Στη Βουλή η τροπολογία για τις τηλεοπτικές άδειες

13:55 28/1/2016 - Πηγή: iPop

Στη Βουλή κατατέθηκε την Πέμπτη η τροπολογία για τις τηλεοπτικές άδειες.Την Παρασκευή θα περάσει στη Βουλή προς ψήφιση η τροπολογία, ενώ εντός του Φεβρουαρίου αναμένεται να διεξαχθεί και ο διαγωνισμός.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ο αριθμός των καναλιών που θα εκπέμπουν ανά κατηγορία θα ορίζεται αρχικά από τον αρμόδιο υπουργό. Στη συνέχεια βέβαια, τη σκυτάλη θα παίρνει η Βουλή

η οποία θα καλείται να τον εγκρίνει.

Τι επισημαίνει η αιτιολογική έκθεση;

Όπως επιβεβαιώνει αναμένεται η διαγωνιστική διαδικασία να τρέξει άμεσα. Βέβαια, αξίζει να τονιστεί πως αναπάντητα συνεχίζουν να παραμένουν τα ερωτηματικά αναφορικά με τη στελέχωση του ΕΣΡ το οποίο θα είναι το αρμόδιο όργανο για την αξιολόγηση των υποψήφιων καναλαρχών.

«Οι δήθεν μεταρρυθμιστές και υποστηρικτές της ελεύθερης αγοράς με πείσμα εδώ και τρεις μήνες μπλοκάρουν την εκλογή του ΕΣΡ στη Βουλή για να μη γίνει διαγωνισμός και να μη δοθούν νόμιμες άδειες στα Μέσα Ενημέρωσης. Ξεπληρώνουν γνωστά γραμμάτια. Εμείς είμαστε αποφασισμένοι να προχωρήσουμε και να βάλουμε τάξη στο ραδιοτηλεοπτικό τοπίο. Προσπαθούν να μας καθυστερήσουν αλλά δεν θα καταφέρουν να μας σταματήσουν» είπε ο Αλέξης Τσίπρας την Κυριάκη στο ΤΑΕ ΚΒΟΝ ΝΤΟ και αφού προανήγγειλε ότι ο διαγωνισμός θα γίνει ίσως και μέσα στο Φεβρουάριο.

Στη συνέχεια μάλιστα, πρόσθεσε: «Ελπίζω μέχρι τότε να συναινέσει και η ΝΔ γιατί θα εκτεθεί ανεπανόρθωτα».

The post Στη Βουλή η τροπολογία για τις τηλεοπτικές άδειες appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα