Το πισωγύρισμα στον πρώην ως επιλογή ή ως η μόνη επιλογή;

00:52 22/9/2021 - Πηγή: iPop

Κρατάει χρόνια αυτή η κολόνια, είσαι το άλλο μου μισό, είσαι ο άνθρωπός μου. Μπορεί να φεύγεις από μια σχέση αλλά πάντα επιστρέφεις εκεί και το πισωγύρισμα στη σχέση να είναι αυτό που λέμε ότι «είναι γραφτό» να είμαστε εμείς οι δύο μαζί ή μπορεί να μοιάζει ως η μοναδική σου επιλογή.

Όλα είναι θέμα timing

Το σε ποια φάση της ζωής σου σε βρίσκει η σχέση; Είναι πολύ σημαντικό όταν ξεκινάς μια σχέση να είσαι έτοιμος να ανοίξεις την πορτούλα της ζωής σου και να καλωσορίσεις τον άνθρωπο που θες να μοιραστείτε τη ζωή σας. Επειδή όμως

έχουμε πολλούς ρόλους σαν άνθρωποι και μπορεί κάθε φορά να υπάρχει κάτι νέο στη ζωή μας που να μας βρίσκει αφοσιωμένους όπως την δουλειά, ίσως δεν έχουμε όλο το βλέμμα μας στραμμένο στη σχέση.

Ίσως όταν έχουν δρομολογηθεί όλα τα άλλα θέματα της ζωής και είμαστε έτοιμοι να ασχοληθούμε με τη σχέση ψυχή τε και σώματι τότε ναι το πισωγύρισμα ίσως είναι μια σοφή επιλογή.

Από το ghosting στο oversharing: Πώς να διαχειριστείς τα social media μετά τον χωρισμό; Όλοι οι κανόνες που πρέπει να ακολουθήσεις

Δεν υπάρχει «το δεν έχω άλλη επιλογή»

Δεν μπορώ να το καταλάβω αυτό ως θεωρία. Αν ο άλλος άνθρωπος δεν είναι πλασμένος για εσένα πώς γυρνάς; Πώς σε αφήνεις να ξοδεύεσαι; Αν οι λόγοι που σας χώρισαν κάποτε είναι δομικά στοιχεία της σχέσης. Αν δηλαδή ο ένας θέλει οικογένεια και ο άλλος δεν θέλει, αυτό δεν πρόκειται να αλλάξει, όσο και αν ταιριάζατε σε όλα τα άλλα, δυστυχώς αυτό πώς μπορεί να ταιριάξει μεταξύ σας; Αφού θέλετε άλλα πράγματα.

Δεν γυρνάς πίσω γιατί πιστεύεις ότι τελειώνει «ο χρόνος» και κινδυνεύεις να «μείνεις στο ράφι». Η θεωρία του ραφιού δεν υπάρχει πια, μόνο όσο την έχουμε εμείς στο μυαλό μας. Μην κάνεις εκπτώσεις στα θέλω σου και να συμβιβάζεσαι με αυτό που δεν είναι το ιδανικό για εσένα γιατί περνά ο καιρός και η μόνη λύση είναι το ράφι.

Ότι πιστεύεις για τον εαυτό σου, αυτό προσελκύεις

Αν πιστεύεις ότι θα μείνεις «γεροντοκόρη» ή «γεροντοπαλίκαρο», όλη σου η αύρα και η ενέργεια θα εκπέμπει αυτό! Αν πιστεύεις ότι που να ψάχνεις τώρα, να βρεις τον έναν ή τη μια που είναι πλασμένη για εσένα, δεν θα έρθει να σου χτυπήσει ποτέ την πόρτα και να σου πει: «γεια ήρθα είμαι ο άνθρωπος της ζωής σου».

Αυτά πρέπει να κάνεις όταν αρχίσεις να ξαναβγαίνεις μετά από χωρισμό

Είναι safe και εύκολο το να επιστρέφεις

Αλλά αν δεν είναι ο άνθρωπος αυτός «το λιμανάκι σου», αν δεν αισθάνεσαι καλά που επιστρέφεις, αν δεν θέλει το κάθε κύτταρό σου να είναι στην αγκαλιά του ανθρώπου αυτού, τότε μην το κάνεις. Δεν σου αξίζει και δεν του αξίζει. Μας αξίζει να ξυπνάμε δίπλα στον άνθρωπο που είμαστε περήφανοι που είναι ο άνθρωπός μας και που είμαστε δικοί του.

Μην θεωρείς ότι το εύκολο είναι το ιδανικό για τις σχέσεις. Μην αναζητάς το εύκολο στη ζωή. Δεν λέω να πας και στο άλλο άκρο, που να χρειάζεται να περάσεις τα σαράντα κύματα για να συμβεί τελικά μια σχέση αλλά βγες έξω και ψάξε αυτό που λαχταράς και μην πας στα σίγουρα μόνο και μόνο επειδή είναι μια εύκολη επιλογή.

Μπορεί να μην υπάρχει η συνταγή της επιτυχίας, αλλά σίγουρα αυτά τα χαρακτηριστικά είναι απαραίτητα για μια υγιή μακροχρόνια σχέση

«Όλοι θέλουν πάντα να μιλάνε για τον άλλο»

«Πολλά ζευγάρια καταλήγουν στον χωρισμό γιατί πιστεύουν πως με κάποιον άλλον θα ήταν διαφορετικά και, φυσικά, μετά βρίσκονται αντιμέτωποι με παρόμοιες καταστάσεις, όπου το μόνο που έχει αλλάξει είναι ο συνομιλητής τους»

χορχε μπουκαϊ

Τα πάντα έχουν να κάνουν με εμάς. Αυτό που σε ενοχλεί στον σύντροφό σου, θα σε ενοχλεί και στον επόμενο γιατί έχει να κάνει με τη σχέση με τον εαυτό μας. Με το τι θέλουμε και τι δε θέλουμε στη ζωή μας. Κατά πόσο μπορούμε να εκφράσουμε τις ανάγκες μας και τα συναισθήματα που γεννιούνται από αυτές.

Πισωγύρισμα στη σχέση, αν με ρωτάς, μόνο όταν δεν μπορείς να ζήσεις χωρίς τον άλλον όπως τους έρωτες που διαβάζουμε στα μυθιστορήματα, όχι γιατί είναι το σίγουρο.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Το πισωγύρισμα στον πρώην ως επιλογή ή ως η μόνη επιλογή; εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα