«Θέλω τον χώρο μου»: Με ποιον τρόπο η φράση αυτή μπορεί να αποβεί σωτήρια για τη σχέση σου;

12:41 6/8/2022 - Πηγή: iPop

«Με πνίγεις.»

«Τι εννοείς;»

«Δεν μπορώ καν να μπω στην μπανιέρα χωρίς να μου ανοίξεις συζήτηση. Πάντα μου στέλνεις μηνύματα όταν είμαι έξω, αναρωτιέσαι πότε θα γυρίσω σπίτι. Νιώθω ότι δεν μπορώ να αναπνεύσω!»

«Θέλω απλώς να είμαι κοντά σου. Είναι τόσο κακό αυτό;»

«Όχι…αλλά χρειαζόμαστε και λίγο χρόνο χωριστά.»

Σου μοιάζει γνώριμο όλο αυτό; Αν ναι, τότε αυτό το άρθρο είναι για εσένα!

Ο προσωπικός χώρος στη σχέση είναι ανάγκη, όχι πολυτέλεια. Το να βρίσκεσαι συχνά με τον σύντροφό σου είναι υπέροχο, αλλά καμία πλευρά δεν πρέπει να αισθάνεται την ανάγκη να «δραπετεύσει».

Η κατανόηση όλων εκείνων των λόγων για τους οποίους ο προσωπικός χώρος είναι σημαντικός για ένα ζευγάρι, είναι το κλειδί για τη δημιουργία μιας ευτυχισμένης, ισορροπημένης σχέσης.

Ως «προσωπικός χώρος» νοείται ο χώρος και ο χρόνος που θέλει να διαθέσει ένα άτομο για να πραγματοποιήσει διάφορες ανάγκες και ενδιαφέροντα που του αρέσουν. Πρόκειται για ένα δικαίωμα μέσα στην σχέση μας, χωρίς αυτό να σημαίνει πως δεν επιθυμούμε να έχουμε στη ζωή μας τον σύντροφο μας ή δεν έχουμε την ανάγκη του να αγαπιόμαστε και να αγαπάμε.

Γιατί λοιπόν ο προσωπικός χώρος στη σχέση είναι τόσο σημαντικός;PexelsΤο να είστε συνέχεια μαζί μπορεί να ρουτινιάσει τη σχέση

Ο καθένας χρειάζεται χρόνο για να είναι ο εαυτός του. Συνήθως προσπαθούμε πολύ να γίνουμε κάτι «περισσότερο» από ό,τι είμαστε, όταν ο/η σύντροφος μας είναι παρών. Παρόλο που το να περνάς χρόνο με τον άλλον συμβάλλει στο να γνωρίζεστε καλύτερα, το να είστε όλη την ώρα μαζί, χωρίς εξωτερικά ενδιαφέροντα, μπορεί να αποβεί μοιραίο για μία σχέση. Είναι ωραίο άλλωστε να διατηρείται η σπίθα του έρωτα ζωντανή για καιρό.

Ο προσωπικός χώρος είναι ζωτικής σημασίας για να γνωρίσεις καλύτερα τον εαυτό σου

Το να ανακαλύπτεις τι σου αρέσει και να ασχολείσαι με αυτό είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να γνωρίσεις καλύτερα τον εαυτό σου, πράγμα που οδηγεί στην αυτογνωσία. Η διαδικασία αυτή είναι πολύ σημαντική και για μία σχέση, καθώς ενισχύει την εμπιστοσύνη και την επικοινωνία ανάμεσα σε ένα ζευγάρι.

Τα προσωπικά όρια που πρέπει να θέσεις στη σχέση σου για να μη νιώσεις ποτέ ότι καταπιέζεσαι

Το να περνάς χρόνο μακριά από τον άλλον είναι υγιές

Το χειρότερο λάθος που μπορεί να κάνει κάποιο, είναι να ορίζει τον εαυτό του αποκλειστικά και μόνο με βάση τη σχέση του. Θυμήσου, οι γονείς σου σου έδωσαν ζωή, αλλά εσύ και οι αποφάσεις σου διαμόρφωσαν την προσωπικότητα σου σε έναν πολύ μεγάλο βαθμό. Μην το χάσεις αυτό, μπαίνοντας σε μία σχέση. Η ταυτότητά σου είναι πολύ σημαντική για να τη θυσιάσεις, πνίγοντας τις επιθυμίες και τις ανάγκες σου.

Το να έχει ο καθένας το χρόνο του θα κάνει τη σχέση σας πιο δυνατή

Το να έχει κανείς ενδιαφέροντα και φίλους είναι αναπόσπαστο κομμάτι μιας επιτυχημένης σχέσης. Άλλωστε, είναι πολύ πιο διασκεδαστικό να μαθαίνεις το τι έκανε ο άλλος μέσα στην ημέρα του και αντίστοιχα να εξιστορείς και εσύ τις δικές σου εμπειρίες. Αυτό κρατά την επικοινωνία ζωντανή και χτίζει μια δυνατή και πιο στοργική σχέση, η οποία στηρίζεται σε γερές βάσεις.

Η οικειότητα στη σχέση δεν έχει να κάνει καθόλου μ’ αυτό που νομίζεις. Πώς θα σε βοηθήσει και τι πρέπει να προσέξεις

Το να έχεις προσωπικό χώρο είναι το κλειδί για μια επιτυχημένη σχέση και η απουσία του μπορεί να την καταστρέψει πιο γρήγορα από οποιονδήποτε άλλο παράγοντα. Το να περνάτε χρόνο μακριά ο ένας από τον άλλον, κάνοντας πράγματα που αγαπάτε, ίσως είναι το μεγαλύτερο δώρο που μπορείτε να προσφέρετε απλόχερα ο ένας στον άλλον.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο «Θέλω τον χώρο μου»: Με ποιον τρόπο η φράση αυτή μπορεί να αποβεί σωτήρια για τη σχέση σου; εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Θέλω,thelo