Τι είναι το «smirting» στις σχέσεις που έχει γίνει trend στην Ελλάδα;

15:46 4/12/2019 - Πηγή: iPop

Η απαγόρευση του καπνίσματος σε εσωτερικούς χώρους μπορεί πολλούς να τους έχει ανακουφίσει, άλλους να τους έχει εκνευρίσει αλλά σίγουρα μας έχε φέρει πιο κοντά… Τι είναι το smirting στις σχέσεις που έχει γίνει trend στην Ελλάδα;

Μπορεί συγκριτικά με άλλες χώρες να αργήσαμε λιγάκι, αλλά τελικά η απαγόρευση του καπνίσματος σε εσωτερικούς χώρους ισχύει και εφαρμόζεται και στη χώρα μας. Είτε είσαι σε μια καφετέρια, στο γραφείο, είτε είσαι στα μπουζούκια, το κάπνισμα απαγορεύεται ρητά.

Κι αυτό εκτός του ότι έχει καθαρίσει την

ατμόσφαιρα σε έναν χώρο και ο αντικαπνιστής δεν εισπνέει τον καπνό των άλλων… έχει φέρει και τους ανθρώπους πιο κοντά. Και θα σου εξηγήσουμε ευθύς αμέσως τι εννοούμε.

Τι είναι το smirting στις σχέσεις που έχει γίνει τάση στην Ελλάδα;

Η λέξη smirting προέρχεται από τις αγγλικές λέξεις «smoking» και «flirting».

Το συγκεκριμένο trend και η ορολογία ξεκίνησε απ’ την Ιρλανδία τον Ιανουάριο του 2004. Και 15 χρόνια μετά, αφού εφαρμόστηκε ο νόμος και στην Ελλάδα, αρχίζουμε να υιοθετούμε και το συγκεκριμένο trend.

Μπορεί παλιά το να ζητήσεις αναπτήρα να ήταν μια αφορμή για να ξεκινήσεις συζήτηση με τον άλλον, αλλά τώρα το παιχνίδι έχει αλλάξει λιγάκι. Οι καπνιστές βγαίνουν έξω από το μαγαζί για να καπνίσουν και μαζεύονται όλοι σε έναν συγκεκριμένο χώρο.

Κι εκεί ξεκινούν την κουβέντα και φλερτάρουν! Εφαρμόζουν δηλαδή, το smirting χωρίς να το αντιλαμβάνονται πολλές φορές.

unsplash/Darren Nunis

Τελικά, αυτή η απαγόρευση είχε απροσδόκητα οφέλη. Περνάς χρόνο σε έναν εξωτερικό χώρο και είναι ένας καλός τρόπος να γνωρίσεις καινούργιους ανθρώπους και να πιάσεις την κουβέντα μαζί τους… ζητώντας αναπτήρα ή σχολιάζοντας ακόμη το γεγονός ότι πλέον πρέπει να βγαίνετε έξω για να καπνίζετε (γιατί ακόμη στην Ελλάδα προκαλεί εντύπωση σε πολλούς).

Και η πρώτη ερώτηση που σου έρχεται στο μυαλό να κάνεις στον διπλανό σου είναι «πώς σου φαίνεται ο νόμος και η εφαρμογή του; Ποια είναι η δική σου άποψη;». Κι έτσι ξεκινάς μια συζήτηση εντελώς φυσιολογικά.

Υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που είναι κοινωνικοί καπνιστές. Δηλαδή, καπνίζουν με την παρέα, όταν είναι έξω με έναν φίλο τους που είναι καπνιστής αλλά και όταν γνωρίζουν ένα άτομο.

Αυτό το trend στις σχέσεις είναι χειρότερο κι απ’ το ghosting!

Ασφαλώς, ο νόμος δεν είχε καμία πρόθεση να προωθήσει τους κοινωνικούς καπνιστές αλλά να περιορίσει τους καπνιστές εν γένει. Και σε έναν βαθμό τα κατάφερε. Γιατί θα το σκεφτείς διπλά να βγεις στο κρύο και να καπνίσεις, να αφήσεις την παρέα σου και να βγεις έξω για ένα τσιγάρο και ασφαλώς η συχνότητα θα είναι πιο μικρή.

Γιατί σίγουρα όταν έβγαινες έξω για ένα ποτό και επιτρεπόταν να καπνίσεις μέσα στο μαγαζί, δεν το πολυσκεφτόσουν.

Και φυσικά, επωφελούνται και πρέπει να επωφελούνται όλοι οι άνθρωποι που δεν καπνίζουν. Η ατμόσφαιρα είναι πιο καθαρή, τα μαλλιά τους δεν μυρίζουν τσιγάρο, ούτε τα μάτια τους καίνε απ’ τον καπνό.Και φυσικά κάποιος που δεν καπνίζει ή καπνίζει μια στο τόσο, δεν θα μπει στον πειρασμό.

Για αυτούς που καπνίζουν και βγαίνουν έξω μπορεί να μην είναι και το καλύτερό τους… αλλά μήπως ήρθε η ώρα να κόψουν το κάπνισμα; Μπορεί να γίνει η αφορμή. Σε κάθε περίπτωση, αντί να γκρινιάζουν που βγαίνουν έξω για να καπνίζουν, φλερτάρουν.

Οπότε μάλλον, είναι μια κατάσταση win-win για όλους!

Δες κι αυτό:

Οι ωμές σχέσεις στον σύγχρονο κόσμο μέσα από comics…

Photo: Pexels

Το άρθρο Τι είναι το «smirting» στις σχέσεις που έχει γίνει trend στην Ελλάδα; εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα