Τροφές που καταπολεμούν το άγχος!

13:00 25/4/2014 - Πηγή: iPop

Σε πνίγει το άγχος; Νιώθεις ότι δεν αντέχεις άλλο; Παλεύεις να το καταπνίξεις αλλά αυτό εκεί, δεν λέει να φύγει; Φάε! Όχι, μην ορμήξεις στο ψυγείο και αρχίσεις να καταβροχθίζεις ότι βρεις μπροστά σου!Δες τις 3 τροφές που καταπολεμούν το άγχος!

Μάθε ποιες είναι αυτές!

Μανιτάρια

Τα μανιτάρια είναι μεγάλη πηγή βιταμίνης D, καθώς είναι πλούσια σε σελήνιο. Έχει αποδειχθεί ότι τα μανιτάρια βοηθάνε να βελτιωθεί η διάθεσή μας και να αυξηθούν τα επίπεδα ενέργειας. Οι μελέτες δείχνουν ότι εάν πάσχεις από εποχιακή συναισθηματική διαταραχή, τότε τα μανιτάρια με την υψηλή περιεκτικότητα

τους, σε βιταμίνη D μπορούν να ανυψώσουν πραγματικά τη διάθεσή σας.

Μαύρη σοκολάτα

Έχει αποδειχθεί ότι η μαύρη σοκολάτα βοηθάει να μειωθεί η πίεση. Η έρευνα διαπίστωσε ότι η κατανάλωση 1/2 μαύρης σοκολάτας την ημέρα για δύο εβδομάδες βοήθησε σε μεγάλο βαθμό να μειωθούν τα επίπεδα του άγχους των εθελοντών που συμμετείχαν στην έρευνα. Η περιεκτικότητα της σε μαγνήσιο μπορεί επίσης να βοηθήσει στην αντιμετώπιση της κατάθλιψης και τις κράμπες από την εμμηνόρροια.

Πράσινο τσάι

Το πράσινο τσάι έχει αποδειχθεί από Ιαπωνική μελέτη ότι νικάει το άγχος. Τα επίπεδα του στρες ήταν 20% χαμηλότερα στους εθελοντές που έπιναν πάνω από 5 φλιτζάνια πράσινο τσάι την ημέρα σε σύγκριση με τους εθελοντές που έπιναν λιγότερο από ένα φλιτζάνι την ημέρα. Το πράσινο τσάι μπορεί επίσης να βοηθήσει στην προστασία του δέρματος και την ενίσχυση της απώλειας βάρους.

The post Τροφές που καταπολεμούν το άγχος! appeared first on iPop - Από την Πόπη Τσαπανίδου.

Keywords
Τυχαία Θέματα