Τα βλέμματα στραμμένα στο EWG- Θα δοθεί το «πράσινο φως» για τα 2,8 δις;

21:29 28/9/2016 - Πηγή: iPop

Μετά την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου απ’ την Βουλή την Τρίτη, τα βλέμματα όλων είναι στραμμένα στην συνεδρίαση του EuroWorking Group, το οποίο συνεδριάζει αύριο, Πέμπτη, προκειμένου να εξετάσει εάν η Κυβέρνηση υλοποίηση και τα 15 προαπαιτούμενα και συνεπώς να ανάψει το «πράσινο φως» για την εκταμίευση της υποδόσης των 2,8 δις ευρώ.

Θυμίζουμε πως τον τελευταίο λόγο θα έχει βέβαια το Eurogroup της 10ης Οκτωβρίου,

το οποίο θα ελέγξει και την εφαρμογή των τριών απαιτούμενων που εκκρεμούν.

Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος διαβεβαίωσε πάντως σε δηλώσεις του την Τετάρτη ότι τα τρία προαπαιτούμενα που εκκρεμούν για την υποδόση των 2,8 δις ευρώ θα έχουν εφαρμοστεί πριν το Eurogroup της 10ης Οκτωβρίου.

Συγκεκριμένα, ο ΥΠΟΙΚ τόνισε ότι τα εναπομείναντα προαπαιτούμενα που δεν συμπεριλήφθηκαν στο πολυνομοσχέδιο, θα ολοκληρωθούν μέσα στις επόμενες μέρες.

Ποια είναι τα τρία προαπαιτούμενα που εκκρεμούν;Ενίσχυση του θεσμικού ρόλου για την Υπηρεσία Πολιτικής ΑεροπορίαςΜηδενισμός του τέλους για τις Ανανεώσιμες Πηγές ΕνέργειαςΕκκίνηση του διαγωνισμού για την σύμβαση παραχώρησης της Εγνατίας ΟδούΣόιμπλε: Το ΔΝΤ θα παραμείνει στο ελληνικό πρόγραμμα

Ο Γερμανός ΥΠΟΙΚ κατά την ομιλία του στην επιτροπή οικονομικών υποθέσεων της Μπούντεσταγκ την Τετάρτη εξέφρασε την άποψη ότι δεν είναι το πρόβλημα στην Ελλάδα δεν είναι το χρέος.

Παράλληλα πρόσθεσε το ΔΝΤ θα πρέπει να συνεχίσει να υπάρχει στο ελληνικό πρόγραμμα και εξέφρασε την σιγουριά ότι όντως θα συνεχίσει να υπάρχει.

The post Τα βλέμματα στραμμένα στο EWG- Θα δοθεί το «πράσινο φως» για τα 2,8 δις; appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα
EWG-,