Τέλος η χρήση μάσκας – Αναλυτικά πού καταργείται και πού εξακολουθεί να είναι υποχρεωτική

17:11 18/5/2022 - Πηγή: iPop

Μάσκες για τον κορονοϊό: Ο Υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, προχώρησε σε νέες ανακοινώσεις σχετικά με την χρήση μάσκας. Συγκεκριμένα, τόνισε ότι η μάσκα θα είναι υποχρεωτική μόνο στις μονάδες υγείας και στις μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων, αλλά και στα μέσα μαζικής μεταφοράς, από την 1η Ιουνίου μέχρι και τις 15 Σεπτεμβρίου.

Κι επίσημο τέλος στα

πιστοποιητικά εμβολιασμού και νόσησης

Μάσκες για τον κορονοϊό: Πότε καταργούνται;

Σύμφωνα με τις δηλώσεις του κ. Πλεύρη η χρήση μάσκας θα είναι υποχρεωτική μόνο στις μονάδες υγείας και στις μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων, αλλά και στα μέσα μαζικής μεταφοράς. Το συγκεκριμένο μέτρο θα ισχύει από την 1η Ιουνίου μέχρι και τις 15 Σεπτεμβρίου, όπου και θα γίνει η επανεξέταση των μέτρων για τον περιορισμό της διασποράς του κορονοϊού.

Τα self test που έχεις σπίτι έχουν ημερομηνία λήξης! – Όλα όσα πρέπει να γνωρίζεις

Επιπλέον, καταργείται η μάσκα και στα εμπορικά καταστήματα, αν και θα υπάρχει ισχυρή σύσταση για την χρήση της, όπως επίσης σε όλους τους κλειστούς χώρους και σε χώρους συνωστισμού.

Πιστοποιητικό νόσησης: Αναλυτικά η διαδικασία επανέκδοσης – Ποιοι δε την δικαιούνται;

Οι μάσκες δεν θα είναι υποχρεωτικές σε μέσα μεταφοράς με αριθμημένες θέσεις, όπως αεροπλάνα, τρένα, ΚΤΕΛ και άλλα. Όσον αφορά τα πλοία και τα σχολεία, η επιτροπή των ειδικών και οι επίσημη απόφαση του Υπουργού Υγείας, Θάνου Πλεύρη, θα ακολουθήσουν τις επόμενες ημέρες.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Τέλος η χρήση μάσκας – Αναλυτικά πού καταργείται και πού εξακολουθεί να είναι υποχρεωτική εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα