Στέγνωμα χωρίς πιστολάκι: Πώς να το κάνεις για να προστατεύσεις τα μαλλιά σου από την θερμότητα

16:46 25/9/2021 - Πηγή: iPop

Το στέγνωμα των μαλλιών είναι μια χρονοβόρα διαδικασία στην οποία δεν έχουμε συνεχώς την πολυτέλεια να αφιερωθούμε. Εάν κάνεις μπάνιο το πρωί και βιάζεσαι να πας στην δουλειά σου σίγουρα δεν έχεις χρόνο να πραγματοποιήσεις και αυτό το βήμα. Επιπλέον, το στέγνωμα με πιστολάκι προκαλεί ζημιά στην τρίχα σου και θα πρέπει να αποφεύγεται εάν θες υγιή μαλλιά χωρίς ψαλίδα. Εμείς, συγκεντρώσαμε όλους τους τρόπους και σου δείχνουμε πώς

να στεγνώσεις τα μαλλιά χωρίς πιστολάκι.

5 TikTok home hacks που θα σου αλλάξουν τη ζωή και θα σου λύσουν τα χέρια!

Πώς να στεγνώσεις τα μαλλιά χωρίς πιστολάκι

Σκούπισε τα μαλλιά με μια πετσέτα μικροϊνών.

Το αποτελεσματικό στέγνωμα των μαλλιών σου ξεκινά με την πετσέτα που χρησιμοποιείς. Οι πετσέτες μικροϊνών έχουν την ιδιότητα απορρόφησης της υγρασίας τους, πράγμα που σημαίνει ότι μπορούν να απορροφήσουν περισσότερο νερό από κοινές πετσέτες. Ένα άλλο πλεονέκτημα αυτών των πετσετών είναι ότι προστατεύουν τα μαλλιά από την υπερβολική τριβή και το σπάσιμο της τρίχας.

Χρησιμοποίησε μια χτένα με πλατιά δόντια μετά το λούσιμο των μαλλιών

Ενώ τα μαλλιά σου είναι ακόμα υγρά, πέρασε μια χτένα με πλατιά δόντια από αυτά χτενίζοντάς τα. Γιατί; Τα μεμονωμένα δόντια θα διαχωρίσουν τα μαλλιά σου και θα αφήσουν τον αέρα να περάσει ανάμεσά τους ο οποίος θα επιταχύνει τον χρόνο στεγνώματος.

Στέγνωσε τα μαλλιά σας με τον αέρα

Μπορεί να έχεις ακούσει αυτήν την τεχνική ή να έχεις δει τον κομμωτή σου να το κάνει. Μπορείς να πραγματοποιείς αυτήν την διαδικασία καθώς ετοιμάζεσαι, ντύνεσαι και βάφεσαι. Χρειάζεται λίγο χρόνο αλλά θα γίνει γρηγορότερα εάν έχεις ακολουθήσει τα προηγούμενα βήματα. Απλώς πέρνα τα δάχτυλά σου από τις ρίζες και τα μήκη των μαλλιών σου ανακατεύοντας τα ελαφρά. Ο αέρας θα τα βοηθήσει να στεγνώσουν πολύ γρηγορότερα.

Χρησιμοποίησε μια λοσιόν στεγνώματος

Κι όμως υπάρχουν! Στο εμπόριο μπορείς να βρεις πολλά προϊόντα για γρήγορο στέγνωμα ή στέγνωμα μόνο με αέρα. Απλώνοντας αυτήν την λοσιόν σε μαλλιά που είναι 30% στεγνά (ακολουθώντας τα παραπάνω βήματα) μπορείς να ολοκληρώσεις πολύ πιο γρήγορα την διαδικασία. Η φόρμουλα αυτών των λοσιόν που στεγνώνουν τα μαλλιά με τον αέρα έχει στόχο να απορροφά ην υγρασία από τα μαλλιά προσφέροντας στοιχεία λείανσης που σε βοηθούν να επιτύχεις πιο λείο, χωρίς φριζάρισμα φινίρισμα.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Στέγνωμα χωρίς πιστολάκι: Πώς να το κάνεις για να προστατεύσεις τα μαλλιά σου από την θερμότητα εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα