Το National Geographic ξεχώρισε τους καλύτερους προορισμούς για το 2023 και αυτά τα ελληνικά νησιά είναι ανάμεσά τους

10:31 27/10/2022 - Πηγή: iPop

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος το National Geographic ανακοίνωσε την λίστα με τα κορυφαία μέρη που μπορεί κανείς να επισκεφτεί την επόμενη χρονιά. Ποιοι είναι οι καλύτεροι προορισμοί για το 2023 και με ποια κριτήρια χωρίστηκαν σε κατηγορίες οι προτάσεις του National Geographic;

Η λίστα με τους κορυφαίους προορισμούς για την επόμενη χρονιά

Οι κορυφαίοι προορισμοί για το 2023 χωρίζονται σε 5 κατηγορίες που περιλαμβάνουν την κοινότητα, τον πολιτισμό, την φύση, την περιπέτεια

και την οικογένεια. Πιο συγκεκριμένα, ανάλογα με τα κριτήρια που πληρεί ένα μέρος τότε μπαίνει και στην κατάλληλη κατηγορία, για παράδειγμα αν ένα μέρος ενδείκνυται για οικογενειακές διακοπές, τότε θα μπει στην κατηγορία οικογένεια.

Το 2023 αναμένεται να είναι μια χρονιά πιο απελευθερωμένη με λιγότερους περιορισμούς σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια, που ήταν σε έξαρση η πανδημία με τον Covid-19. Αυτό σημαίνει ότι πρόκειται να υπάρξει μια αύξηση της τουριστικής κίνησης και των ταξιδιών, σε αντίθεση με τα αμέσως προηγούμενα έτη που ήταν εξαιρετικά μειωμένα τα ταξίδια.

Unsplash

Η λίστα επικεντρώνεται σε προορισμούς που έχουν προσπάθειες διατήρησης από την κοινότητα, ταξίδια ψυχικής θεραπείας και πολιτιστικής κληρονομιάς, καθώς και σε μέρη που κάνουν σημαντική δουλειά στον οικοτουρισμό, τη βιωσιμότητα και τα ταξίδια χωρίς αποκλεισμούς. Όσον αφορά την κατηγορία κοινότητα, πρόκειται για τη διεύρυνση της προσοχής στους ανθρώπους που αγωνίζονται για βιώσιμους προορισμούς και τους διάφορους τρόπους που εκδηλώνονται, από το να κάνουν τα ταξίδια πιο προσιτά μέχρι την υποστήριξη των τοπικών επιχειρήσεων.

Στις προτάσεις του National Geographic συγκαταλέγονται τα Δωδεκάνησα, όπου μεταξύ άλλων ξεχωρίζει η Κάρπαθος για τον αειφόρο τουρισμό και τις γυναίκες να πρωτοπορούν. Επίσης, άλλοι προορισμοί που προτείνονται είναι το Λάος όπου εξαιτίας ενός τρένου υψηλής ταχύτητας έχει κάνει την χώρα πιο προσιτή στους επισκέπτες, προσφέροντας οικονομικές ευκαιρίες στους ντόπιους. Ενώ και η πόλη του Μιλγουόκι προτείνεται εξαιτίας της δημιουργικής κοινότητας, αφού ανοίγει ένα πολιτιστικό κέντρο επικεντρωμένο στην αφροαμερικανική τέχνη.

Θέλεις να ανακαλύψεις μόνη σου τον κόσμο; Αυτοί είναι οι καλύτεροι προορισμοί για solo travelers!

Οι καλύτεροι προορισμοί για το 2023

Πολιτισμός

Αππία Οδός, ΙταλίαΜπουσάν, Νότια ΚορέαΣπήλαια Longmen, ΚίναΑίγυπτοςΤσάρλεστον, ΗΠΑ

Φύση

Σκωτσέζικα HighlandsΜποτσουάναΣλοβενίαΕθνικό πάρκο Big Bend, ΗΠΑΑζόρες

Περιπέτεια

Νέα ΖηλανδίαChoquequirao, ΠερούΓιούταΑυστριακές ΆλπειςΕθνικό Πάρκο Revillagigedo, Μεξικό

Κοινότητα

Δωδεκάνησα, ΕλλάδαΜιλγουόκι, ΗΠΑΑλμπέρτα, Καναδάς ΛάοςΓκάνα

Οικογένεια

Τρινιντάντ και ΤομπάγκοCrosstown Trail, Καλιφόρνια, ΗΠΑΚολομβίαΜάντσετσερ, Βρετανία Ελβετία

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Το National Geographic ξεχώρισε τους καλύτερους προορισμούς για το 2023 και αυτά τα ελληνικά νησιά είναι ανάμεσά τους εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα