Συνταγή για την νηστεία των Χριστουγέννων: Απογείωσε τους λαχανοντολμάδες προσθέτοντας γαρίδες

17:02 28/11/2021 - Πηγή: iPop

Οι αυθεντικοί λαχανοντολμάδες είναι σίγουρα υπέροχοι. Μπορείς να τους κάνεις με κιμά ή “ορφανούς” και να εντυπωσιάσεις όλη την οικογένεια με ένα από τα πιο παραδοσιακά φαγητά της Ελλάδας. Ωστόσο, εάν νηστεύεις υπάρχει ένας τρόπος να τους κάνεις ακόμα πιο νόστιμους. Αυτή η συνταγή για λαχανοντολμάδες με γαρίδες είναι πραγματικά υπέροχη!

Συνταγή για λαχανοντολμάδες με γαρίδες: Υλικά1 μέτριο λάχανο450 γρ. ρυζι250 γρ. γαριδες καθαρισμένες1
ντομάτα1 πιπεριαμισό ματσάκι άνιθο6 κλαράκια μαϊντανό1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι1 χλωρό κρεμμύδι1 σκελίδα σκορδο1 σφηνάκι ούζοπιπέριαλάτιλαδιΠώς να φτιάξεις λαχανοντολμάδες με γαρίδεςΣε μια κατσαρόλα με νερό που βράζει προσθέτουμε το λάχανο. Σε ένα τηγάνι βάζουμε λάδι , τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, την ντομάτα, την πιπεριά, τις γαρίδες, το ρύζι, τον άνηθο και τον μαϊντανό. Σβήνουμε με το ούζο και το αφήνουμε να εξατμιστεί, προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι. Στρώνουμε στον πάτο της κατσαρόλα μερικά χοντρά φύλλα και ξεκινάμε να γεμίζουμε τα φύλλα μας και να τυλίγουμε. Σε κάθε λαχανόφυλλο βάζουμε μια κουταλιά της σούπας απ’ τη γέμιση και τυλίγουμε τον ντολμά.Απλώνουμε σε μια κατσαρόλα μερικά λαχανόφυλλα, και βάζουμε πάνω τους λαχανοντολμάδες, τον έναν δίπλα στον άλλον.Περιχύνουμε με τον ζωμό, προσθέτουμε εάν χρειάζεται ελαιόλαδο και αλατοπίπερο, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και βράζουμε για περίπου 40 λεπτά.Για το αυγολέμονο, χτυπάμε τα αυγά καλά και προσθέτουμε τον χυμό λεμονιού, ενώ συνεχίζουμε το χτύπημα.Ενώ συνεχίζουμε το χτύπημα, ρίχνουμε σιγά σιγά λίγο ζωμό απ’ το φαγητό και περιχύνουμε τους λαχανοντολμάδες με το αυγολέμονο!

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Συνταγή για την νηστεία των Χριστουγέννων: Απογείωσε τους λαχανοντολμάδες προσθέτοντας γαρίδες εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα