Τσίπρας: Προανήγγειλε μέσα στο 2018 την ολοκλήρωση της αδειοδότησης για το γήπεδο του Παναθηναϊκού

16:33 24/5/2017 - Πηγή: iPop

Ο Πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας προανήγγειλε την ολοκλήρωση των διαδικασιών αδειοδότησης για το γήπεδο του Παναθηναϊκού μέσα στο 2018, μιλώντας από το υπουργείο Περιβάλλοντος & Ενέργειας.

Για τον ενεργειακό σχεδιασμό ο οποίος θεωρείται βασικό εργαλείο για την αναπτυξιακή πολιτική της χώρας και την προσέλκυση ξένων επενδύσεων μίλησε

ο Αλέξης Τσίπρας σε συνέντευξη Τύπου στο ΥΠΕΝ σήμερα, Τετάρτη, ενώ τόνισε και το προσωπικό ενδιαφέρον του για το θέμα της αδειοδότησης του γηπέδου του Παναθηναϊκού.

Το νέο γήπεδο του Παναθηναϊκού είναι τμήμα ενός ευρύτερου σχεδίου ανάπλασης του ευρύτερου κέντρου της πρωτεύουσας.

Ο Αλ. Τσίπρας ανέφερε ότι το σχέδιο προβλέπει, μεταφορά του γηπέδου του Παναθηναϊκού, τη δημιουργία Μητροπολιτικού Πάρκου στο Γουδή, την κατεδάφιση της Λεωφόρου καθώς και της μεταφοράς του γηπέδου στην ευρύτερη περιοχή, η οποία δεν θα βρίσκεται στο κέντρο του Μητροπολιτικού Πάρκου.

Παράλληλα, σύμφωνα με τον Πρωθυπουργό, κομμάτι του σχεδίου είναι και η μεταφορά των στρατοπέδων του υπουργείου Άμυνας, με σκοπό το Μητροπολιτικό Πάρκο να έχει χώρο.

Ο ίδιος εξηγώντας το σχέδιο ανέφερε την δημιουργία ενιαίου χώρου πρασίνου στην Αλεξάνδρας, από τον Λυκαβηττό ως τις προσφυγικές πολυκατοικίες, που θα αναβαθμιστούν.

Ακόμα μέρος του πλάνου είναι και η ανάπλαση του Ελαιώνα στον Βοτανικό, δημιουργώντας χώρο κι εγκαταστάσεις μαζικού αθλητισμού.

Ο κ. Τσίπρας τόνισε ότι πρόκειται για ένα φιλόδοξο σχέδιο με σκοπό μέσα στο 2018 να ολοκληρωθούν οι αδειοδοτήσεις για το γήπεδο καθώς και έχει αλλάξει όψη η Αθήνα:

Πρόκειται για ένα φιλόδοξο σχεδιασμό, προκειμένου μέσα σε ένα περίπου χρόνο από σήμερα, να έχουν περατωθεί όλες οι προβλεπόμενες θεσμικές ενέργειες και να έχουν περατωθεί με θεσμική ασφάλεια, ώστε μέσα στο 2018 να ολοκληρωθούν οι αδειοδοτήσεις και οι σχετικοί διαγωνισμοί. Και μέχρι το 2021 η Αθήνα να έχει αλλάξει όψη

Διάβασε επίσης:

Tσίπρας στο υπ.Περιβάλλοντος και ενέργειας: «Ο ενεργειακός σχεδιασμός είναι βασικό εργαλείο για την αναπτυξιακή πολιτική»

The post Τσίπρας: Προανήγγειλε μέσα στο 2018 την ολοκλήρωση της αδειοδότησης για το γήπεδο του Παναθηναϊκού appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα