Το πιο φθηνό νησί του Αιγαίου για ήρεμες καλοκαιρινές διακοπές!

20:58 19/8/2019 - Πηγή: iPop

Αν έχεις ταξιδέψει σε τόσα και τόσα νησιά και δεν έχεις βρει ακόμα αυτό που ταιριάζει στο μικρό για φέτος budget σου, τότε εμείς σου έχουμε την απάντηση. Ψάξαμε και βρήκαμε το πιο φθηνό νησί του Αιγαίου για να κάνεις τις καλοκαιρινές σου διακοπές χωρίς το άγχος του πόσα θα ξοδέψεις.

Ποιο είναι, όμως, αυτό το φθηνό νησί;

Φυσικά δεν είναι άλλο από τους Φούρνους Κορσεών. Το νησάκι αυτό ανάμεσα στην Ικαρία και τη Σάμο σου προσφέρει τις πιο low budget

διακοπές για το καλοκαίρι. Κι όταν λέμε low budget εννοούμε και σε διαμονή και σε φαγητό φυσικά.

Με το που φτάνει κανείς στο λιμάνι του νησιού αντικρίζει το συνδυασμό λευκού-μπλε με το πράσινο των δέντρων.

Διαμονή

Το νησί αυτό σου δίνει τη δυνατότητα να διανυκτερεύσεις τόσο σε οικονομικά και όμορφα συγχρόνως ξενοδοχεία και ενοικιαζόμενα δωμάτια, όσο και απολαύσεις την εμπειρία του κάμπινγκ, αν είσαι τέτοιος τύπος.

Παραλίες

Αν βρίσκεσαι στο λιμάνι και θες να γλιτώσεις τις πολλές μετακινήσεις, τότε αυτό που έχεις να κάνεις είναι να περπατήσεις μερικά μόλις λεπτά και να βρεθείς στην Ψιλή Άμμο, μία παραλία που θα σε κάνει να την λατρέψεις.

Φυσικά και υπάρχει και δεύτερη επιλογή αν η μόνη σου μετακίνηση είναι το περπάτημα. Μία, λοιπόν, εξίσου καλή παραλία είναι και το Καμπί, το οποίο διαθέτει και αυτό, όπως και η Ψιλή Άμμος, beach bar για να απολαύσεις τον καφέ σου.

Με αυτοκίνητο ή καΐκι μπορείς να επισκεφθείς τον Άγιο Ιωάννη, ενώ μόνο με καΐκι μπορείς να κάνεις τις βουτιές σου στην παραλία του Πετροκοπιού, αλλά και σε χιλιάδες κολπίσκους, που διαθέτει το νησί.

Φαγητό

Στα ταβερνάκια της Χώρας και της Χρυσομηλιάς μπορείς να απολαύσεις άφθονο φρέσκο ψάρι σε πολύ καλές τιμές, που δε θα σε βγάλουν εκτός προϋπολογισμού.

Εκδρομές

Οι Φούρνοι Κορσεών ή Ικαρίας -όπως είναι γνωστοί σε πολλούς- βρίσκονται πολύ κοντά στη Θύμαινα, ένα επίσης μικρό νησί που θα σε συναρπάσει, ενώ σε λιγότερο από μία ώρα μπορείς να φτάσεις στην Ικαρία. Τα τοπικά δρομολόγια των πλοίων σου δίνουν τη δυνατότητα να ανακαλύψεις και το όμορφο νησί της Σάμου.

Το νησί αυτό ζει και χορεύει σε ικαριώτικους ρυθμούς και αν επιλέξεις να επισκεφθείς τους Φούρνους τον 15Αύγουστο, τότε το πανηγύρι τους θα σε συνεπάρει στον ικαριώτικο χορό!

Αν οι Φούρνοι σου «πέφτουν» μακριά, τότε δες ποια είναι τα πιο οικονομικά νησιά για low budget διακοπές!

Photos: Άρτεμις Σκούφου/ ipop.gr

Το άρθρο Το πιο φθηνό νησί του Αιγαίου για ήρεμες καλοκαιρινές διακοπές! εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα