Τα φυτά που διώχνουν μακριά τα κουνούπια

17:31 25/7/2021 - Πηγή: iPop

Κάθε καλοκαίρι το ίδιο πρόβλημα! Τα κουνούπια κυριαρχούν και αποτελούν τους νούμερο ένα ανεπιθύμητους καλοκαιρινούς επισκέπτες! Όσο κι αν προσπαθούμε να απολαμβάνουμε τις στιγμές μας στον εξωτερικό χώρο του σπιτιού μας, αυτά βρίσκουν πάντα έναν τρόπο να μας ενοχλούν.

Αν είσαι κι εσύ ένας από αυτούς τους ανθρώπους που προσελκύουν τα κουνούπια το καλοκαίρι, θα χρειαστείς ένα μαγικό και εντελώς φυσικό όπλο που

θα σε βοηθήσει να τα απομακρύνεις! Είχες φανταστεί ποτέ ότι τα φυτά θα μπορούσαν να σε βοηθήσουν να απομακρύνεις τους ανεπιθύμητους επισκέπτες; Κι, όμως, για να σε βοηθήσω σου έχω συγκεντρώσει μια λίστα με τα πιο αποτελεσματικά φυτά.

6 τρόποι για να ξεφορτωθείς τις αράχνες από το σπίτι σου μια για πάντα!

5 φυτά που διώχνουν τα κουνούπια:Η citronella

Το πρώτο φυτό που πρέπει να σκεφτείς για να προσθέσεις στον κήπο σου είναι το citronella grass. Επίσης, γνωστό ως λεμονόχορτο, η σιτρονέλλα είναι ένα κοινό συστατικό που περιέχεται σε πολλά αντικουνουπικά σπρέι και αλοιφές, έχοντας μια ξεχωριστή, έντονη και κάπως λεμονάτη μυρωδιά.

Η λεβάντα

Η λεβάντα είναι μια καλή προσθήκη στον κήπο ενάντια στα κουνούπια. Απωθεί, επίσης, τους σκώρους, τους ψύλλους, τις μύγες και τις αράχνες. Η λεβάντα θέλει πολύ ήλιο και σπάνιο πότισμα.

Πώς μπορείς να προστατέψεις τον σκύλο σου απ’ τα κουνούπια;

Ο κατιφές

Ο κατιφές απαιτεί λίγη συντήρηση και αποτρέπει την είσοδο των κουνουπιών στην αυλή σου. Αυτά τα λουλούδια προσθέτουν μια πινελιά έντονου χρώματος στην βεράντα σου και σε βοηθούν να λύσεις το πρόβλημά σου!

Ο δυόσμος

Είναι ένα φυτό το οποίο δεν χρειάζεται και πολύ φροντίδα και μεγαλώνει αρκετά γρήγορα. Επιπλέον, μπορείς να το έχεις έξω στον κήπο σου και σε κάθε παράθυρο του σπιτιού σου, αλλά φυσικά μπορείς να βάλεις και ένα μικρό γλαστράκι μέσα στο σπίτι σου, για να προστατευτείς από τα κουνούπια.

DIY: Φυσικό σπρέι που απομακρύνει τα κουνούπια

Ο βασιλικός

Και ο βασιλικός όμως είναι ένα από αυτά τα εκπληκτικά φυτά, που θα σου φανεί απίστευτα χρήσιμο. Και ας μην ξεχνάμε ότι κάνει τα φαγητά μας εκπληκτικά, οπότε μπορείς να προσθέτεις και μερικά φυλλαράκια του, σε όλες τις αγαπημένες σου συνταγές, αφού κάνει τη δουλειά του πρώτα με τα κουνούπια!

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Τα φυτά που διώχνουν μακριά τα κουνούπια εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα