμε το σιρόπι στο λιμοντσέλο.Το βάζουμε σ’ ένα μπουκάλι και το απολαμβάνουμε όποια ώρα της ημέρας θέλουμε!

Εάν δεν έχουμε βότκα, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε λευκό ρούμι, τζιν, τσίπουρο ή γκράπα.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Δες ακόμα:

Η δροσιστική λεμονάδα που πρέπει να απολαύσεις στο μπαλκόνι σου

Photo: ALAMY

Το άρθρο Σπιτικό, μυρωδάτο λιμοντσέλο για να απολαύσεις το απόγευμα! εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα