Το πιο απλό tip για να έχεις περισσότερο χώρο στον φούρνο μικροκυμάτων!

16:24 23/9/2019 - Πηγή: iPop

Ο φούρνος μικροκυμάτων σε ένα σπίτι ορισμένες φορές είναι απαραίτητος καθώς μπορείς να ζεστάνεις ένα φαγητό ή να φτιάξεις ένα γλυκάκι σε κούπα! Όμως, ο χώρος στον φούρνο μικροκυμάτων είναι εξαιρετικά πολύ μικρός με αποτέλεσμα να μην χωρά περισσότερα από δύο πράγματα μαζί!

Ο χώρος στον φούρνο μικροκυμάτων μπορεί να είναι μικρός, αλλά βρήκαμε τη λύση για να τον… μεγαλώσεις ή τουλάχιστον για να χωρέσεις σε αυτό δύο πιάτα αντί για ένα.

Πώς μπορείς να χωρέσεις δύο μπολ

σε χώρο για ένα; Η λύση είναι εξαιρετικά απλή και δεν χρειάζεται να παιδευτείς καθόλου. Μπορείς να τα βάλεις και τα δύο την ίδια στιγμή και να γλιτώσεις χρόνο και… ρεύμα!

Ο μικρός χώρος στον φούρνο μικροκυμάτων μπορεί να λυθεί απλά με ένα hack και να ζεστάνεις ό, τι θέλεις ταυτόχρονα. Ναι, το δοκιμάσαμε και βολεύει.

Τι πρέπει να κάνεις; Βάλε το ένα μπολ ή πιάτο στον φούρνο μικροκυμάτων. Στη συνέχεια, τοποθέτησε μια κούπα ανάποδα σε αυτό και πάνω από αυτή την κούπα μπορείς να στερεώσεις και το δεύτερο μπολ ή πιάτο. Και voila! Βρέθηκε η λύση! Η κούπα θα λειτουργήσει σαν «ράφι» για το δεύτερο μπολ και θα σου επιτρέψει να έχεις τον χώρο που θέλεις για να τα ζεστάνεις και τα δύο ταυτόχρονα.

unsplash/Le Creuset

Αν το ένα πιάτο απαιτεί λιγότερο χρόνο για να ζεσταθεί, τότε μπορείς να ορίσεις το χρονόμετρο για το πρώτο μπολ, όταν φτάσει η ώρα να το αφαιρέσεις και μετά να συνεχίσεις να ζεσταίνεις το δεύτερο μπολ. Είναι τόσο απλό αυτό το hack που θα σου λύσει τα χέρια.

Bonus: Ο τρόπος για να καθαρίσεις τον φούρνο μικροκυμάτων με το πιο απλό diy hack!

Αυτό που πρέπει να προσέξεις είναι η κούπα που θα χρησιμοποιήσεις. Αρχικά, θα πρέπει να είναι κατάλληλη για τον φούρνο μικροκυμάτων και κατά δεύτερον το μέγεθός του να είναι κατάλληλο και αρκετά μεγάλο ώστε να μπορεί να στηρίζει το δεύτερο μπολ που θα τοποθετήσεις από πάνω. Πριν βάλεις τα μπολ στον φούρνο μικροκυμάτων, κάνε μια δοκιμή στην κουζίνα σου και μετά τοποθέτησέ τα σωστά.

Οι πιο σύγχρονοι φούρνοι μικροκυμάτων, είναι καλύτερα σχεδιασμένοι και έχουν καλύτερη εσωτερική χωρητικότητα, αλλά μέχρι να αντικαταστήσεις τον παλιό σου φούρνο μικροκυμάτων με τον καινούργιο αυτό το hack με την κούπα κάνει θαύματα!

Διαβάστε επίσης:

12 πράγματα που δεν πρέπει να βάλεις ποτέ στο φούρνο μικροκυμάτων

Photo: unsplash/Daan Stevens

Το άρθρο Το πιο απλό tip για να έχεις περισσότερο χώρο στον φούρνο μικροκυμάτων! εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα