Τα Barbados ζητούν αποζημίωση από τον Benedict Cumberbatch για τους σκλάβους των προγόνων του – Ποιο είναι το σκληρό παρελθόν του ηθοποιού και γιατί κατηγορείται;

14:01 3/1/2023 - Πηγή: iPop

Τα νησιά Barbados ζητούν δικαίωση από τις οικογένειες που εκμεταλλεύτηκαν σκλάβους τον 18ο και 19ο αιώνα και η οικογένεια του Benedict Cumberbatch είναι μία από αυτές που πρέπει να τους αποζημιώσει. Πώς η οικογένειά του ηθοποιού κατηγορείται για δουλεία και τι ακριβώς έχει συμβεί;

Η κυβέρνηση των Barbados παρακολουθεί επί του παρόντος τις οικογένειες που επωφελήθηκαν από τη δουλεία και ο ηθοποιός του Hollywood Benedict Cumberbatch βρίσκεται ανάμεσα

σε αυτές. Οι πρόγονοί του, μάλιστα, χρησιμοποιούσαν τους δούλους σε φυτεία ζάχαρης στα νησιά.

Benedict Cumberbatch – Δουλεμπόριο: Τι έχει συμβεί με την οικογένειά του;

Σύμφωνα με τις τελευταίες εξελίξεις, ανώτατος αξιωματούχος στο νησί της Καραϊβικής, ο οποίος έχει ηγετικό ρόλο στην εθνική επιτροπή αποζημιώσεων, δήλωσε στην Daily Telegraph ότι βρίσκεται στα «πρώιμα στάδια» των προσπαθειών για την αναζήτηση αποζημίωσης από τους προγόνους του κτήματος Cumberbatch.

Benedict Cumberbatch's family could be forced to pay reparations to Barbados for running a slave plantation on the island in the 18th and 19th century.
When the plantation was forced to close his family were given £6,000 in compensation – in today's money that's £3.6million. pic.twitter.com/ZE0sy5DWyZ

— Lorraine King (@lorrainemking) December 31, 2022

Προφανώς, η οικογένεια Cumberbatch είχε περίπου 250 σκλάβους που εργάζονταν στη φυτεία ζάχαρης που αγόρασαν στα Barbados το 1700. Για αυτό, είναι πιθανό να κινηθούν με νομικά μέτρα κατά της οικογένειας Cumberbatch, η οποία πληρώθηκε με χιλιάδες λίρες ως αποζημίωση, όταν καταργήθηκε η δουλεία και έτσι έκανε μια μικρή περιουσία.

Το έθνος των Barbados στην Καραϊβική έγινε δημοκρατία το 2021, σπάζοντας τους δεσμούς του με το Ηνωμένο Βασίλειο, κατήργησαν τη δουλεία και τώρα είναι πιθανό για την οικογένεια Cumberbatch να αντιμετωπίσει κατηγορίες.

«Όποιοι απόγονοι έχουν επωφεληθεί από το δουλεμπόριο θα πρέπει να κληθούν να πληρώσουν αποζημιώσεις, συμπεριλαμβανομένης της οικογένειας Cumberbatch», δήλωσε ο David Denny, Γενικός Γραμματέας του Caribbean Movement for Peace and Integration.

Benedict was really playing his 7th great grandfather in 12 years a slave. https://t.co/UFaZjQAu8A pic.twitter.com/IrqMjVOLFw

— MrJanuary19th (@ShaunNoodlez) December 31, 2022

Ο David Commissiong, αντιπρόεδρος της εθνικής επιτροπής αποζημιώσεων των Barbados είπε: «Βρισκόμαστε ακόμα στα πρώτα στάδια. Μόλις αρχίζουμε. Ένα μεγάλο μέρος αυτής της ιστορίας μόλις τώρα έρχεται πραγματικά στο φως».

Ο Cumberbatch έχει μιλήσει, μάλιστα, στο παρελθόν για το θέμα της δουλείας. Συγκεκριμένα, στην Telegraph το 2018, ο ηθοποιός δήλωσε: «Έχουμε το παρελθόν μας – δεν χρειάζεται να ψάξεις μακριά για να δεις το δουλοκτητικό παρελθόν. Ήμασταν μέρος ολόκληρης της βιομηχανίας ζάχαρης, κάτι που είναι σοκαριστικό».

Να υπενθυμίσουμε πως ο Cumberbatch υποδύθηκε τον ιδιοκτήτη φυτείας στην ταινία του 2013 «12 Χρόνια Σκλάβος». Η ταινία αφηγείται την ιστορία ενός σκλάβου που προσπαθεί να ανακτήσει την ελευθερία του.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Τα Barbados ζητούν αποζημίωση από τον Benedict Cumberbatch για τους σκλάβους των προγόνων του – Ποιο είναι το σκληρό παρελθόν του ηθοποιού και γιατί κατηγορείται; εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα