«Θέλω η δικαιοσύνη να κάνει τη δουλειά της. Θέλουμε τα ισόβια να είναι ισόβια» δήλωσε η μητέρα της Γαρυφαλλιάς ενόψει της έναρξης της δίκης του γυναικοκτόνου

10:53 6/11/2022 - Πηγή: iPop

Η δίκη για τη δολοφονία της Γαρυφαλλιάς από τον 30χρονο σύντροφό της στη Φολέγανδρο, πρόκειται να ξεκινήσει στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Σύρου, την Τρίτη 8 Νοεμβρίου 2022.

Η μητέρα της αδικοχαμένης Γαρυφαλλιάς, την οποία σκότωσε πριν από 1,5 περίπου χρόνο ο σύντροφός της, μίλησε ζωντανά στην ΕΡΤ ενόψει της έναρξης της δίκης του γυναικοκτόνου, και όπως είπε η μέρα αυτή θα είναι πολύ δύσκολη καθώς θα αντικρύσει τον δολοφόνο του παιδιού της και δεν γνωρίζει την αντίδραση που μπορεί να έχει τόσο η ίδια,

όσο και η οικογένειά της.

Μητέρα Γαρυφαλλιάς: Οι δηλώσεις της ενόψει της δίκης του γυναικοκτόνου

«Είναι μία πολύ δύσκολη διαδικασία αυτή για μας, για όλη την οικογένεια και για τα παιδιά μου και τον σύζυγό μου. Πώς μπορεί κάποιος να αντικρίσει με δύναμη και σθένος έναν άνθρωπο που αφαίρεσε τη ζωή του παιδιού του; Είναι πάρα πολύ δύσκολο. Δεν ξέρω πώς θα αντιδράσουμε. Δεν ξέρω τι μας περιμένει.

Μαζεύουμε τις δυνάμεις μας για να μπορέσουμε να σταθούμε σε αυτό το παιδί απέναντι στη Γαρυφαλλιά μας, να τη δικαιώσουμε, όσο γίνεται βέβαια και εκείνη και εμάς.

Γιατί δικαίωση για μας θα ήταν να γυρίσει πίσω στο παιδί μας που δυστυχώς δεν γίνεται» δήλωσε η Αλεξάνδρα Μάκου.

«Κοίτα, τα κατάφερες κορίτσι μου!»: Η μητέρα της Γαρυφαλλιάς παρέλαβε το μεταπτυχιακό της κόρης της

Όσο για το εάν ζήτησε συγγνώμη ο δολοφόνος της κόρης της, είπε: «Συγγνώμη δεν έχει ζητήσει έως σήμερα ο δράστης αλλά και δεν θεωρώ πως έχει νόημα η συγγνώμη του. Δεν θέλω να μου πει συγγνώμη, θέλω να γυρίσει το παιδί μου πίσω που δεν γίνεται. Οπότε η συγγνώμη για μένα δεν έχει κανένα νόημα».

«Εάν με ρωτάτε γιατί το έκανε, δεν υπάρχει απάντηση σε ένα γιατί. Δεν αφαιρούμε μια ανθρώπινη ζωή», ήταν η απάντησή της όταν ρωτήθηκε αν θεωρεί το έγκλημα προμελετημένο.

Θέλουμε τα ισόβια να είναι ισόβια

Το μόνο που ζητά τώρα είναι δικαίωση από την πολιτεία: «Θέλω η δικαιοσύνη να κάνει τη δουλειά της, γιατί εμείς όλες οι οικογένειες που έχουμε χάσει τα παιδιά μας, που μας τα πήραν έτσι, περιμένουμε μια δικαίωση από την πολιτεία και από το κράτος. Και αυτή η δικαίωση δεν είναι μόνο για τα δικά μας παιδιά.

Θέλω να καταλάβετε ότι αυτή η δικαίωση είναι για όλα τα παιδιά, γιατί χθες ήταν το δικό μου παιδί και εύχομαι πραγματικά από την πρώτη στιγμή και το ευχόμουν, να είναι το τελευταίο και να είμαι και τελευταία μάνα, αλλά δυστυχώς βλέπουμε ότι δεν έχει σταματημό».

Αυτή η δικαίωση αφορά όλους μας και ζούμε σε μια κοινωνία που βλέπει ατιμωρησία. Βλέπω ότι δεν υπάρχει δικαιοσύνη, οπότε πρέπει να το ισορροπήσουμε αυτό, γιατί υπάρχει ένας αναβρασμός στην κοινωνία μας, που δημιουργεί και βίαιες συμπεριφορές από τον κόσμο».

«Θέλουμε τα ισόβια να είναι ισόβια. Γιατί να έχει το δικαίωμα και να μιλάμε συνεχώς για τα δικαιώματα των δολοφόνων και να μη μιλάμε και για το δικαίωμα το δικό μας να μην αντικρίσουμε πάλι αυτό τον άνθρωπο;» αναρωτήθηκε στο τέλος.

Από πότε το “χάλασε η φάση” αποτελεί αιτία γυναικοκτονίας;

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο «Θέλω η δικαιοσύνη να κάνει τη δουλειά της. Θέλουμε τα ισόβια να είναι ισόβια» δήλωσε η μητέρα της Γαρυφαλλιάς ενόψει της έναρξης της δίκης του γυναικοκτόνου εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα