Τα σενάρια ύπαρξης 4ου μνημονίου απορρίπτει η Κυβέρνηση

12:13 3/3/2017 - Πηγή: iPop

Σε κάθε αφορμή την οποία τους δίνεται τα στελέχη της Κυβέρνησης απορρίπτουν τους ισχυρισμούς της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης για τα περί ύπαρξης 4ο μνημονίου. Σε δηλώσεις σχετικά με το εν λόγω ζήτημα προέβη ο Γιάννης Δραγασάκης την Παρασκευή. Μιλώντας από το βήμα 2ου Οικονομικού Φόρουμ των Δελφών, ο Αντιπρόεδρος της κυβέρνησης διαβεβαίωσε πως είναι

πιθανό το κλείσιμο συμφωνίας σε επίπεδο τεχνικών κλιμακίων μέχρι τις 20 Μαρτίου, αλλά και η έξοδος της χώρας μας στις αγορές.

Ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης τόνισε, πως «η χώρα θα μπορέσει να βγει δοκιμαστικά στις αγορές μέσα στο 2017» και υπογράμμισε, ότι «δεν θα υπάρξει 4ο μνημόνιο καθώς η Ελλάδα θα μπορεί να καλύπτει τις δανειακές της ανάγκες μέσω των αγορών».

«Η Ελλάδα θα παραμείνει σε καθεστώς αυξημένης εποπτείας ενώ θα πρέπει να αντιμετωπίσει και τις αγορές οι οποίες θα τιμολογούν καθημερινά το αξιόχρεο της χώρας» διευκρίνισε κατά την ομιλία του ο Γιάννης Δραγασάκης και απέδωσε τις καθυστερήσεις που παρατηρούνται στη διαπραγμάτευση, στο γεγονός ότι οι Θεσμοί εμφανίζονται με αποκλίνουσες θέσεις και εκτιμήσεις λέγοντας:

Το ΔΝΤ έχει θέσει ένα πακέτο νέων αιτημάτων που ήταν εκτός αρχικής συμφωνίας

Κριτική σε ΔΝΤ:

Ο Γ. Δραγασάκης έστρεψε τα πυρά του κατά του ΔΝΤ και έκανε λόγο για «Thomsen Statistics». Υπεραμύνθηκε μάλιστα της στάσης την οποία τηρεί η Κυβέρνηση στη διαπραγμάτευση και τόνισε, πως «καταβάλλονται προσπάθειες να αντισταθμιστούν κοινωνικά και δημοσιονομικά τα μέτρα που ζητάει το ΔΝΤ».

«Έχει διαψευστεί το επιχείρημα ότι το γερμανικό κοινοβούλιο θα έπρεπε να εγκρίνει εκ νέου το ελληνικό πρόγραμμα σε περίπτωση αποχώρησης του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου» πρόσθεσε.

Τέλος ο κ. Δραγασάκης, διατύπωσε την άποψη, πως η συμφωνία θα επιτευχθεί εγκαίρως και διατύπωσε τρεις λόγους:

«Η συμφωνία υλοποιείται. Οι στόχοι υλοποιούνται και υπερκαλύπτονται.
Η πρόοδος δεν αμφισβητείται. Έχουμε το θετικό γεγονός ότι αυτά που λέει η κυβέρνηση υποστηρίζονται και από την Ευρώπη. Ό,τι είναι θετικό για την Ελλάδα, είναι θετικό και για την Ευρώπη. Αν κλείσει η συμφωνία στην ώρα της, θα είναι θετικό και για την Ευρώπη».

Διαβάστε επίσης:

Στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης οι διαφωνίες

photo:Menelaos Myrillas / SOOC

The post Τα σενάρια ύπαρξης 4ου μνημονίου απορρίπτει η Κυβέρνηση appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα