Βαρέθηκες τα ίδια και τα ίδια; Σου δείχνουμε τον πιο νόστιμο (και λιγότερο βαρετό) τρόπο να φας τα καρότα!

15:26 8/10/2020 - Πηγή: iPop

Τα θαυματουργό καρότο έχει μια σειρά από οφέλη για την υγεία μας. Ωφελεί τα μάτια, προλαμβάνει ασθένειες, βοηθάει στο αδυνάτισμα, ενισχύει την υγεία της καρδιάς, ενώ βοηθάει στην πιο γρήγορη και αποτελεσματική επούλωση των πληγών. Όμως, πόσες σαλάτες και βραστά λαχανικά να φας; Σου δείχνουμε τον πιο νόστιμο και λιγότερο βαρετό τρόπο να φας τα καρότα! Βάλε τα καρότα στον φούρνο και θα μας θυμηθείς!

Τα υλικά για τα καρότα στον φούρνο:900 gr. καρότα,
καθαρισμένα και κομμένα σε λεπτά κομμάτια2 κουταλιές της σούπας παρθένο ελαιόλαδο1 κουταλιά της σούπας καθαρό σιρόπι σφενδάμου2 κουταλιές της σούπας μέλι1 ½ κουταλάκια του γλυκού κόλιανδρο1 κουταλάκι του γλυκού θαλασσινό αλάτι¼ κουταλάκι του γλυκού φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι1 κουταλιά της σούπας σουσάμι1 κουταλιά της σούπας φρέσκα φύλλα θυμαριού1 κουταλιά της σούπας φρέσκο κρεμμυδάκι½ φλιτζάνι ρόδι ή σπόρους

Η πιο γευστική συνταγή για ψητά καρότα!

Πώς θα φτιάξεις τα καρότα στον φούρνο;Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180- 200 βαθμούς.Λαδώνουμε λίγο ένα ταψάκι.Βάζουμε τα καρότα σε ένα μπολ και πασπαλίζουμε με ελαιόλαδο, σιρόπι σφενδάμου και μέλι.Ρίχνουμε επίσης κόλιανδρο, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε καλά.Απλώνουμε τα καρότα σε ένα ταψί και ψήνουμε για 10 λεπτά. Στη συνέχεια, τα ανακατεύουμε και τα ξαναβάζουμε στον φούρνο για ακόμα 15-20 λεπτά, ανακατεύοντας κάθε 5-7 λεπτά.Τα καρότα θα είναι έτοιμα, όταν θα έχουν μαλακώσει και θα έχουν καραμελώσει.Πασπαλίζουμε με σουσάμι, το ρόδι ή τους σπόρους, και τα φρέσκα αρωματικά και ανακατεύουμε. Διορθώνουμε τη γεύση αν χρειάζεται και απολαμβάνουμε!

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Βαρέθηκες τα ίδια και τα ίδια; Σου δείχνουμε τον πιο νόστιμο (και λιγότερο βαρετό) τρόπο να φας τα καρότα! εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Βαρέθηκες, Σου,varethikes, sou