Συμβουλές για καλύτερη στάση του σώματος τώρα που δουλεύεις από το σπίτι

10:51 10/10/2020 - Πηγή: iPop

Η δουλειά απ’ το σπίτι έχει πολλά πλεονεκτήματα. Μπορείς να μαγειρέψεις το μεσημεριανό σου αντί να παραγγείλεις την καθιερωμένη σου σαλάτα, μπορείς να συγκεντρωθείς πιο εύκολα (τις περισσότερες φορές), μπορείς να δουλεύεις με φόρμες, συν ότι γλιτώνεις και τα καθημερινά δρομολόγια από και προς το γραφείο. Παρόλα αυτά, η εργασία απ’ το σπίτι έχει και τα μειονεκτήματα της κι ένα από αυτά είναι ότι δεν κάνει καλό στη στάση του σώματος μας.

Εάν είσαι τυχερός, τότε έχεις το δικό σου “home office” στο διαμέρισμά σου, ενώ εάν

δεν είσαι το πιθανότερο είναι τώρα που η τηλεργασία έγινε μέρος της καθημερινότητάς μας να δουλεύεις στην τραπεζαρία, στους καναπέδες, το coffee table, στο τραπεζάκι της κουζίνας, στο κρεβάτι ή ακόμη και στο πάτωμα. Κι όλα αυτά ενώ καθημερινά κινούμαστε όλο και λιγότερο απ’ ότι προηγουμένως.

Θα σκέφτεσαι ότι ήδη έχουμε πολλά πράγματα για τα οποία ανησυχούμε γιατί να προσθέσουμε ένα ακόμη, αλλά ο τρόπος που δουλεύουμε απ’ το σπίτι μπορεί να έχει σοβαρές επιπτώσεις στο σώμα μας. Σύμφωνα με ειδικούς, οι φορητοί υπολογιστές προκαλούν τη μεγαλύτερη ζημιά όταν δουλεύουμε σε αυτούς για οκτώ ή παραπάνω ώρες κάθε μέρα, με πιθανότητα εμφάνισης δυσφορίας στον αυχένα και την πλάτη.

Εμείς συλλέξαμε μερικές συμβουλές για το πώς θα διαμορφώσεις τον χώρο εργασίας στο σπίτι σου έτσι ώστε να προσέξεις τη στάση του σώματος, γιατί προς το παρόν κανένας μας δεν ξέρει πόσο ακόμα θα χρειαστεί να δουλεύουμε απ’ το σπίτι.

Δουλειά απ’ το σπίτι: Συμβουλές για καλύτερη στάση του σώματος

Αρχικά, ακολουθούν 3 εύκολα tips που μας δίνουν οι ειδικοί και μπορείς να υιοθετήσεις άμεσα:

Οι αγκώνες θα πρέπει να είναι σε γωνία 90 μοιρών με το πληκτρολόγιο.Τα πόδια σου θα πρέπει να είναι σταθερά στο πάτωμα ή σε ένα υποπόδιο.Η οθόνη του υπολογιστή θα πρέπει να βρίσκεται στο ύψος των ματιών.

Για να πετύχεις τα παραπάνω μπορεί να χρειαστείς ειδικό εξοπλισμό, αλλά μπορείς να τα προσπαθήσεις και με όσα ήδη διαθέτεις. Ακολουθούν επιπρόσθετες χρήσιμες συμβουλές:

Διάβασε τα tips για καλύτερη στάση του σώματος στο mensarena.gr

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Συμβουλές για καλύτερη στάση του σώματος τώρα που δουλεύεις από το σπίτι εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα