Τελευταίο τριήμερο… Καλοκαιριού! Χαλάει ο καιρός από βδομάδα

09:55 27/9/2019 - Πηγή: iPop

Απολαύστε τον καιρό το Σαββατοκύριακο γιατί θα είναι το τελευταίο με ηλιοφάνεια που να θυμίζει Καλοκαίρι, σύμφωνα με τους μετεωρολόγους. Από βδομάδα ο καιρός χαλάει και θα νιώσουμε κι επίσημα το Φθινόπωρο!

Το Καλοκαίρι θα μας αποχαιρετήσει κανονικά χαρίζοντάς μας ένα τελευταίο τριήμερο, με πολύ καλό καιρό το Σαββατοκύριακο, ενώ απ’ τα τέλη της επόμενης εβδομάδας

θα ξεκινήσουν οι πιο χειμερινές καταστάσεις.

Σήμερα, Παρασκευή, ο καιρός σ’ όλη τη χώρα θα είναι πολύ καλός με ηλιοφάνεια, παρ’ όλα αυτά θα έχουμε κάποιες τοπικές συννεφιές ιδιαίτερα το μεσημέρι και το απόγευμα στις ηπειρωτικές περιοχές.

Η ηλιοφάνεια θα κυριαρχεί σε ηπειρωτικά και στα νησιά δίνοντας την ευκαιρία για τα τελευταία μπάνια, παρά το βοριαδάκι που θα συνεχίσει να επιμένει με έμφαση τα κεντρικά και νότια τμήματα του Αιγαίου με εντάσεις κοντά στα 5 με 6 μποφόρ.

Ο υδράργυρος αργά το μεσημέρι θα προσεγγίσει στην κεντρική και νότια ηπειρωτική χώρα τους 29 με 32 βαθμούς Κελσίου συνθήκες που θυμίζουν περισσότερο αρχές Σεπτέμβρη παρά τέλη.

Το ίδιο καλός θα είναι ο καιρός και το Σαββατοκύριακο κι έτσι θα μπει και η επόμενη εβδομάδα.

Αναλυτικά όσα ξέρουμε για τον καιρό το Σαββατοκύριακο:Σάββατο

Γενικά αίθριος καιρός και μόνο στα ηπειρωτικά ορεινά και την Πελοπόννησο θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις το μεσημέρι και το απόγευμα και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές ή όμβροι. Η ορατότητα θα είναι κατά τόπους περιορισμένη στα δυτικά και τα βόρεια τις πρωινές και τις βραδινές ώρες.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ, στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Κυριακή

Γενικά αίθριος καιρός με τοπικές νεφώσεις το πρωί στα δυτικά. Η ορατότητα θα είναι κατά τόπους περιορισμένη στα δυτικά και τα βόρεια τις πρωινές και τις βραδινές ώρες.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά μεταβλητοί 3 με 4 και βαθμιαία βορειοδυτικοί με την ίδια ένταση, στα ανατολικά βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 και στο Αιγαίο πρόσκαιρα μέχρι 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο.

Photo: Unsplash/Ameen Fahmy

Το άρθρο Τελευταίο τριήμερο… Καλοκαιριού! Χαλάει ο καιρός από βδομάδα εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα