Τουλάχιστον 14 νεκροί από φωτιά σε υποβρύχιο στη Ρωσία

17:53 2/7/2019 - Πηγή: iPop

Τουλάχιστον 14 νεκροί από φωτιά σε υποβρύχιο στη Ρωσία, σύμφωνα με επίσημη ενημέρωση από το υπουργείο Άμυνας. Τι ακριβώς συνέβη; Όσα γνωρίζουμε μέχρι στιγμής. 

14 νεκροί από φωτιά σε υποβρύχιο στη Ρωσία έχουν επιβεβαιωθεί από το ρωσικό υπουργείο Άμυνας. Συγκεκριμένα, οι 14 ναύτες πέθαναν από πυρκαγιά -και συγκεκριμένα λόγω ασφυξίας από τον καπνό-  που ξέσπασε στο υποβρύχιο σε ρωσικά χωρικά ύδατα.

Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση

από το Υπουργείο «την 1η Ιουλίου στα ρωσικά χωρικά ύδατα, 14 ναύτες υποβρυχίων που επέβαιναν σε επιστημονικό ερευνητικό βαθυσκάφος, που είχε αποστολή να μελετήσει τον θαλάσσιο χώρο κοντά στον πυθμένα και τον πυθμένα του Ειρηνικού για σκοπούς του Πολεμικού Στόλου της Ρωσίας, έχασαν την ζωή τους, όταν προκλήθηκε πυρκαγιά κατά την διάρκεια βιομετρικών μετρήσεων, με αποτέλεσμα να υποστούν δηλητηρίαση από τις αναθυμιάσεις».

Πλέον, κατάφεραν να σβήσουν την πυρκαγιά και το βαθυσκάφος βρίσκεται στον ναύσταθμο του Σεβερομόρσκ στη Θάλασσα του Μπάρεντς, σε ασφαλή τοποθεσία. Την ίδια στιγμή διατάχθηκε έρευνα ώστε να διερευνηθούν τα αίτια που προκάλεσαν την πυρκαγιά οδηγώντας  στον θάνατο 14 ανθρώπων.

Μάλιστα, ο επικεφαλής του Ρωσικού Ναυτικού, Nikolay Efimov, ανέλαβε προσωπικά τον έλεγχο για το ζήτημα και διαχειρίζεται την κατάσταση.

Η τραγωδία -αν και σε μικρότερη κλίμακα- ξύπνησε τις μνήμες από τη βύθιση του υποβρυχίου Κουρσκ τον Αύγουστο του 2000 όταν 118 άτομα έχασαν τη ζωή τους. Συγκεκριμένα το ρωσικό πυρηνικό υποβρύχιο «Κουρσκ» βυθίστηκε στην Θάλασσα του Μπάρεντς, ύστερα από δύο εκρήξεις που σημειώθηκαν στο πρωραίο του τμήμα. Τότε 118 μέλη του πληρώματος είχαν χάσει τη ζωή τους.

Photo:  © Sputnik / Pavel Lvov

Το άρθρο Τουλάχιστον 14 νεκροί από φωτιά σε υποβρύχιο στη Ρωσία εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα