Τα 5 βήματα για να έχεις υγιές και λαμπερό δέρμα όλο το καλοκαίρι- Το πρώτο είναι και το πιο σημαντικό!

17:06 12/6/2022 - Πηγή: iPop

Έφτασε επιτέλους η αγαπημένη εποχή όλων, που περιλαμβάνει μπάνια στη θάλασσα, πάρτι στην πισίνα και διακοπές. Είναι επίσης μια εξαιρετική στιγμή να ανανεώσεις τη ρουτίνα ομορφιάς σου για το καλοκαίρι. Οι ανάγκες περιποίησης του προσώπου και του σώματός μας είναι διαφορετικές για κάθε εποχή και αυτό οφείλεται στις αλλαγές των καιρικών συνθηκών, αλλά και των συνηθειών μας. Η υγρασία και η ζέστη που επικρατεί τους καλοκαιρινούς μήνες

μπορούν να κάνουν το δέρμα πιο ευάλωτο και θαμπό. Καταλαβαίνεις λοιπόν πως παρά τα τόσα καλά που έχει, το καλοκαίρι είναι μια περίοδος δύσκολη για το δέρμα μας και το σίγουρο είναι ότι χρειάζεται επιπλέον περιποίηση και φροντίδα.

Summer skincare: Το must have προϊόν για να νικήσεις τη ζέστη αυτό το καλοκαίρι!

Αυτά είναι τα βήματα που πρέπει να ακολουθείς για μια ολοκληρωμένη ρουτίνα ομορφιάς για το καλοκαίριΝα εφαρμόζεις συχνά αντηλιακό

Αν και η αντιηλιακή προστασία του προσώπου είναι απαραίτητη καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου, το καλοκαίρι κρίνεται απολύτως απαραίτητη. Δεν πρέπει να ποτέ λοιπόν να ξεχνάς την εφαρμογή μιας γενναιόδωρης ποσότητας σε όλο το πρόσωπο, καθώς και στο λαιμό περίπου 20-30 λεπτά πριν την έκθεση στον ήλιο. Η χρήση του αντηλιακού προστατεύει την επιδερμίδα από τις βλαβερές ακτίνες του ήλιου, επειδή όμως δεν δρα για πάντα, οφείλεις να το ανανεώνεις κάθε 2 ώρες ή και συχνότερα αν ιδρώσεις ή βουτήξεις στη θάλασσα.

UnsplashΜην αμελείς την ενυδατική σου

Παρά την αυξημένη υγρασία και τη χρήση αντιηλιακού το καλοκαίρι, η επιδερμίδα συνεχίζει να έχει ανάγκη από ενυδάτωση. Επομένως, δεν πρέπει να παραμελείς την ενυδατική σου κρέμα. Φρόντισε όμως, η ενυδατική που θα επιλέξεις να είναι ελαφριάς σύνθεσης για να μην βαραίνει το πρόσωπό σου.

Θες ένα υγιές και λαμπερό πρόσωπο; 5+1 στόχοι ομορφιάς που πρέπει να θέσεις τώρα!

Ελαφρύ μακιγιάζ

Τις πιο ζεστές μέρες, το να φοράς έντονο μακιγιάζ μπορεί να σε κάνει να αισθάνεσαι άβολα την ώρα που ιδρώνεις. Αγκάλιασε λοιπόν τις ανάγκες σου και μείωσε το μακιγιάζ σου. Να είσαι σίγουρη, το πρόσωπό σου θα σε ευχαριστεί γι’ αυτό, καθώς με αυτόν τον τρόπο αφήνεις το δέρμα σου να αναπνέει.

UnsplashΑπολέπιση 1-2 φορές την εβδομάδα

Το αντηλιακό είναι σημαντικό και ο ιδρώτας είναι ο φυσικός τρόπος δροσιάς του σώματος. Αλλά ο συνδυασμός και των δύο μπορούν να κάνουν κακό στους πόρους σου. Εκεί έρχεται να βοηθήσει η απολέπιση, η οποία ανοίγει τους πόρους και μειώνει τις κηλίδες. Ωστόσο, μην το παρακάνεις! Αν έχεις καεί από τον ήλιο, είναι καλύτερο να αποφύγεις την απολέπιση και να αφήσεις το δέρμα σου να επουλωθεί.

Ειδικά αξεσουάρ και ρούχα για τον ήλιο

Το αντιηλιακό από μόνο του δεν αρκεί. Να χρησιμοποιείς καπέλο (η σκιά του πρέπει να καλύπτει το πρόσωπο), γυαλιά ηλίου και ελαφριά ρούχα. Μην ξεχνάς όμως ότι χρειάζεσαι αντιηλιακό ακόμη και αν κάθεσαι κάτω από την ομπρέλα.

Unsplash

Βήμα-βήμα πώς να κάνεις σωστά την περιποίηση προσώπου, αν θες να δεις διαφορά!

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Τα 5 βήματα για να έχεις υγιές και λαμπερό δέρμα όλο το καλοκαίρι- Το πρώτο είναι και το πιο σημαντικό! εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα